Trainingen Leidinggeven

Ben je op zoek naar trainingen leidinggeven voor jezelf of je organisatie? We bieden trainingen voor verschillende rollen, situaties en voorkeuren. Ook bieden we incompany en/of maatwerk mogelijkheden.

Leidinggeven Basis
Leer om op een passende wijze leiding te geven aan verschillende soorten teams en hoe je medewerkers op de juiste manier weet te motiveren.

1649

,-

3

dag

dagen

Leidinggeven aan Projecten
Maak kennis met de principes van projectmatig werken, ontwikkel inzicht in de verschillende projectrollen en leer een projectplan succesvol op te stellen.

1649

,-

3

dag

dagen

Coachingsvaardigheden
Krijg onder professionele begeleiding inzicht in het doel van coaching en ontwikkel je persoonlijke vaardigheden voor het effectief coachen van anderen.

1099

,-

2

dag

dagen

Leidinggeven op Afstand
Leer om teams in je organisatie succesvol aan te sturen in een virtuele setting en hoe je te allen tijde de volledige controle behoudt over het team.

1099

,-

2

dag

dagen

Leidinggeven Basis

Leer om op een passende wijze leiding te geven aan verschillende soorten teams en hoe je medewerkers op de juiste manier weet te motiveren.

1649

,-

3

dag

dagen

Leidinggeven aan Projecten

Maak kennis met de principes van projectmatig werken, ontwikkel inzicht in de verschillende projectrollen en leer een projectplan succesvol op te stellen.

1649

,-

3

dag

dagen

Coachingsvaardigheden

Krijg onder professionele begeleiding inzicht in het doel van coaching en ontwikkel je persoonlijke vaardigheden voor het effectief coachen van anderen.

1099

,-

2

dag

dagen

Leidinggeven op Afstand

Leer om teams in je organisatie succesvol aan te sturen in een virtuele setting en hoe je te allen tijde de volledige controle behoudt over het team.

1099

,-

2

dag

dagen

Geen zoekresultaten

Jouw zoekopdracht leverde helaas geen resultaten op.
Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.

Incompany & Maatwerk

Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Incompany & Maatwerk
Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Ontbreekt de training die je zoekt?

Neem vrijblijvend contact op voor het vinden of samenstellen van de juiste training. Al meer dan 20 jaar zijn we specialist in maatwerk en incompany trainingen. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Succesvol leidinggeven aan een team

Als leidinggevende beïnvloed je het gedrag van een of meerdere medewerkers om een bepaald doel te bereiken en heb je een belangrijke rol binnen de organisatie. Voor het vervullen van cruciale taken, bijvoorbeeld om teamleden beter te laten samenwerken, zijn specifieke vaardigheden nodig. Bij ExplainIT bieden we verschillende trainingen op het gebied van leidinggeven.

Kies een passende training leidinggeven

Het kiezen van de juiste training is de eerste stap bij het ontwikkelen van je vaardigheden. Wil je meer weten over de basisbeginselen van het leidinggeven? Kies dan voor de Training Leidinggeven Basis. De Training Coachingsvaardigheden leert je anderen effectief coachen en de Training Leidinggeven aan Projecten focust zich op de vaardigheden die nodig zijn bij het leidinggeven bij projectmatig werken. Ten slotte kun je kiezen voor de Training Leidinggeven op Afstand als je een team op afstand aan wil leren sturen.

Behaal een Leidinggeven certificaat

Ben je van plan om één of meerdere Leidinggeven certificeringen te behalen? Bij ons krijg je afloop van een van onze trainingen Leidinggeven altijd het officiële ExplainiT certificaat. Met het ExplainiT certificaat van een training Leidinggeven bewijs je dat je de training succesvol hebt afgerond en dat je over desbetreffende leidinggevende vaardigheden beschikt.

De kosten voor trainingen Leidinggeven

Per training Leidinggeven hanteren we verschillende aantrekkelijke prijzen. Deze prijzen gelden voor individuele deelnemer inclusief locatie, trainingsmateriaal, lunch, koffie, thee en water. Voor incompany en maatwerk trainingen hanteren we volledig in overleg met je organisatie voordelige groepsprijzen.

Veelgestelde vragen

Wat is leidinggeven precies en waarom is het belangrijk?

Leidinggeven omvat het proces waarbij een persoon anderen begeleidt en stuurt om gezamenlijke doelen te bereiken. Daarbij wordt er verantwoordelijkheid genomen, worden beslissingen gemaakt, inspiratie geboden, activiteiten gecoördineerd en begeleiding gegeven aan individuen of teams. Leiderschap is cruciaal omdat het bijdraagt aan het realiseren van doelen, het bevorderen van samenwerking, het bieden van richting en besluitvorming, het inspireren en motiveren van anderen en het bevorderen van effectieve communicatie. Effectief leiderschap leidt tot een positieve werkomgeving, stimuleert prestaties en groei, en stelt organisaties in staat zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Welke voordelen bieden leidinggevende vaardigheden?

Leidinggevende vaardigheden bieden een scala aan voordelen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Ten eerste dragen sterke leiderschapsvaardigheden bij aan effectieve teamprestaties. Door het vermogen om een team te begeleiden, motiveren en inspireren, kunnen leiders de productiviteit verhogen en gezamenlijke doelen bereiken. Ook zorgen goede communicatievaardigheden ervoor dat leidersinformatie duidelijk kunnen overbrengen, de betrokkenheid en samenwerking binnen het team kunnen bevorderen en vertrouwensrelaties kunnen opbouwen.

Ten tweede kunnen leidinggevende vaardigheden anderen inspireren en motiveren. Door een duidelijke visie te tonen, enthousiasme uit te stralen en een omgeving te creëren waarin medewerkers zich gemotiveerd voelen, kunnen leiders een positieve impact hebben. Het ontwikkelen van leidinggevende vaardigheden biedt dus voordelen op meerdere niveaus, zowel voor de individuele leider als voor het team en de organisatie als geheel.

Hoe kun je je leidinggevende vaardigheden verbeteren?

Om je leidinggevende vaardigheden te verbeteren, kun je verschillende stappen ondernemen. Ten eerste is zelfreflectie essentieel. Evalueer sterke punten en ontwikkelingsgebieden als leider en identificeer welke specifieke vaardigheden je graag wilt verbeteren. Vervolgens kun je investeren in het volgen van een training voor leidinggevende vaardigheden.

Het verbeteren van je leidinggevende vaardigheden is echter een continu proces. Door zelfreflectie en gerichte training kun je je leiderschapskwaliteiten versterken. Blijf openstaan voor nieuwe inzichten en blijf werken aan je persoonlijke groei als leider.

Welke trainingen leidinggeven zijn er?

Er zijn bij ExplainiT verschillende trainingen beschikbaar om leidinggevende vaardigheden te ontwikkelen. De Training Leidinggeven Basis is een veelvoorkomende optie, gericht op het motiveren van medewerkers binnen een team. Daarnaast bieden we bijvoorbeeld ook de Training Coachingsvaardigheden, die er dan weer op gericht is om inzicht te krijgen in het doel van coaching en het ontwikkelen van vaardigheden om anderen effectief te kunnen coachen. Verder bieden we ook nog de trainingen Training Leidinggeven op Afstand en de Training Leidinggeven aan Projecten.

Het is belangrijk om trainingen te selecteren die aansluiten bij jouw specifieke ontwikkelingsbehoeften en doelen als leider. Door deel te nemen aan deze trainingen kun je je leiderschapsvaardigheden versterken en effectiever worden in je rol als leider.

Hoe kun je je voorbereiden op een training leidinggeven?

Een goede voorbereiding op een training leidinggeven kan je helpen om het maximale uit de ervaring te halen. Begin met het stellen van doelen voor de training en identificeer de specifieke gebieden waarin je je leiderschapsvaardigheden wilt verbeteren. Onderzoek de training die je gaat volgen, lees de beschrijving en doelstellingen zorgvuldig door om te begrijpen wat er behandeld zal worden. Doe zelfreflectie over je sterke punten en ontwikkelingsgebieden als leider, zodat je gericht kunt werken aan je groei. Doe vooronderzoek door relevante bronnen te lezen om je basiskennis te vergroten.

Een goede voorbereiding op een training leidinggeven omvat het stellen van doelen, onderzoek doen naar de training, zelfreflectie, vooronderzoek, een open mindset behouden, voorbeelden uit je eigen ervaring meebrengen en vragen stellen tijdens de training. Met deze aanpak kun je optimaal profiteren van de leerervaring en je leiderschapsvaardigheden effectiever ontwikkelen.

Hoe profiteer je in de praktijk van een training Leidinggeven?

Het volgen van een training Leidinggeven kan voor verschillende praktijksituaties van grote waarde zijn. Hieronder beschrijven we drie voorbeelden van dergelijke praktijksituaties:

  • Nieuwe leidinggevenden of managers: Binnen organisaties kan het voorkomen dat medewerkers promoveren naar leidinggevende posities zonder dat ze voldoende voorbereiding hebben opgedaan op de uitdagingen van het leiderschap. Zo kan er een situatie ontstaan waarin er te weinig leiderschap is, met alle gevolgen van dien. Een Training Leidinggeven Basis kan nieuwe leidinggevenden voorzien van essentiële leiderschapsvaardigheden, zoals communicatie, teambuiliding en het stellen van duidelijke doelen. Hierdoor kunnen leidinggevenden effectiever omgaan met de verantwoordelijkheden die ze bezitten.
  • Verbetering van teamprestaties: Een team presteert bijvoorbeeld ondermaats, vertoont een gebrek aan motivatie of heeft moeite met een goede samenwerking. Een training Leidinggeven richt zich ook op het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden om het team te motiveren, doelen duidelijk te communiceren en conflicten op te lossen. Een Training Coachingsvaardigheden is hiervoor zeer geschikt, aangezien het bedoeld is voor iedereen die anderen aanstuurt.
  • Veranderingen binnen de organisatie implementeren: Als organisatie kun je voor een grote verandering staan, zoals herstructurering of wijzigingen in bedrijfsprocessen. Door een training Leidinggeven te volgen, kun je als leidinggevende eigenschappen aanleren om effectief veranderingen te communiceren, medewerkers te begeleiden bij onzekerheden en een positieve houding aan te nemen bij een grote verandering.

Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV