PowerPoint Cursus

Ben je op zoek naar een PowerPoint cursus voor jezelf of je organisatie? We bieden cursussen voor verschillende kennisniveaus. Ook bieden we incompany en/of maatwerk mogelijkheden.

PowerPoint Gevorderden
Ontdek hoe je PowerPoint presentaties aantrekkelijker, dynamischer en overtuigender te maken met behulp van de geavanceerde functionaliteiten.

489

,-

1

dag

dagen

PowerPoint Basis
Leer om eenvoudig en razendsnel professionele presentaties te maken door het gebruik van de verschillende opmaakmogelijkheden van PowerPoint.

489

,-

1

dag

dagen

PowerPoint Gevorderden

Ontdek hoe je PowerPoint presentaties aantrekkelijker, dynamischer en overtuigender te maken met behulp van de geavanceerde functionaliteiten.

489

,-

1

dag

dagen

PowerPoint Basis

Leer om eenvoudig en razendsnel professionele presentaties te maken door het gebruik van de verschillende opmaakmogelijkheden van PowerPoint.

489

,-

1

dag

dagen

Geen zoekresultaten

Jouw zoekopdracht leverde helaas geen resultaten op.
Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.

Incompany & Maatwerk

Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Incompany & Maatwerk
Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Ontbreekt de training die je zoekt?

Neem vrijblijvend contact op voor het vinden of samenstellen van de juiste training. Al meer dan 20 jaar zijn we specialist in maatwerk en incompany trainingen. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Effectief werken met PowerPoint

Microsoft PowerPoint is momenteel de populairste applicatie voor het maken van presentaties. De uitgebreide mogelijkheden van de applicatie stellen gebruikers in staat om professionele prestentaties te maken en te voorzien van tekst, audio, video en/of afbeeldingen. Maak je keuze uit ons cursusaanbod om meer uit PowerPoint te halen.

Kies de passende PowerPoint cursus

Het kiezen van de juiste cursus is de eerste stap bij het ontwikkelen van je vaardigheden. Is het werken met PowerPoint nieuw voor je? Dan raden we je de Training PowerPoint Basis aan. Onze Training PowerPoint Gevorderden is daarentegen geschikt voor mensen die al enige ervaring hebben met het programma en meer willen weten over geavanceerde functies.

Behaal een PowerPoint certificaat

Ben je van plan om één of meerdere PowerPoint certificeringen te behalen? Bij ons krijg je afloop van een PowerPoint cursus altijd het officiële ExplainiT certificaat. Met het ExplainiT certificaat van een PowerPoint cursus bewijs je dat je de cursus succesvol hebt afgerond en dat je over desbetreffende kennis van PowerPoint beschikt.

De kosten voor een PowerPoint cursus

Per PowerPoint cursus hanteren we verschillende aantrekkelijke prijzen. Deze prijzen gelden voor individuele deelnemer inclusief locatie, trainingsmateriaal, lunch, koffie, thee en water. Voor incompany en maatwerk curussen hanteren we volledig in overleg met je organisatie voordelige groepsprijzen.

Veelgestelde vragen

Wat kun je allemaal doen met PowerPoint?

Met PowerPoint kun je verschillende soorten presentaties maken die bestaan uit tekst, afbeeldingen, grafieken, tabellen, video's, audio en meer. Enkele voorbeelden van de zaken die je met PowerPoint kunt doen zijn:

 • Gebruik PowerPoint om presentaties te maken die je kunt presenteren aan een publiek, zowel in persoon als online.
 • Maak instructievideo's of online cursussen met PowerPoint.
 • Maak infographics en datavisualisaties om complexe informatie op een eenvoudige en visueel aantrekkelijke manier te presenteren.
 • Gebruik PowerPoint om marketingmateriaal te maken zoals advertenties, brochures en flyers.
 • Werk samen met collega's en andere gebruikers aan dezelfde presentatie om sneller en efficiënter te werken.
 • Maak interactieve prototypes van applicaties en websites om snel en gemakkelijk feedback te krijgen.
 • Gebruik animaties en overgangen om visuele interesse toe te voegen aan je presentatie en informatie op een effectieve manier te presenteren.
 • Ontwerp sjablonen en thema's voor presentaties om consistentie en professionaliteit te garanderen.
 • Maak trainingsmateriaal om kennis en vaardigheden bij te brengen aan collega's, klanten en andere gebruikers.
 • Maak diavoorstellingen voor persoonlijk gebruik, bijvoorbeeld om vakantiefoto's te delen met vrienden en familie.

Met PowerPoint kun je dus verschillende soorten presentaties maken voor verschillende doeleinden, van persoonlijk gebruik tot zakelijke presentaties en marketingmateriaal. De software een breed scala aan functies en mogelijkheden die je helpen om informatie op een visueel aantrekkelijke en effectieve manier te presenteren.

Hoe begin je met een PowerPoint presentatie?

Om te beginnen met het maken van een PowerPoint presentatie, raden we je aan om de volgende stappen te volgen:

 • Open PowerPoint: Zoek naar 'PowerPoint' in het startmenu of dubbelklik op het PowerPoint-pictogram op het bureaublad.
 • Kies een sjabloon: Wanneer je PowerPoint opent, zie je een scherm waar je kunt kiezen uit verschillende sjablonen of een lege presentatie.
 • Voeg dia's toe: Klik op "Nieuwe dia" in de menubalk om nieuwe dia's toe te voegen aan je presentatie. Kies het type dia dat je wilt toevoegen, bijvoorbeeld een titeldia, een tekst- of afbeeldingsdia.
 • Voeg inhoud toe: Klik op de dia waar je inhoud wilt toevoegen en begin met typen of voeg afbeeldingen, grafieken, tabellen of andere elementen toe aan de dia. Je kunt ook de indeling en opmaak van de dia wijzigen met behulp van de verschillende opties in de menubalk.
 • Bewerk en formatteer: Gebruik de bewerkings- en opmaakopties in de menubalk om de inhoud van je presentatie te bewerken en op te maken. Pas kleuren, lettertypen en achtergronden aan om je presentatie er professioneel uit te laten zien.
 • Voeg overgangen en animaties toe: Als je de presentatie wilt laten opvallen, kun je overgangen en animaties toevoegen aan de dia's. Klik op het tabblad "Overgangen" of "Animaties" in de menubalk om deze opties te bekijken en selecteren.
 • Bekijk en bewaar de presentatie: Voordat je je presentatie opslaat, is het een goed idee om deze te bekijken om er zeker van te zijn dat alles er goed uitziet. Klik op "Diavoorstelling" in de menubalk om de presentatie af te spelen en klik op "Opslaan" om de presentatie op te slaan op je computer.
 • Presenteer de presentatie: Als je klaar bent met het maken van de presentatie en deze hebt opgeslagen, ben je klaar om deze te presenteren. Sluit PowerPoint af en open de presentatie als je deze wilt presenteren. Gebruik de pijltjestoetsen op je toetsenbord om door de dia's te navigeren en druk op de spatiebalk om de presentatie af te spelen.
 • Deel de presentatie: Als je klaar bent met de presentatie, kun je deze delen met anderen. Dit kan via e-mail of door de presentatie te uploaden naar een online platform zoals OneDrive of SharePoint.

Door te oefenen en te experimenteren met PowerPoint kun je snel vertrouwd raken met de basisfuncties en snel je eerste presentatie maken.

Hoe kun je snel leren werken met PowerPoint?

Er zijn verschillende manieren om snel wegwijs te worden in PowerPoint en vertrouwd te raken met de Software:

 • Maak gebruik van de ingebouwde sjablonen: PowerPoint biedt veel ingebouwde sjablonen en thema's die je kunt gebruiken om snel een presentatie te maken zonder dat je zelf veel ontwerpkennis nodig hebt.
 • Bekijk online tutorials: Er zijn talloze online tutorials en video's beschikbaar die je stap voor stap kunnen helpen bij het maken van een presentatie. Bekijk enkele van deze tutorials om snel meer te leren over de functies en mogelijkheden van PowerPoint.
 • Volg een training: Met het volgen van een cursus kun je snel een goede basis leggen en leer je hoe je optimaal gebruik kunt maken van de verschillende functies van PowerPoint. Wij bieden zowel een Training PowerPoint Basis als een Training PowerPoint Gevorderden.
 • Oefen regelmatig: Net als bij veel andere vaardigheden geldt ook voor PowerPoint dat oefening kunst baart. Maak regelmatig nieuwe presentaties om je vaardigheden te verbeteren en leer van eventuele fouten die je maakt.
 • Gebruik sneltoetsen: Gebruikmaken van sneltoetsen kan veel tijd besparen. Leer enkele belangrijke sneltoetsen, zoals Ctrl+C om te kopiëren en Ctrl+V om te plakken.
 • Experimenteer: Probeer nieuwe functies en mogelijkheden uit en experimenteer met verschillende ontwerpen om te ontdekken wat het beste werkt voor jou en je presentatie.

Door deze tips toe te passen en regelmatig te oefenen kun je snel leren werken met PowerPoint en mooie, professionele presentaties maken.

Hoe kun je gericht oefenen met PowerPoint?

Er zijn verschillende manieren om te oefenen met PowerPoint. Voor het zelfstandig oefenen met de software noemen we enkele voorbeelden:

 • Maak presentaties: Maak regelmatig nieuwe presentaties om je vaardigheden te verbeteren. Begin bijvoorbeeld met het maken van eenvoudige presentaties en bouw dit steeds verder uit met meer geavanceerde functies.
 • Reproduceer bestaande presentaties: Zoek bestaande presentaties op internet en reproduceer deze in PowerPoint. Hierdoor leer je hoe andere ontwerpers bepaalde ontwerpkeuzes hebben gemaakt en kun je deze kennis toepassen in je eigen presentaties.
 • Maak gebruik van onze trainingssoftware: Bekijk eerst instructies en handleidingen om vervolgens specifieke handelingen te oefenen.
 • Werk met sjablonen: Gebruik sjablonen om snel presentaties te maken en te experimenteren met verschillende ontwerpen. Pas de sjabloon aan jouw eigen wensen aan.
 • Werk samen met anderen: Werk samen met collega's of vrienden aan presentaties en geef elkaar feedback. Leer je niet alleen van anderen, maar krijg ook nieuwe inzichten over hoe je presentaties kunt verbeteren.
 • Gebruik verschillende media: Probeer verschillende media te integreren in je presentatie, zoals afbeeldingen, video's of audiofragmenten. Hierdoor wordt je presentatie dynamischer.

Door regelmatig te oefenen en te experimenteren met PowerPoint kun je snel je vaardigheden verbeteren.

Waar moet een goede PowerPoint presentatie aan voldoen?

Een goede PowerPoint presentatie moet aan verschillende criteria voldoen om effectief te zijn en het gewenste resultaat te bereiken. Zo moet de inhoud beknopt en duidelijk zijn: Vermijd lange blokken tekst en gebruik afbeeldingen, grafieken en andere visuele elementen om de boodschap te ondersteunen. Zorg daarnaast voor een consistente opmaak, dit helpt om de aandacht van het publiek te trekken en te behouden en zorgt voor een professionele uitstraling. Ook is het verstandig om interactie met het publiek te hebben. Dit kan bijvoorbeeld door middel van vragen stellen, een korte quiz of door het publiek te laten stemmen via een online tool. Naast interactie is het ook goed om de presentatie goed af te stemmen op het publiek en hun interesses, kennisniveau en behoeften. Ten slotte raden we je aan om de presentatie visueel aantrekkelijk te maken: Een goede presentatie is visueel aantrekkelijk en bevat afbeeldingen, grafieken en andere visuele elementen die de boodschap ondersteunen. Zorg ervoor dat de visuele elementen relevant zijn en van goede kwaliteit.

Door rekening te houden met deze criteria en een doordachte presentatie te maken, kun je een effectieve en overtuigende PowerPoint presentatie maken die de aandacht van het publiek trekt en hen betrekt bij de inhoud.

Hoe profiteer je in de praktijk van een PowerPoint Cursus?

Het volgen van een PowerPoint cursus kan voor verschillende praktijksituaties van grote waarde zijn. Hieronder beschrijven we drie voorbeelden van dergelijke praktijksituaties: 

 • Professionele presentaties maken: Medewerkers moeten regelmatig professionele presentaties maken voor klanten, collega’s of leidinggevenden. Een PowerPoint cursus richt zich op het gebruik van geavanceerde functies van PowerPoint, zoals het maken van professionele dia-indelingen en het gebruik van sjablonen en thema’s. Een Training PowerPoint Gevorderden leert je om aantrekkelijke, dynamische en overtuigende prestentaties te maken met behulp van geavanceerde functionaliteiten.
 • Interactieve en visueel aantrekkelijke presentaties ontwerpen: Medewerkers willen presentaties maken die interactief zijn en visueel aantrekkelijk voor de klanten. Een PowerPoint cursus kan medewerkers leren hoe ze geavanceerde animaties, overgangen en interactiviteit kunnen toevoegen aan hun presentaties. Een Training PowerPoint Gevorderden is geschikt voor mensen met basiskennis van PowerPoint die geavanceerde functies willen toepassen aan presentaties.
 • Efficiëntie in presentatiebeheer: Professionals willen hun tijd efficiënter besteden bij het maken en bewerken van presentaties. Een PowerPoint cursus kan zich richten op tijdbesparende technieken en efficiënte manieren om inhoud te organiseren en bij te werken. Dit verbetert de productiviteit van medewerkers bij het creëren van presentaties en het aanpassen van de inhoud van presentaties.
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV