Training Klantgerichtheid

Ben je op zoek naar een training klantgerichtheid voor jezelf of je organisatie? We bieden trainingen voor verschillende rollen en situaties. Ook bieden we incompany en/of maatwerk mogelijkheden.

Reset filters
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Klantgericht Denken en Handelen
Ontdek de betekenis van klantgerichtheid, wat het inhoudt om als organisatie de klant centraal te stellen en hoe je een klantgerichte houding aanneemt.

999

,-

op aanvraag

2

dag

dagen

in overleg

Klantgericht Telefoneren
Leer om op klantgerichte wijze te telefoneren, verschillende gesprekstechnieken bewust toe te passen en lastige gesprekken succesvol te voeren.

999

,-

op aanvraag

2

dag

dagen

in overleg

Klantvriendelijke Klachtafhandeling
Ontdek hoe je lastige gesprekken met klanten over klachten prettiger laat verlopen door voor een professionele en effectieve afhandeling te zorgen.

999

,-

op aanvraag

2

dag

dagen

in overleg

Klantgericht Denken en Handelen

Ontdek de betekenis van klantgerichtheid, wat het inhoudt om als organisatie de klant centraal te stellen en hoe je een klantgerichte houding aanneemt.

999

,-

op aanvraag

2

dag

dagen

in overleg

Klantgericht Telefoneren

Leer om op klantgerichte wijze te telefoneren, verschillende gesprekstechnieken bewust toe te passen en lastige gesprekken succesvol te voeren.

999

,-

op aanvraag

2

dag

dagen

in overleg

Klantvriendelijke Klachtafhandeling

Ontdek hoe je lastige gesprekken met klanten over klachten prettiger laat verlopen door voor een professionele en effectieve afhandeling te zorgen.

999

,-

op aanvraag

2

dag

dagen

in overleg

Geen zoekresultaten

Jouw zoekopdracht leverde helaas geen resultaten op.
Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.

Ontbreekt de training die je zoekt?

Neem vrijblijvend contact op voor het vinden of samenstellen van de juiste training. Al meer dan 20 jaar zijn we specialist in maatwerk en incompany trainingen. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Klantgerichtheid verbeteren

Klantgerichtheid is cruciaal voor creëren van waarde voor klanten en daarmee de toekomstbestendigheid van veel organisaties. Het signaleren van behoeften van klanten, hierop anticiperen en er naar handelen zijn hierbij belangrijke factoren. Bij ExplainiT bieden we verschillende praktijkgerichte trainingen op het gebied van klantgerichtheid.

Kies een passende training klantgerichtheid

Het kiezen van de juiste training klantgerichtheid is een belangrijke voorwaarde voor een passende en succesvolle communicatie met klanten. We bieden verschillende trainingen aan die passen bij je kennis en/of de situatie waarin je klantcontact hebt. Bij ons vind je dus altijd een geschikte training klantgerichtheid die bij jouw leerbehoeften past.

Inschrijving, incompany of adoptietraject

Ben je geïnteresseerd in één of meerdere van onze trainingen voor klantgerichtheid? Voor onze aanpak maken we onderscheid tussen individuele open inschrijvingen, incompany (groeps)trainingen en adoptietrajecten. Om jou en/of je organisatie klantgericht te laten handelen stemmen we de aanpak graag in samenspraak met je af.

Veelgestelde vragen

Wat is klantgerichtheid en waarom is het belangrijk?

Klantgerichtheid is een bedrijfsfilosofie waarbij de focus ligt op het creëren van waarde voor de klantdoor te voldoen aan hun behoeften en verwachtingen. Het gaat erom dat organisaties zich bewust zijn van de wensen en eisen van hun klanten en dat zij zich hierop richten bij het ontwikkelen en aanbieden van producten en diensten. Klantgerichtheid omvat alle aspecten van de organisatie, inclusief marketing, verkoop, klantenservice, productontwikkeling en bedrijfsprocessen.

Klantgerichtheid is belangrijk omdat het kan leiden tot een hogere klanttevredenheid, loyaliteit en retentie. Door te begrijpen wat klanten willen en nodig hebben, kunnen organisaties betere producten en diensten leveren en hun concurrentiepositie versterken. Daarnaast kan klantgerichtheid ook leiden tot mond-tot-mondreclame en positieve reviews, waardoor nieuwe klanten worden aangetrokken. Ten slotte kan klantgerichtheid ook leiden tot een betere reputatie en merkidentiteit van een organisatie.

Hoe kun je klantgerichtheid verbeteren?

Het verbeteren van klantgerichtheid begint bij het begrijpen van de klant. Dit betekent dat organisaties er goed aan doen om te investeren in het verzamelen van feedback van klanten, zodat zij kunnen begrijpen wat klanten willen en nodig hebben. Vervolgens is het belangrijk om een klantgerichte strategie te ontwikkelen, waarbij de focus ligt op het creëren van waarde voor de klant. Deze strategie moet door de hele organisatie worden uitgedragen, zodat alle medewerkers zich bewust zijn van het belang van klantgerichtheid en hier ook naar handelen.

Naast een klantgerichte strategie is het belangrijk om medewerkers te trainen en te motiveren om klantgericht te handelen. Dit kan bijvoorbeeld door trainingen te geven op het gebied van klantvriendelijkheid, klantcommunicatie en klachtenafhandeling. Ook kan het helpen om medewerkers te belonen voor klantgericht gedrag, bijvoorbeeld door bonussen te geven of promoties toe te kennen. Door te investeren in medewerkers en hen te motiveren om klantgericht te handelen, kan een organisatie haarklanttevredenheid en klantloyaliteit verhogen.

Hoe meet je klantgerichtheid binnen je organisatie?

Het meten van klantgerichtheid binnen een organisatie is van cruciaal belang om de klanttevredenheid te verhogen en de concurrentiepositie te versterken. Een veelgebruikte methode om klantgerichtheid te meten is het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek. Hierbij worden klanten gevraagd naar hun ervaringen met de organisatie en de mate van tevredenheid hierover. Op basis van de resultaten kan een organisatie verbeterpunten identificeren en acties ondernemen om de klanttevredenheid te verhogen.

Door regelmatig klantgerichtheid te meten, kan een organisatie haar prestaties monitoren en verbeteren om zo de klanttevredenheid en loyaliteit te verhogen en haar concurrentiepositie te versterken.

Welke klantgerichtheid trainingen zijn er?

Er zijn verschillende soorten klantgerichtheid trainingen beschikbaar, elk gericht op specifieke doelgroepen en behoeften. Bij ExplainiT bieden we bijvoorbeeld een training Klantgericht Denken en Handelen, waarin je de klant centraal leert stellen en een klantgerichte houding leert aannemen. Daarnaast bieden we bijvoorbeeld de training Klantgericht Telefoneren, waarin je op een klantgerichte wijze leert telefoneren met verschillende gesprekstechnieken.

Het kiezen van de juiste klantgerichtheid training kan een groot verschil maken in het succes van de organisatie. Het is daarom belangrijk om een training te kiezen die past bij de behoeften van jouw organisatie en medewerkers. Door zorgvuldig te kiezen en te investeren in de juiste klantgerichtheid training, kunnen organisaties hun klanttevredenheid verhogen, hun reputatie verbeteren en hun financiële resultaten versterken.

Hoe kun je je het beste voorbereiden op een klantgerichtheid training?

Een goede voorbereiding op een klantgerichtheid training is essentieel om het meeste uit de training te halen. Begin met het verkennen van de doelen en de verwachtingen van de training, en bepaal je eigen uitdagingen op het gebied van klantgerichtheid. Oefen praktijkvoorbeelden en zorg dat je tijdens de training gerichte vragen kunt stellen. Ga de training in met een open mind en wees bereid om nieuwe dingen te leren.

Door je goed voor te bereiden op de klantgerichtheid training, kun je het maximale uit de training halen en je klantgerichtheid verbeteren. Hierdoor zul je in staat zijn om beter te communiceren met klanten, klachten beter af te handelen en de klanttevredenheid te verhogen.

Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV