Cursus Word

Ben je op zoek naar een cursus Word voor jezelf of je organisatie? We bieden cursussen voor verschillende kennisniveaus en voorkeuren. Ook bieden we incompany en/of maatwerk mogelijkheden.

Reset filters
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Word Basis
Leer om de basisfunctionaliteiten van Word als documenten invoegen, lettertypes aanpassen, inhoudsopgaven instellen en tabellen aanmaken te gebruiken.

779

,-

op aanvraag

2

dag

dagen

in overleg

Word Vervolg
Maak kennis met geavanceerde functies van Word voor het zelfstandig professionaliseren van je documenten en het automatiseren van werkzaamheden.

779

,-

op aanvraag

2

dag

dagen

in overleg

Word VBA
Leer om sjablonen te maken en koppelingen aan te brengen met andere Office applicaties door Visual Basic for Applications (VBA) te gebruiken.

1099

,-

op aanvraag

2

dag

dagen

in overleg

Word Basis

Leer om de basisfunctionaliteiten van Word als documenten invoegen, lettertypes aanpassen, inhoudsopgaven instellen en tabellen aanmaken te gebruiken.

779

,-

op aanvraag

2

dag

dagen

in overleg

Word Vervolg

Maak kennis met geavanceerde functies van Word voor het zelfstandig professionaliseren van je documenten en het automatiseren van werkzaamheden.

779

,-

op aanvraag

2

dag

dagen

in overleg

Word VBA

Leer om sjablonen te maken en koppelingen aan te brengen met andere Office applicaties door Visual Basic for Applications (VBA) te gebruiken.

1099

,-

op aanvraag

2

dag

dagen

in overleg

Geen zoekresultaten

Jouw zoekopdracht leverde helaas geen resultaten op.
Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.

Ontbreekt de training die je zoekt?

Neem vrijblijvend contact op voor het vinden of samenstellen van de juiste training. Al meer dan 20 jaar zijn we specialist in maatwerk en incompany trainingen. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Effectief werken met Word

Als meest gebruikte tekstverwerker te wereld is Microsoft Word niet meer weg te denken bij de meeste organisaties. Op ieder gewenst apparaat laat de applicatie je documenten creëren, opmaken, wijzigen, verbeteren met taalprogramma’s, opslaan in de cloud en nog veel meer. Maak je keuze uit ons cursusaanbod om meer uit Word te halen.

Kies de passende cursus Word

Het kiezen van de juiste cursus Word is een belangrijke voorwaarde om de applicatie op de juiste manier in te zetten in jouw praktijksituatie. We bieden verschillende praktijkgerichte trainingen aan die passen bij je kennisniveau en/of rol die je hebt bij het werken met Word. Bij ons vind je dus altijd een cursus Word die bij jouw leerdoelen past.

Inschrijving, incompany of gebruikersadoptie traject

Ben je geïnteresseerd in één of meerdere van onze cursussen voor Word? Bij het bepalen van een geschikte aanpak maken we onderscheid tussen individuele open inschrijvingen, incompany (groeps)cursussen en gebruikersadoptie trajecten. Om jou en/of je organisatie alles uit Word te laten halen stemmen we de aanpak graag samen met je af.

Veelgestelde vragen

Wat kun je allemaal met Word?

Microsoft Word is een van de meest gebruikte tekstverwerkers ter wereld. Je kunt er vele taken mee uitvoeren, waaronder:

 • Het maken en bewerken van tekstuele documenten, zoals brieven, rapporten en essays.
 • Het opmaken van documenten door het gebruik van stijlen, lettertypen, kleuren, kop- en voetteksten.
 • Het invoegen van afbeeldingen, grafieken, tabellen, vormen en andere objecten om documenten te verrijken en informatie te visualiseren.
 • Het controleren van spelling, grammatica en interpunctie met de ingebouwde taal- en spellingcontrole.
 • Het samenwerken met anderen door het delen van documenten via e-mail, SharePoint of OneDrive, waarbij verschillende mensen tegelijkertijd aan hetzelfde document kunnen werken.
 • Het maken van formulieren, enquêtes en sjablonen die gebruikt kunnen worden voor diverse toepassingen, zoals bijvoorbeeld voor enquêtes en facturen.
 • Het gebruik van macro's en automatisering om taken te stroomlijnen en documenten sneller te maken.
 • Het maken van inhoudsopgaven, registers en voetnoten om documenten eenvoudiger te navigeren en te lezen.
 • Het opslaan van documenten in verschillende bestandsformaten, zoals PDF, HTML of zelfs e-book-formaten.

Dit is slechts een kleine indruk van de mogelijkheden die Microsoft Word biedt. Afhankelijk van je behoeften en vaardigheden zijn er nog veel meer functies en toepassingen die je kunt gebruiken om je document in Word te optimaliseren.

Wat is het verschil tussen Word en Wordpad?

Het verschil tussen Microsoft Word en WordPad is dat Word een geavanceerde tekstverwerker is met veel functies en mogelijkheden, terwijl WordPad een eenvoudige tekstverwerker is met slechts beperkte functies. Hier zijn enkele belangrijke verschillen:

 • Functionaliteit: Microsoft Word is ontworpen om geavanceerde tekstverwerkings- en opmaakfuncties te bieden, zoals het invoegen van afbeeldingen, tabellen, inhoudsopgaven, stijlen en sjablonen. WordPad daarentegen is beperkter qua functionaliteit en biedt alleen de basisfuncties van tekstverwerking, zoals het opmaken van tekst, kopiëren en plakken en het invoegen van afbeeldingen.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Word is over het algemeen minder intuïtief en vereist een leercurve, terwijl WordPad gemakkelijker te gebruiken is vanwege zijn eenvoud.
 • Kosten: Microsoft Word is onderdeel van het Microsoft Office-pakket en is niet gratis. WordPad is daarentegen gratis en is standaard geïnstalleerd op Windows-besturingssystemen.

Over het algemeen wordt Microsoft Word aanbevolen voor complexere taken en voor professionele documenten. Als je alleen de basisfuncties van tekstverwerking nodig hebt, is WordPad een optie. Bij ExplainiT bieden we echter enkel Word cursussen aan.

Hoe leer je eenvoudig werken met Word?

We delen enkele tips om eenvoudig met Word te leren werken:

 • Leer de basisprincipes: Begin met het leren van de basisprincipes van Word, zoals het openen, bewerken en opslaan van documenten, het selecteren en bewerken van tekst en het gebruik van de werkbalk en het lint.
 • Maak gebruik van de Help-functie: De Help-functie van Word kan je helpen bij het oplossen van problemen en het beantwoorden van vragen. Het is een goede bron om snel antwoorden te vinden op specifieke vragen.
 • Werk met tabellen: Tabellen kunnen worden gebruikt om gegevens op een overzichtelijke manier te organiseren. Het is belangrijk om te weten hoe je tabellen maakt, invoegt, bewerkt en opmaakt.
 • Maak gebruik van de zoek- en vervangfunctie: De zoek- en vervangfunctie kan je helpen om snel bepaalde woorden of zinnen in je document te vinden en te vervangen. Dit kan handig zijn bij het corrigeren van fouten of het maken van grote wijzigingen in je document.
 • Gebruik sneltoetsen: Er zijn verschillende sneltoetsen beschikbaar in Word die je kunt gebruiken om sneller te werken. Het gebruik van sneltoetsen kan je helpen tijd te besparen en efficiënter te werken.
 • Gebruik de spelling- en grammaticacontrole: Microsoft Word heeft ingebouwde spelling- en grammaticacontroles om je te helpen fouten in je documenten te vinden en te corrigeren.
 • Leer de basisprincipes van opmaak: Het kennen van de basisprincipes van opmaak kan je helpen om je documenten er professioneler uit te laten zien. Door te experimenteren met verschillende opmaakopties kun je ontdekken wat het beste werkt voor jouw documenten.
 • Volg onze praktijkgerichte Word Basis training. In deze training leren we je de basisfunctionaliteiten van Word te gebruiken voor het maken van professioneel ogende documenten

Hoe kun je zelfstandig oefenen met Word?

Hier zijn enkele manieren om zelfstandig te oefenen met Word:

 • Maak een nieuw document aan en probeer verschillende opmaakopties uit, zoals het veranderen van de lettergrootte, lettertype, kleur en uitlijning.
 • Oefen met het maken en bewerken van tabellen. Probeer bijvoorbeeld een tabel te maken met verschillende rijen en kolommen, en pas de opmaak van de tabel aan.
 • Maak gebruik van de Help-functie van Word om antwoorden op je vragen te vinden en meer te leren over de verschillende functies van Word.
 • Gebruik sneltoetsen om sneller te werken. Probeer verschillende sneltoetsen uit en oefen totdat je deze onder de knie hebt.
 • Experimenteer met het gebruik van afbeeldingen en grafieken in je documenten. Probeer bijvoorbeeld een afbeelding in te voegen en deze te verplaatsen of te schalen.
 • Oefen met het gebruik van stijlen om snel en consistent op te maken. Maak bijvoorbeeld een nieuwe stijl aan en pas deze toe op verschillende delen van je document.
 • Probeer verschillende functies uit, zoals de spelling- en grammaticacontrole, de zoek- en vervangfunctie, en het gebruik van secties.
 • Maak oefendocumenten aan en probeer deze te bewerken en op te maken. Bijvoorbeeld door het maken van een nieuwsbrief, een cv, of een verslag.
 • Leer van anderen. Bekijk bijvoorbeeld online tutorials of vraag aan vrienden of collega's of zij nog handige tips hebben.
 • Maak gebruik van onze trainingssoftware. Bekijk eerst instructies en handleidingen, om specifieke handelingen vervolgens zelf te oefenen.

Hoe lang duurt het voor je Microsoft Word onder de knie hebt?

Het hangt af van verschillende factoren hoe lang het duurt om Microsoft Word onder de knie te krijgen, zoals je computervaardigheden in het algemeen, je motivatie en het niveau van de training die je volgt.

Over het algemeen kunnen beginners de basisvaardigheden van Microsoft Word leren binnen enkele uren tot enkele dagen, afhankelijk van hoeveel tijd ze eraan besteden en hoe snel ze nieuwe informatie kunnen opnemen. Onze Word Basis training is hiervoor zeer geschikt.

Om de meer geavanceerde functies en mogelijkheden van Word te leren, kan het enkele weken tot maanden duren om deze volledig onder de knie te krijgen. Het is belangrijk om te blijven oefenen en de vaardigheden regelmatig toe te passen in praktijksituaties om ze te behouden en verder te ontwikkelen. Onze Word Vervolg training kan hierbij enorm helpen.

Uiteindelijk is het aan te raden om Word regelmatig te gebruiken en bij te blijven leren om optimaal gebruik te maken van alle functies en mogelijkheden.

Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV