Training Lean Six Sigma

Ben je op zoek naar een training Lean Six Sigma voor jezelf of je organisatie? We bieden trainingen voor verschillende rollen en voorkeuren. Ook bieden we incompany en/of maatwerk mogelijkheden.

Lean Six Sigma Yellow Belt
Leer als teamlid van een Lean Six Sigma verbeterproject om daadwerkelijk processen te verbeteren aan de hand van belangrijke Lean instrumenten.

445

,-

1

dag

dagen

Lean Six Sigma Green Belt
Leer als projectleider om een Lean Six Sigma verbeterproject volgens de DMAIC-structuur te begeleiden en collega’s mee te nemen in de veranderingen.

3250

,-

6

dag

dagen

Lean Six Sigma Orange Belt
Maak kennis met de projectstructuur van een Lean Six Sigma verbeterproject en leer om de basisprincipes binnen een verbeterproject toe te passen.

890

,-

2

dag

dagen

Lean Green Belt
Maak kennis met de projectstructuur van Lean Green Belt en leer je hoe je processen verbetert en deze beter laat aansluiten bij de wensen van de klant.

2650

,-

5

dag

dagen

Lean Six Sigma Yellow Belt

Leer als teamlid van een Lean Six Sigma verbeterproject om daadwerkelijk processen te verbeteren aan de hand van belangrijke Lean instrumenten.

445

,-

1

dag

dagen

Lean Six Sigma Green Belt

Leer als projectleider om een Lean Six Sigma verbeterproject volgens de DMAIC-structuur te begeleiden en collega’s mee te nemen in de veranderingen.

3250

,-

6

dag

dagen

Lean Six Sigma Orange Belt

Maak kennis met de projectstructuur van een Lean Six Sigma verbeterproject en leer om de basisprincipes binnen een verbeterproject toe te passen.

890

,-

2

dag

dagen

Lean Green Belt

Maak kennis met de projectstructuur van Lean Green Belt en leer je hoe je processen verbetert en deze beter laat aansluiten bij de wensen van de klant.

2650

,-

5

dag

dagen

Geen zoekresultaten

Jouw zoekopdracht leverde helaas geen resultaten op.
Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.

Incompany & Maatwerk

Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Incompany & Maatwerk
Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Ontbreekt de training die je zoekt?

Neem vrijblijvend contact op voor het vinden of samenstellen van de juiste training. Al meer dan 20 jaar zijn we specialist in maatwerk en incompany trainingen. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Wat is Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een wereldwijd toegepaste methode voor het duurzaam verbeteren van processen ten behoeve van het bedrijfsresultaat. De focus ligt hierbij op klantwaarde en het elimineren van verspillingen. Een voorbeeld van een goed Lean Six Sigma project definieert vooraf geen oplossing, gaat uit van samenwerking en bevat een goede scope.

Welke Lean Six Sigma belts zijn er?

Binnen Lean Six Sigma wordt onderscheid gemaakt tussen drie niveaus voor een certificering: Training Lean Six Sigma Yellow Belt, Training Lean Six Sigma Orange Belt en Training Lean Six Sigma Green Belt. Voor het behalen van een certificering is het volgen van een training en/of voltooien van een examen vereist.

Behaal een Lean Six Sigma certificaat

Ben je van plan om één of meerdere Lean Six Sigma certificeringen te behalen? Na het afronden van onze Lean Six Sigma trainingen ontvang je het officiële en wereldwijd erkende Lean Six Sigma certificaat van ‘The Counsel for Six Sigma Certifications’. Per niveau (ook wel belt) is er een specifieke certificering beschikbaar.

De kosten voor een training Leans Six Sigma

Per training Lean Six Sigma hanteren we verschillende aantrekkelijke prijzen. Deze prijzen gelden voor een individuele deelnemer en inclusief locatie, trainingsmateriaal, lunch, koffie, thee en water. Voor incompany en maatwerk trainingen hanteren we volledig in overleg met je organisatie voordelige groepsprijzen.

Veelgestelde vragen

Wat is Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma is een methodologie die zich richt op het verbeteren van de kwaliteit en efficiëntie van bedrijfsprocessen. De methode combineert de principes van Lean Management, die gericht zijn op het minimaliseren van verspilling, met de statistische analyse en meettechnieken van Six Sigma, die gericht zijn op het verminderen van variatie en fouten in processen. De combinatie van deze twee methodologieën resulteert in een krachtige aanpak voor het verbeteren van de operationele prestaties van een organisatie en het verminderen van kosten.

Het doel van Lean Six Sigma is om de kwaliteit van de producten of diensten te verhogen, de productiviteit te verbeteren en de klanttevredenheid te verhogen. Door het elimineren van verspilling, het verminderen van variatie en het verbeteren van processen, kan Lean Six Sigma organisaties helpen om efficiënter te werken en betereresultaten te behalen.

Wat is het verschil tussen Lean en Six Sigma?

Lean en Six Sigma zijn beide methoden die worden gebruikt om processen te verbeteren en efficiënter te maken, maar ze hebben wel enkele belangrijke verschillen.

Lean is gericht op het elimineren van verspillingen en het maximaliseren van de waarde voor klanten. Het richt zich op het creëren van een cultuur van doorlopende verbetering door middel van het identificeren en elimineren van onnodige stappen in het proces en het verminderen van variatie.

Six Sigma richt zich op het minimaliseren van variatie en het verbeteren van de kwaliteit door middel van het analyseren van data. Het maakt gebruik van een gestructureerde aanpak om problemen op te lossen en processen te verbeteren door middel van statistische methoden en tools.

Hoe lang duurt het om Lean Six Sigma te leren?

De duur van het leerproces voor Lean Six Sigma hangt af van de mate van certificering die men wil bereiken en de gekozen trainingsaanpak. Bij ExplainiT bieden we drie niveaus van certificering: Yellow Belt, Orange Belt en Green Belt.

Een Training Lean Six Sigma Yellow Belt kan bijvoorbeeld over het algemeen binnen 1 dag worden afgerond, terwijl een Training Lean Six Sigma Green Belt meestal 5-6 dagen duren. Het is echter belangrijk op te merken dat het verkrijgen van certificering meestal ook praktische ervaring vereist, die kan worden opgedaan door deel te nemen aan echte projecten. Het kan daarom enige tijd duren voordat men de vereiste ervaring heeft om de certificering te behalen.

Hoe kan ik Lean Six Sigma toepassen in mijn organisatie?

Om Lean Six Sigma toe te passen in je organisatie, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen. Ten eerste is het belangrijk om een duidelijk begrip te hebben van de principes en tools van Lean Six Sigma, evenals van de doelen van je organisatie. Vervolgens kun je een team samenstellen van medewerkers die zijn opgeleid in Lean Six Sigma en die betrokken zijn bij de implementatie.

Een andere belangrijke factor bij het toepassen van Lean Six Sigma is het creëren van een cultuur van doorlopende verbetering in de organisatie. Dit kan worden bereikt door de betrokkenheid van het management en de medewerkers te vergroten en te zorgen voor goede communicatie en samenwerking. Door het gebruik van Lean Six Sigma-tools en-methodes kan de organisatie zich blijven verbeteren en kunnen de prestaties, kwaliteit en efficiëntie van de processen worden verhoogd.

Hoe bereid ik me het beste voor op een Lean Six Sigma training?

Om je voor te bereiden op een Lean Six Sigma training, is het raadzaam om eerst de basisprincipes van Lean en Six Sigma te begrijpen. Dit zal helpen om de concepten en technieken van Lean Six Sigma beter te begrijpen en sneller aan te leren. Je kunt ook online bronnen raadplegen, zoals artikelen, video's en boeken, om meer te weten te komen over de methodologie en hoe deze in de praktijk wordt toegepast. Ook is het belangrijk om te zorgen voor een goede balans tussen theoretische kennis en praktijkervaring. Het kan nuttig zijn om de theorie toe te passen op echte situaties binnen je organisatie om te leren hoe de methodologie in de praktijk werkt.

Hoe profiteer je in de praktijk van een training Lean Six Sigma?

Het volgen van een training Lean Six Sigma kan voor verschillende praktijksituaties van grote waarde zijn. Hieronder beschrijven we drie voorbeelden van dergelijke praktijksituaties:

  • Verhoging van operationele efficiëntie: Een organisatie ondervindt bijvoorbeeld inefficiënties in belangrijke processen, wat leidt tot langere doorlooptijden, hogere kosten en verminderde klanttevredenheid. Een Training Lean Six Sigma biedt tools om processen te analyseren, verspillingen te identificeren en te elimineren en de efficiëntie te verbeteren. Een Training Lean Six Sigma Green Belt is geschikt voor projectleiders die een project willen verbeteren.
  • Kwaliteitsverbetering van producten of diensten: Een organisatie heeft bijvoorbeeld te maken met kwaliteitsproblemen, zoals defecte producten of diensten die niet aan de verwachtingen van klanten voldoen. Een Lean Six Sigma training kan organisaties helpen bij het implementeren van Six Sigma methodes om de kwaliteit van producten of diensten te verbeteren. Een Training Lean Six Sigma Orange Belt is hier zeer geschikt voor.
  • Versnelling van doorlooptijden in processen: Als organisatie ervaar je bijvoorbeeld vertragingen in doorlooptijden voor product- of dienstverlening, wat leidt tot klantontevredenheid. Een Lean Six Sigma training kan zich richten op het verminderen van doorlooptijden en het versnellen van processen door het elimineren van overbodige verspillingen.
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV