Logo klant

Hoe Enexis met succes migreerde naar Windows 10 door de inzet van ervaren floorwalkers

Enexis rolde een eigen online werkplek met Windows 10 uit voor 4300 medewerkers. ExplainiT werd ingeschakeld om op verschillende locaties meerdere floorwalkers te bieden voor het ontvangen, begeleiden en ondersteunen van medewerkers.

Organisatie:
Industrie:
Deelnemers:
Enexis
Industrie
4300

De Floorwalkers van ExplainiT kenden de cultuur van Enexis en beschikten over kennis van het applicatielandschap waarmee onze gebruikers werken. Dat was voor ons cruciaal.

Martijn Dekker

Teammanager Operations

Samenvatting

Onze opdrachtgever

Met 4300 medewerkers werkt Enexis, als een van de zes netbeheerders in Nederland, dagelijks aan de stabiliteit en betrouwbaarheid van het gas- en elektriciteitsnet en de toekomst van energie. Door kennis, expertise en energie op alle mogelijke manieren in te zetten tracht de organisatie vaart te zetten achter de energietransitie. Via de kabels en leidingen van Enexis brengen ze de energie thuis en op het werk.

De opdracht

Enexis stond voor de opdracht om een eigen online werkplek met Windows 10 uit te rollen voor 4300 medewerkers. Een toekomstbestendige digitale werkplek voor alle medewerkers was voor de organisatie namelijk een belangrijke voorwaarde om als organisatie voorop te kunnen blijven lopen. Na de ontwikkelfase en pilot werd ExplainiT ingeschakeld voor de grootschalige uitrol.  

De oplossing

Binnen Enexis besefte men dat de impact van de migratie op de medewerkers groot zou zijn. Alle functies binnen de organisatie kwamen aan bod en hier werd de aanpak dan ook op afgestemd. Op verschillende locaties van Enexis werden dagelijks meerdere herkenbare floorwalkers van ExplainiT ingezet voor het ontvangen, begeleiden en ondersteunen van medewerkers totdat ze zich de werkplek helemaal eigen hadden gemaakt.

Het resultaat

Binnen Enexis werd de migratie naar de nieuwe online werkplek met Windows 10 als succesvol beoordeeld. Men zag dat alle verantwoordelijke partijen perfect op elkaar ingespeeld raakten, wat cruciaal was voor het uiteindelijke succes. Voor Enexis was het van belang dat medewerkers na de ondersteuning van floorwalkers geen problemen zouden ervaren met de nieuwe online werkplek en dat is gelukt.

Uitgelichte klantcases:

Overstap Windows 10 & Office 365

Aveleijn

Aveleijn stapte van Citrix, Windows 7 en Office 2010 over naar Windows 10 en Office 365. Omdat het een grote verandering betrof voor medewerkers werd er op basis van de leerbehoeften samen met ExplainiT een trainingstraject opgezet.

Microsoft Teams Migratie

TVM Verzekeringen

TVM stapte van een VDI omgeving over op een VPN omgeving met Microsoft 365. Vooral Microsoft Teams zou na de overstap intensief gebruikt gaan worden door alle medewerkers en ExplainiT mocht ze daar op voorbereiden.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Han Eshuis
Accountmanager
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV