Leervormen

Iedere leerbehoefte is uniek. ExplainiT biedt zes verschillende leervormen aan om hier zo gepast mogelijk op in te spelen. Alle leervormen kunnen middels vijf verschillende trainingsvormen worden uitgevoerd. Op basis van jouw leerbehoeften en wensen selecteren wij in samenspraak met jou de passende leervorm(en) en trainingsvorm(en).

Leervormen
Trainingsvormen

Onze leervormen

Passend voor jouw situatie en wensen.

Blended Learning

Klassikaal

Individueel

E-Learning

Virtual Classroom

Hybride

Blended learning

Klassikaal

Individueel

E-learning

Virtual Classroom

Hybride

Blended Learning

Bij blended learning zet ExplainiT verschillende leervormen in om jouw leerbehoefte zo goed mogelijk in te vullen. Een training kan bijvoorbeeld bestaan uit een combinatie van e-learning en klassikaal leren.

Elke mix van leervormen die worden samengesteld kunnen een blended learning oplossing genoemd worden. Stel samen met een van onze ervaren trainingsadviseurs een mix van leervormen samen op je leerbehoefte optimaal in te vullen.

Klassikaal

Bij een klassikale training zijn er verschillende opties. Bij een training die aangeboden wordt via het online inschrijfrooster van ExplainiT neem je samen met medewerkers van verschillende organisaties deel aan een training waarbij de datum, tijd, locatie en inhoud vooraf vastgesteld zijn.

Een open-inschrijving is interessant wanneer je graag wilt leren van ervaringen en kennis van andere deelnemers. Daarnaast is een klassikale groepstraining met medewerkers van je eigen organisatie ook een optie. Het voordeel in dit geval is dat de training volledig op maat gemaakt kan worden op basis van de gezamenlijke leerbehoeften. Tevens bepaal jezelf op welke datum, tijd en locatie de training plaatsvindt.

Individueel

Een individuele training vindt een-op-een plaats op een door jou gekozen locatie. Tevens bepaal jij zelf op welke dag(en) en tijd(en) de training plaatsvindt. Voorafgaand aan het kiezen van de locatie, datum en tijd heb je samen met onze ervaren trainingsadviseurs de inhoud van de training afgestemd op basis van jouw leerbehoeften.

Tijdens de training heb je de volledige aandacht van de trainer en alle ruimte om vragen te stellen wanneer je dat wilt. Doordat een individuele training intensiever is, heeft het over het algemeen een kortere doorlooptijd.

E-Learning

E-learning is een verzamelnaam voor leren met behulp van ICT. Met behulp van software en andere tools volg je via internet online trainingen. E-learning wordt ingezet als middel om kennis en vaardigheden van medewerkers online te vergroten.

Het voordeel van e-learning voor medewerkers is dat zij zelf bepalen op welke locatie, dag en tijdstip zij er mee aan de slag gaan. Het is zowel mogelijk om vooraf ontwikkelde e-learning aan te schaffen als e-learning zelf te laten ontwikkelen.

Virtual Classroom

Bij een virtual classroom training staan de docent en cursisten middels een online videoverbinding live met elkaar in contact. Je volgt de training vanaf je eigen gewenste locatie en ontvangt net als bij een klassikale training hoogwaardig trainingsmateriaal.

Onze ervaren trainers zijn opgeleid in het geven van virtual classroom trainingen waarbij deelnemers de aandacht niet verliezen doordat er vooraf nauwkeurig voor een optimale balans tussen tijdsduur, inhoud en opzet is gekozen.

Hybride

Een hybride training is een combinatie van een klassikale training en een virtual classroom training. Bij deze flexibele leervorm wordt de training klassikaal verzorgd, maar is het voor deelnemers ook mogelijk om de training live via een online videoverbinding te volgen.  

De deelnemers op locatie profiteren van alle voordelen van een klassikale training, terwijl de aanwezigheid van een conference camera virtuele deelnemers ook een complete trainingservaring biedt. Mochten deelnemers van een klassikale training door onvoorziene omstandigheden niet op locatie kunnen komen, dan is het mogelijk om dezelfde training op afstand te volgen.  

Onze trainingsvormen

Voor de beste incompany ervaring.

Training

Workshop

Coaching

Inspiratiesessie

Webinar

Training

Workshop

Coaching

Inspiratiesessie

Webinar

Training

Ben jij op zoek naar een training voor jouw team of organisatie? Dan kun je kiezen voor een incompany training.

Vrijwel iedere training die we verzorgen op basis van open-inschrijving kunnen we namelijk ook incompany verzorgen. In een incompany trainingen leggen we accenten op onderwerpen die voor jouw organisatie belangrijk zijn. Vraag één van onze accountmanagers naar de aantrekkelijke mogelijkheden van incompany trainen.

Workshop

Een workshop is een praktijkgerichte leermethode die vaak maximaal een dagdeel duurt. Kenmerkend aan een workshop is dat deelnemers zelf in de praktijk aan de slag gaan met theorie. Doordat deelnemers vooral zelf aan de slag gaan is een workshop heel praktisch ingesteld.

Workshops zijn tevens interactief van aard. Deelnemers leren hierdoor veel van elkaar. Om de kans op het succes van een workshop te maximaliseren is het belangrijk om een concreet en haalbaar doel te formuleren, voorafgaand aan de workshop.

Coaching

Bij coaching ligt er relatief minder focus op kennisoverdracht. De focus ligt meer op het inspireren en ondersteunen van personen. Een coach maakt je bewust van je gedrag, houding en denkpatronen. Tegelijkertijd helpt een coach je je talenten, kwaliteiten en kernwaarden te ontdekken.

Op basis van de bevindingen adviseert en begeleidt een coach jou om optimaal te handelen in de praktijk. Het doel van coaching is om individuen, teams en organisaties optimaler te laten functioneren.

Inspiratiesessie

Een inspiratiesessie is kort van aard en heeft als voornaamste doel om deelnemers te motiveren en activeren voor een nieuw thema. Bij een inspiratiesessie wordt een nieuw thema op positieve wijze geïntroduceerd aan de deelnemers.

Om deelnemers enthousiast te maken voor het nieuwe thema worden voordelen nader uitgelegd en succesvolle praktijkvoorbeelden aangehaald. Aan het eind van een inspiratiesessie is het doel dat de eindgebruiker overtuigd is van de toegevoegde waarde van het gepresenteerde thema.

Webinar

Bij een webinar wordt ervanuit één locatie een grote groep kijkers online bereikt. Deelnemers volgen de webinar via hun PC, tablet of smartphone, vanaf hun eigen locatie. Het is een vorm van digitale kennisoverdracht.

Het voordeel van een webinar is dat er grote groepen deelnemers tegelijk kunnen worden geïnformeerd. Echter neemt de hoeveelheid persoonlijke interactie af, naarmate de groep deelnemers groter wordt.

Wil je meer weten over onze leer- en trainingsvormen?

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Sabine Bekhuis-Oude Nijeweeme
Accountmanager
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV