Outlook Cursus

Ben je op zoek naar een Outlook cursus voor jezelf of je organisatie? We bieden cursussen voor verschillende kennisniveaus. Ook bieden we incompany en/of maatwerk mogelijkheden.

Reset filters
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Outlook Gevorderden
Leer om efficiënt en doelgericht met de geavanceerde functionaliteiten rondom het beheren van je postvak, contactpersonen en agenda te werken.

439

,-

op aanvraag

1

dag

dagen

in overleg

Outlook Basis
Maak kennis met de basisfunctionaliteiten van Outlook om effectief en efficiënt om te kunnen gaan met je mailbox, agenda, contacten en taken.

439

,-

op aanvraag

1

dag

dagen

in overleg

Outlook Gevorderden

Leer om efficiënt en doelgericht met de geavanceerde functionaliteiten rondom het beheren van je postvak, contactpersonen en agenda te werken.

439

,-

op aanvraag

1

dag

dagen

in overleg

Outlook Basis

Maak kennis met de basisfunctionaliteiten van Outlook om effectief en efficiënt om te kunnen gaan met je mailbox, agenda, contacten en taken.

439

,-

op aanvraag

1

dag

dagen

in overleg

Geen zoekresultaten

Jouw zoekopdracht leverde helaas geen resultaten op.
Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.

Ontbreekt de training die je zoekt?

Neem vrijblijvend contact op voor het vinden of samenstellen van de juiste training. Al meer dan 20 jaar zijn we specialist in maatwerk en incompany trainingen. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Effectief werken met Outlook

Als populairste mailprogramma ter wereld is Microsoft Outlook van grote waarde voor vele organisaties. Vooral de uitgebreide functies voor het organiseren van e-mail, het beheren van agenda’s en het delen van bestanden maken de applicatie uniek en zeer gebruiksvriendelijk. Maak je keuze uit ons trainingsaanbod om meer uit Outlook te halen.

Kies de passende cursus

Het kiezen van de juiste cursus is de eerste stap bij het ontwikkelen van je vaardigheden. Is het werken met Outlook nieuw voor je? Dan raden we je de Basis training aan. Onze Gevorderden cursus is daarentegen geschikt voor mensen die al enige ervaring hebben met het programma en meer willen weten over de geavanceerde functies.

Behaal een Outlook certificaat

Ben je van plan om één of meerdere Outlook certificeringen te behalen? Bij ons krijg je afloop van een Outlook cursus altijd het officiële ExplainiT certificaat. Met het ExplainiT certificaat van een Outlook cursus bewijs je dat je de cursus succesvol hebt afgerond en dat je over desbetreffende kennis van Outlook beschikt.

Veelgestelde vragen

Wat is Outlook en wat zijn de belangrijkste functies ervan?

Outlook is een populaire e-mailclient en persoonlijke informatiemanager die deel uitmaakt van Microsoft Office. Outlook biedt een breed scala aan functies. Enkele van de belangrijkste functies van Outlook zijn:

 • Met Outlook kun je e-mails verzenden, ontvangen, beantwoorden, doorsturen, filteren en organiseren.
 • Met Outlook kunt je je agenda bijhouden en afspraken plannen. Je kunt vergaderingen plannen, uitnodigingen verzenden en bijhouden wie er deelneemt. Je kunt ook uw agenda delen met anderen, zodat zij jouw beschikbaarheid kunnen zien.
 • Outlook biedt een centrale locatie voor het beheren van uw contacten. Je kunt contactpersonen toevoegen, bewerken en verwijderen, groepen maken en informatie delen met anderen.
 • Met Outlook kun je taken maken, toewijzen en bijhouden. Je kunt de voortgang van taken bijhouden en herinneringen instellen om je eraan te herinneren wanneer taken moeten worden voltooid.

Kortom, Outlook biedt een breed scala aan functies voor het beheren van persoonlijke en zakelijke informatie en het communiceren met anderen.

Hoe lang duurt het om Outlook onder de knie te krijgen?

Het hangt af van de mate van ervaring van de gebruiker enhet niveau van kennis dat ze willen bereiken. Voor basisfuncties zoals e-mails verzenden en ontvangen en afspraken plannen, kan het enkele uren tot enkele dagen duren om het onder de knie te krijgen. Zie hiervoor onze cursus Outlook Basis. Voor meer geavanceerde functies, zoals het beheren van taken, het instellen van filters en het integreren met andere applicaties, kan het enkele weken tot maanden duren om een uitgebreide kennis te verwerven. Zie hiervoor onze cursus Outlook Gevorderden.

Welke voorkennis heb je nodig voor een Outlook cursus?

Voor een cursus Outlook Basis is geen voorkennis vereist. Decursus begint in principe vaak met het uitleggen van de basisprincipes van Outlook, zoals het maken van e-mails, het plannen van afspraken en het gebruik van de agenda en de contactenlijst. Voor meer geavanceerde trainingen, zoals een cursus Outlook Gevorderden, kan het handig zijn om enige voorkennis te hebben van Microsoft Office-producten en de algemene werking van een computeren het besturingssysteem. Maar over het algemeen zijn er geen specifieke voorkennisvereisten voor een cursus Outlook Basis.

Welke certificeringen kan ik behalen met een Outlook-cursus?

Er zijn geen specifieke Microsoft certificeringen voor Outlook, maar het beheersen van Outlook-vaardigheden kan een waardevolle aanvulling zijn op uw professionele ontwikkeling en vaardigheden. Na het volgen van een Outlook cursus ontvang je wel een ExplainiT certificaat.

Hoe kun je zelf oefenen met Outlook?

Er zijn verschillende manieren om zelf te oefenen met Outlook, afhankelijk van welke functies je wilt oefenen en welke versie van Outlook je gebruikt. Hier zijn enkele tips om te oefenen:

 • Maak een nieuw e-mailaccount aan en gebruik hetom te oefenen met het verzenden en ontvangen van e-mails.
 • Maak een aantal e-mailsjablonen en gebruik ze om tijd te besparen bij het maken van nieuwe e-mails.
 • Gebruik de agenda om afspraken te plannen en herinneringen in te stellen.
 • Maak taken aan en wijs ze toe aan jezelf of anderen om je takenbeheer te oefenen.
 • Maak een contactenlijst aan en leer hoe je deze kunt sorteren, filteren en beheren.
 • Gebruik de zoekfunctie om snel oude e-mails en contacten terug te vinden.
 • Oefen met onze trainingssoftware. Door de handleidingen en instructies van Outlook in onze trainingssoftware te raadplegen kun je verschillende handelingen oefenen.

Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV