Cursus Power BI

Ben je op zoek naar een cursus Power BI voor jezelf of je organisatie? We bieden cursussen voor verschillende kennisniveaus, rollen en voorkeuren. Ook bieden we incompany en/of maatwerk mogelijkheden.

Power BI Basis
Ontdek hoe je in een handomdraai intelligente analyses en overzichtelijke rapportages maakt in Power BI met data vanuit verschillende bronnen.

1049

,-

2

dag

dagen

PL-300: Microsoft Power BI Data Analyst
This course will discuss the methods and best practices that are in line with requirements for modeling, visualizing, and analyzing data with Power BI.

1549

,-

3

dag

dagen

Power BI Gevorderden
Leer hoe je succesvol gebruik maakt van complexe functies, query’s en berekeningen voor het maken van intelligente rapportages met Power BI.

1049

,-

2

dag

dagen

Power BI Basis

Ontdek hoe je in een handomdraai intelligente analyses en overzichtelijke rapportages maakt in Power BI met data vanuit verschillende bronnen.

1049

,-

2

dag

dagen

PL-300: Microsoft Power BI Data Analyst

This course will discuss the methods and best practices that are in line with requirements for modeling, visualizing, and analyzing data with Power BI.

1549

,-

3

dag

dagen

Power BI Gevorderden

Leer hoe je succesvol gebruik maakt van complexe functies, query’s en berekeningen voor het maken van intelligente rapportages met Power BI.

1049

,-

2

dag

dagen

Geen zoekresultaten

Jouw zoekopdracht leverde helaas geen resultaten op.
Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.

Incompany & Maatwerk

Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Incompany & Maatwerk
Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Ontbreekt de training die je zoekt?

Neem vrijblijvend contact op voor het vinden of samenstellen van de juiste training. Al meer dan 20 jaar zijn we specialist in maatwerk en incompany trainingen. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Effectief werken met Power BI

Microsoft Power BI is een interactieve applicatie voor het visualiseren van data. De tool stelt je in staat om bedrijfsgegevens uit verschillende bronnen te verzamelen, te beheren en te analyseren via een gebruiksvriendelijke interface. Wil je Power BI effectief leren inzetten? Maak dan je keuze uit ons cursusaanbod om meer uit de applicatie te halen.

Kies de passende Power BI cursus

Het kiezen van de juiste training is de eerste stap bij het ontwikkelen van je vaardigheden. Als je relatief onbekend bent met de mogelijkheden van Power BI raden we je de Training Power BI Basis aan. De Training Power BI Gevorderden bied je meer diepgang. Ten slotte kun je ook kiezen een officiële Microsoft Training. We bieden verschillende cursussen aan die passen bij je kennisniveau en de rol die je hebt bij het werken met de applicatie. Bij ons vind je dus altijd een cursus Power BI die bij jouw leerdoelen past.

Behaal een Power BI certificaat

Ben je van plan om één of meerdere Power BI certificeringen te behalen? Bij ons krijg je afloop van een Power BI cursus altijd het officiële ExplainiT certificaat. Daarnaast is het mogelijk om Microsoft Office Specialist (MOS) trainingen te volgen om je vervolgens te laten certificeren. De MOS-certificeringen zijn wereldwijd erkend. Door MOS-certificeringen te behalen voor Power BI bewijs je dat je echte Power BI specialist bent.

De kosten voor een cursus Power BI

Per cursus Power BI hanteren we verschillende aantrekkelijke prijzen. Deze prijzen gelden voor individuele deelnemer inclusief locatie, trainingsmateriaal, lunch, koffie, thee en water. Voor incompany en maatwerk cursussen hanteren we volledig in overleg met je organisatie voordelige groepsprijzen.

Veelgestelde vragen

Wat kun je doen met Power BI?

Met Power BI is het mogelijk om gegevens te visualiseren, analyseren en delen op een manier die helpt om betere zakelijke beslissingen te nemen. Je kunt gegevens uit verschillende bronnen verbinden, modelleren en transformeren, gegevens visualiseren en rapporten maken, dashboards maken en geavanceerde analyses uitvoeren. Analyses, rapporten en dashboards zijn vervolgens te delen met anderen. Power BI biedt dus een krachtig platform voor het visualiseren, analyseren en delen van gegevens.

Hoe lang duurt het om Power BI te leren?

De tijd die het kost om Power BI te leren, kan variëren afhankelijk van je kennisniveau en ervaring met gegevensanalyse en -modellering, en uw vaardigheid in het gebruik van tools zoals Excel. In onze Training Power BI Basis leren we je in tweedagen de basisbeginselen van het platform en ben je achteraf in staat om grote hoeveelheden data te analyseren en te visualiseren. In onze Training Power BI Gevorderden gaan we in twee dagen een stap verder en leer je verschillende dataverzamelingen te raadplegen en te combineren. Na afloop kun je succesvol geavanceerde en complexe rapportages maken. Tenslotte bieden we een driedaagse officiële Microsoft training: de Training PL-300. In deze training leer je alles over data analyseren met Power BI en kun je een officieel Microsoft certificaat verdienen.  

Is Power BI moeilijk?

De moeilijkheidsgraad van Power BI hangt sterk af van je kennisniveau en ervaring met gegevensanalyse en -modellering, en uw vaardigheid in het gebruik van tools zoals Excel. Voor sommige mensen kan Power BI aanvankelijk lastig lijken vanwege de vele functies en mogelijkheden die het biedt. Power BI heeft een gebruiksvriendelijke interface waarmee je eenvoudig rapporten en dashboards kunt maken, maar heeft ook meer geavanceerde functies, zoals datamodellering en -analyse, die meer tijd en oefening vergen. Over het algemeen is Power BI niet bijzonder moeilijk, maar het vergt wel wat inspanning om te leren. Met de juiste training en oefening kun je snel aan de slag en snel betere inzichten en waarde uit je gegevens halen.

Waarom Power BI in plaats van Excel?

Power BI en Excel zijn beide krachtige hulpmiddelen voor gegevensanalyse, maar Power BI kan betere visualisaties bieden, snellere rapportages en betere samenwerking. Power BI kan ook grote datasets verwerken en is schaalbaarder dan Excel. Excel blijft echter ook nuttig voor bepaalde soorten gegevensanalyse en -modellering.

Hoe kun je oefenen met Power BI?

Er zijn verschillende manieren om te oefenen met Power BI, zoals het downloaden van Power BI Desktop, gebruikmaken van voorbeeldgegevenssets, online tutorials en cursussen volgen, community-bronnen raadplegen en werken aan echte projecten. Het is belangrijk om veel tijd te besteden aan het oefenen van je vaardigheden zodat je je kennis van Power BI kunt verdiepen. In onze Power BI trainingen gaan we op een praktijkgerichte manier te werk en laten we je zelf veel handelingen verrichten. Daarnaast biedt onze trainingssoftware de mogelijkheid om tijdens én na de training te oefenen met de lesstof. Onze trainingen bieden je dus genoeg mogelijkheden om goed te oefenen met Power BI.

Hoe profiteer je in de praktijk van een Cursus Power BI?

Het volgen van een cursus Power BI kan voor verschillende praktijksituaties van grote waarde zijn. Hieronder beschrijven we drie voorbeelden van dergelijke praktijksituaties:

  • Bedrijfsrapportage en -analyse: Medewerkers moeten regelmatig uitgebreide rapporten maken en analyseren om inzicht te krijgen in bedrijfsprestaties. Een cursus Power BI kan medewerkers leren hoe ze gegevens uit verschillende bronnen kunnen importeren, transformeren en visualiseren in dashboards. Een Training Power BI Basis helpt bij het leren om analyses en rapportages te maken op basis van data uit verschillende bronnen.
  • Data-analyse en trendidentificatie: Professionals moeten trends en patronen in gegevens identificeren om strategische besluitvorming te ondersteunen. Een cursus Power BI kan zich richten op geavanceerde analysefuncties en datamodelleringstechnieken. Een Training Power BI Gevorderden is geschikt voor gebruikers met basiskennis van Power BI die graag een volgende (meer geavanceerde) stap willen zetten in het gebruik van Power BI.
  • Dashboardontwerp voor effectieve communicatie: Organisaties willen dynamische en overzichtelijke dashboards creëren om belangrijke prestatie-indicatoren te communiceren. Een cursus Power BI kan zich richten op het ontwerpen van visueel aantrekkelijke en informatieve dashboards met behulp van Power BI. Gebruikers leren dan hoe ze grafieken en kaarten kunnen aanpassen om gegevens op een effectieve manier te presenteren en te communiceren met belanghebbenden.
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV