Training Vertrouwenspersoon

Home  / Trainingen / Vertrouwenspersoon

Werken als vertrouwenspersoon vraagt een breed spectrum aan kennis en vaardigheden. Er is kennis nodig omtrent de rechten van een vertrouwenspersoon, psychologie en organisatiekunde. Door middel van de training Vertrouwenspersonen ben je perfect voorbereid op deze uitvoerige taak.

Tijdens de training krijg je informatie over jouw rol bij de voorkoming van en het signaleren van ongewenst gedrag, de begeleiding, de tussenkomst en de nazorg. Tevens leer je inhoudelijk over de verschillende psychologische, juridische en organisatiekundige kanten waar je als vertrouwenspersoon mee te maken krijgt. Ook gespreksvaardigheden en de daarbij behorende technieken zijn een onderdeel van de training Vertrouwenspersoon.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Vertrouwenspersonen. Op basis van je intake is het mogelijk om het programma op jouw praktijksituatie af te stemmen.

  • Basiskennis rechten
  • Positie, rol en bevoegdheden
  • Ongewenste omgangsvormen: agressie, pesten, seksuele intimidatie en discriminatie
  • Organisatiebeleid
  • Gespreksvaardigheden
  • Observeren
  • Feedback geven en ontvangen
  • Luisteren
  • Omgaan met emoties

Resultaat

Na afloop van de training Vertrouwenspersonen beschik je over inhoudelijke kennis en kun je onderscheid maken tussen feiten en interpretatie. Ook ken je jouw rechten en plichten. Je weet hoe je om kunt gaan met klachten en wanneer het raadzaam is om door te verwijzen. Samen met de kennis van diverse gesprekstechnieken tilt het jouw functie als vertrouwenspersoon naar een ander niveau.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die werkzaam is of wordt als vertrouwenspersoon binnen een organisatie.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Vertrouwenspersonen vindt er een intake plaats. Hierin worden jouw persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht zodat de training volledig op jouw wensen kan worden afgestemd. Tijdens de training worden theorie en praktijk regelmatig afgewisseld. Je gaat actief bezig met diverse praktijkgerichte opdrachten, waarmee de verschillende programmaonderdelen duidelijk en helder worden toegepast in dagelijkse situaties.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Vertrouwenspersoon?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Vertrouwenspersoon wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Vertrouwenspersoon een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.