Training PRINCE2®

Ben je op zoek naar een training PRINCE2 voor jezelf of je organisatie? We bieden trainingen voor verschillende rollen en voorkeuren. Ook bieden we incompany en/of maatwerk mogelijkheden.

PRINCE2® Foundation
Maak kennis met de principes, thema’s en processen van de PRINCE2® (6e editie) projectmanagement methode als voorbereiding op het officiële examen.

1595

,-

2

dag

dagen

PRINCE2® Practitioner
Leer om complexe projecten te identificeren, starten, bewaken, bijsturen en afronden op basis van de PRINCE2® (6e editie) projectmanagement methodiek.

2299

,-

3

dag

dagen

PRINCE2® Foundation

Maak kennis met de principes, thema’s en processen van de PRINCE2® (6e editie) projectmanagement methode als voorbereiding op het officiële examen.

1595

,-

2

dag

dagen

PRINCE2® Practitioner

Leer om complexe projecten te identificeren, starten, bewaken, bijsturen en afronden op basis van de PRINCE2® (6e editie) projectmanagement methodiek.

2299

,-

3

dag

dagen

Geen zoekresultaten

Jouw zoekopdracht leverde helaas geen resultaten op.
Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.

Incompany & Maatwerk

Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Incompany & Maatwerk
Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Ontbreekt de training die je zoekt?

Neem vrijblijvend contact op voor het vinden of samenstellen van de juiste training. Al meer dan 20 jaar zijn we specialist in maatwerk en incompany trainingen. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Effectief werken met PRINCE2®

PRINCE2 staat bekend als een populaire projectmanagementmethode die toepasbaar is op alle typen projecten. De methode behandelt onder meer noodzakelijke stappen in je project en omschrijft verantwoordelijkheden van teamleden. Bij ExplainiT bieden we verschillende trainingen voor PRINCE2 om de methode eenvoudig en doelgericht in te zetten.

Kies de passende training PRINCE2®

Het kiezen van de juiste training is de eerste stap bij het ontwikkelen van je vaardigheden. In de Training PRINCE2® Foundation maak je voor het eerst kennis met de principes, thema’s en processen van PRINCE2®, wat de training zeer geschikt voor beginners maakt. De Training PRINCE2® Practitioner gaat de diepte in en is meer geschikt als vervolgstap.

Behaal een PRINCE2® certificaat

Onze PRINCE2® trainingen zijn inclusief het officiële examen voor het behalen van de wereldwijd erkende PRINCE2® certificeringen. De trainingen worden verzorgd door trainers van het AXELOS ATO (Accredited Training Organization)* gecertificeerde CVA. Deze accreditatie maakt het mogelijk om officiële trainingen te verzorgen en officiële examens af te nemen.

De kosten voor een training PRINCE2

Per training PRINCE2 hanteren we verschillende aantrekkelijke prijzen. Deze prijzen gelden voor een individuele deelnemer en inclusief locatie, trainingsmateriaal, lunch, koffie, thee en water. Voor incompany en maatwerk trainingen hanteren we volledig in overleg met je organisatie voordelige groepsprijzen.

Veelgestelde vragen

Wat is PRINCE2® en wat kun je ermee?

PRINCE2 staat voor PRojects IN Controlled Environments en is een projectmanagementmethodologie die wereldwijd wordt gebruikt. Het biedt een gestructureerde aanpak voor het plannen, uitvoeren en beheren van projecten en kan worden toegepast op projecten van iedere omvang en complexiteit.

Met PRINCE2 kun je projecten beter beheren en de kans vergroten dat ze succesvol worden afgerond binnen de gestelde tijd en binnen het afgesproken budget. Het biedt een gemeenschappelijke taal en kader voor het hele projectteam, waardoor communicatie en samenwerking verbeterd kunnen worden. Het helpt ook bij het identificeren van risico's en problemen in een vroeg stadium, waardoor tijdige beslissingen kunnen worden genomen om het project op koers te houden.

Door PRINCE2 toe te passen, kun je ook de kwaliteit van het project verbeteren door middel van doorlopende monitoring en evaluatie van de voortgang. Dit zorgt ervoor dat eventuele problemen tijdig worden opgelost en dat de deliverables voldoen aan de vereisten en verwachtingen van belanghebbenden.

Wat zijn de voordelen van PRINCE2?

PRINCE2 biedt een gestandaardiseerde aanpak voor projectmanagement en legt de nadruk vooral op duidelijke rollen en verantwoordelijkheden, flexibiliteit, focus op producten, risicobeheer en continue monitoring en evaluatie. Het toepassen van PRINCE2 kan leiden tot effectiever projectmanagement, uniformiteit binnen een organisatie en uiteindelijk betere resultaten.

Door het gebruik van PRINCE2 kunnen organisaties risico's identificeren en beheren, problemen voorkomen en oplossen, de voortgang van het project bijhouden en de kwaliteit van deliverables verbeteren. Door deze voordelen kan PRINCE2 helpen bij het succesvol afronden van projecten binnen de gestelde tijd en het budget, en bij het behalen van betere resultaten voororganisaties. In onze trainingen leer je meer over de voordelen van PRINCE2.

Hoe lang duurt het om PRINCE2 te leren?

De duur van het leren van PRINCE2 kan variëren, afhankelijk van het niveau van de training dat je volgt en je ervaring met projectmanagement. Voor het behalen van het PRINCE2 Foundation-examen is doorgaans 2 tot 3 dagen training voldoende, terwijl het voor het PRINCE2 Practitioner-examen meestal minimaal 3 dagen training vereist.

Het is belangrijk om te weten dat het leren van PRINCE2 meer omvat dan alleen het volgen van trainingen. Het kan ook nodig zijn om tijd te besteden aan het bestuderen van de officiële PRINCE2-handleiding en het oefenen van examenvragen. Daarnaast kan het toepassen van PRINCE2 in de praktijk en het opdoen van ervaring met het gebruik ervan ook tijd kosten. Over het algemeen kan het dus enkele weken tot maanden duren om PRINCE2 volledig te begrijpen en toe te passen in de praktijk.

Hoe kan ik PRINCE2 toepassen binnen mijn organisatie?

Om PRINCE2 succesvol toe te passen binnen je organisatie is het belangrijk om de methode aan te passen aan de specifieke behoeften van de organisatie. Dit kan worden bereikt door het identificeren van de projectmanagementbehoeften van de organisatie, het selecteren van het juiste PRINCE2-niveau, het aanpassen van de PRINCE2-methodiek aan de organisatie, het trainen en ondersteunen van teamleden, en het continu leren en verbeteren van de methode.

Door deze stappen te volgen, kan PRINCE2 worden toegepast als een effectief projectmanagementframework, waardoor projecten efficiënter en effectiever kunnen worden beheerd. Dit kan leiden tot een hogere klanttevredenheid, betere projectresultaten en een meer gestroomlijnde projectmanagementaanpak binnen de organisatie. In een training PRINCE2 geven we je daarvoor waardevolle handvatten.

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een PRINCE2 training?

Om je voor te bereiden op een PRINCE2 training is het belangrijk om de belangrijkste concepten van de methodiek te begrijpen en je kennis van de terminologie en de basisprincipes van de methodiek te vergroten. Dit kun je onder meer doen door de PRINCE2-handleiding te bestuderen, een Foundation-examen af te leggen, voorbeeldvragen te oefenen en te praten metervaren PRINCE2-beoefenaars.

Naast het vergroten van je kennis, is het ook belangrijk om te zorgen voor een goede mindset en voorbereiding op de training en het examen. Dit kan onder meer betekenen dat je de juiste planning maakt, voldoende rust neemt, vragen stelt aan de trainer tijdens de training, en regelmatig oefent met voorbeeldvragen om jezelf voor te bereiden op het examen. Door de genoemde stappen te volgen, vergroot je de kans om succesvol te zijn in het toepassen van de PRINCE2-methodiek in jouw organisatie.

Hoe profiteer je in de praktijk van een traininig PRINCE2?

Het volgen van een training PRINCE2 kan voor verschillende praktijksituaties van grote waarde zijn. Hieronder beschrijven we drie voorbeelden van dergelijke praktijksituaties:

  • Grote projecten met complexe structuren: Een organisatie start bijvoorbeeld een groot project op met een complexe structuur en diverse belanghebbenden. Een training PRINCE2 zorgt voor een gestructureerde context voor projectmanagement, verantwoordelijkheden en processen. Door een Training PRINCE2® Practitioner te volgen, leer je complexe projecten te identificeren, starten en bijsturen op basis van de PRINCE2® projectmanagement methodiek.
  • Herhaalbare projectmanagementprocessen: Een organisatie wil bijvoorbeeld gestandaardiseerde, herhaalbare processen implementeren voor projectmanagement. Een Training PRINCE2 biedt een standaard benadering van projectmanagement, processen en richtlijnen. Een Training PRINCE2® Foundation stelt teams in staat herhaalbare processen toe te passen, wat de efficiëntie en effectiviteit zal verbeteren.
  • Projecten met strikte eisen van het bestuur: Een project binnen een organisatie moet bijvoorbeeld voldoen aan strikte eisen van het bestuur, zoals naleving van regelgeving of het voldoen aan specifieke normen. Een Training PRINCE2 helpt projectmanagers bij het begrijpen van controlemechanismen die geschikt zijn voor projecten met hoge eisen en hoe ze deze effectief kunnen toepassen om aan deze eisen te voldoen.
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV