Wij zijn ExplainiT.

Sinds 2001 de toonaangevende IT-opleider van Nederland.

Onze missie is om het hoogste leerrendement te behalen bij het trainen, ondersteunen en begeleiden van eindgebruikers. Hierbij zijn we gespecialiseerd in de producten, apps en services van Microsoft.

Waarom 3.000+ organisaties op ExplainiT vertrouwen

Expertise

Onze adviseurs, trainers en consultants beschikken over jarenlange ervaring en een opleidingskundige achtergrond.

Werkwijze

Leerbehoeften en organisaties zijn nooit hetzelfde. Wij garanderen een persoonlijke aanpak en passende leervormen.

Erkenningen

Wij laten onze kwaliteit voortdurend toetsen aan de hand van keurmerken en accreditaties van onafhankelijke derden.

Door verschillende leervormen te combineren helpen we medewerkers digitale vaardigheden ontwikkelen en behouden.

Luuk IJland, Algemeen Directeur

Mijlpalen van ExplainiT

2001

Oprichting van ExplainiT

De plek waar alles begon was een kantoor aan de Lansinkveste in Hengelo. YouTube en Spotify bestonden nog niet, maar de vraag naar trainingen voor Office nam toe door de periodieke update-cyclus van Microsoft.

2002

Official Microsoft Learning Partner

Het aantal klanten steeg aanzienlijk na het eerste jaar. ExplainiT werd al snel erkend als ‘Official Microsoft Learning Partner’. Dat betekende dat de geleverde kwaliteit door ExplainiT voldeed aan alle door Microsoft gestelde eisen.

2006

Dubbele verhuizing naar een nieuw pand

Na een verhuizing naar een kantoorpand aan de Hazeweg in 2003 werd, door de groei, in 2006 alweer een nieuw kantoorpand ingenomen. Het betrof een prominente locatie aan de John Maynard Keynesstraat.

2011

100.000e cursist

Een moment van grote vreugde! Na 10 jaar werd de 100.000e cursist ooit getraind. Om de groeiambities verder te realiseren, werden er ook nieuwe medewerkers in verschillende disciplines aan de organisatie toegevoegd.

2015

Beste Opleider van Nederland (BOVNL)

Alle personeelsopleiders, trainingsinstituten en trainers van Nederland komen in aanmerking voor deze prestigieuze titel. Een kroon op het werk. In totaal is ExplainiT inmiddels 4x verkozen tot Beste Opleider van Nederland.

2016

Microsoft Gold & Silver Partner

Microsoft erkende ExplainiT als Gold Partner op de gebieden Messaging, Data Analytics, Collaboration & Content en Datacenter en als Silver Partner op het gebied van Cloud Productivity. Deze erkenningen staan voor bekwaamheid om Microsoft technologie te integreren, implementeren en beheren.

2020

250.000e cursist

Bijna 20 jaar na onze oprichting mochten we de 250.000e cursist voor onze trainingen ontvangen. Een heugelijk moment, waar natuurlijk uitgebreid bij stil werd gestaan.

2022

Eigen trainingssoftware

Om het leerrendement van trainingen te optimaliseren, besloten we onze eigen trainingssoftware, SelfGuide, te gaan ontwikkelen. Met SelfGuide maak je razendsnel eigen trainingscontent en/of profiteer je van standaard Microsoft trainingscontent.
250.000+
Cursisten
20+
Jaar ervaring
3.000+
Organisaties
25+
Trainingslocaties

Heb je vragen over of aan ExplainiT?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Han Eshuis
Accountmanager
📞 088 122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV