Logo klant

Hoe TVM Microsoft Teams succesvol in gebruik nam

TVM stapte van een VDI omgeving over op een VPN omgeving met Microsoft 365. Vooral Microsoft Teams zou na de overstap intensief gebruikt gaan worden door alle medewerkers en ExplainiT mocht ze daar op voorbereiden.

Organisatie:
Industrie:
Deelnemers:
TVM Verzekeringen
Dienstverlening
500

“Als we overstappen op een nieuw systeem of een nieuwe applicatie gaan gebruiken zou ik direct willen aansturen op een trainingstraject van ExplainiT. Ik zou het andere organisaties ook aanraden."

Gerda Teune

Technisch Acceptant

Samenvatting

Onze opdrachtgever

TVM is een Nederlandse coöperatieve verzekeringsmaatschappij, gespecialiseerd in het verzekeren van transportverkeer. In haar thuismarkt is TVM leidend en wordt de verzekeraar herkend en gewaardeerd als innovatieve partner. Door samen te werken met stakeholders behoren klanten tot de veiligste vervoerders van Europa. Bij het streven naar interne innovatie en professionaliteit was een succesvolle ingebruikname van Microsoft Teams een belangrijke stap.

De opdracht

TVM stapte van een VDI omgeving over op een VPN omgeving met Microsoft 365. Vooral Microsoft Teams zou na de overstap intensief gebruikt gaan worden door alle medewerkers binnen de organisatie. Omdat veel medewerkers behoefte hadden aan ondersteuning, werd ExplainiT gevraagd om meerdere teams vaardig te maken in het (samen)werken en communiceren met Microsoft Teams.

De oplossing

TVM en ExplainiT waren het er gezamenlijk over eens dat een uitgebreide trainingstraject de beste oplossing was. Voorafgaand aan de trainingen vond er een uitgebreide inventarisatie plaats om de situatie van een organisatie te vertalen naar een concrete en passende trainingsaanpak. Uiteindelijk werden ongeveer 60 medewerkers in groepen van 10 getraind in de basisvaardigheden van Microsoft Teams en kregen ze digitaal naslagmateriaal.

Het resultaat

TVM merkt dat de medewerkers die hebben deelgenomen aan he trainingstraject zich inmiddels thuis voelen in Microsoft Teams, over de juiste kennis beschikken en er effectief gebruik van maken. Het contrast met medewerkers die niet deelnamen aan de trainingen is duidelijk te zien, evenals de behoefte om de training voor iedereen verplicht te maken. Daarnaast waren alle deelnemers erg enthousiast over de trainingsinhoud en de ervaren trainer.

Uitgelichte klantcases:

Overstap Windows 10 & Office 365

Aveleijn

Aveleijn stapte van Citrix, Windows 7 en Office 2010 over naar Windows 10 en Office 365. Omdat het een grote verandering betrof voor medewerkers werd er op basis van de leerbehoeften samen met ExplainiT een trainingstraject opgezet.

Scrum Toepassen

EY

EY organiseert jaarlijks in juli en augustus de firm-wide learning events, waarbij medewerkers trainingen kunnen volgen over allerlei onderwerpen. Als preferred supplier was ExplainiT verantwoordelijk voor het organiseren van de Scrum trainingen.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Han Eshuis
Accountmanager
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV