Cursus Informatiebeveiliging

Ben je op zoek naar een cursus informatiebeveiliging voor jezelf of je organisatie? We bieden cursussen voor verschillende kennisniveaus en rollen. Ook bieden we incompany en/of maatwerk mogelijkheden.

Information Security Foundation
Ontwikkel kennis over de belangrijkste concepten, veelvoorkomende risico’s, bekende hedendaagse dreigingen en het belang van informatiebeveiliging.

1299

,-

2

dag

dagen

Information Security Management Professional
Verkrijg inzicht in de organisatorische, fysieke en technische aspecten van informatiebeveiliging voor het implementeren van een succesvol beleid.

1699

,-

3

dag

dagen

Security Awareness
Creëer bewustwording rondom informatiebeveiliging en leer alles over veilig werken in een tijd waarin medewerkers steeds meer online werken.

549

,-

1

dag

dagen

Information Security Management Expert
Leer om risicoanalyses te maken, de invoering van een informatiebeveiligingsbeleid te implementeren en een team van security specialisten aan te sturen.

2199

,-

3

dag

dagen

Information Security Foundation

Ontwikkel kennis over de belangrijkste concepten, veelvoorkomende risico’s, bekende hedendaagse dreigingen en het belang van informatiebeveiliging.

1299

,-

2

dag

dagen

Information Security Management Professional

Verkrijg inzicht in de organisatorische, fysieke en technische aspecten van informatiebeveiliging voor het implementeren van een succesvol beleid.

1699

,-

3

dag

dagen

Security Awareness

Creëer bewustwording rondom informatiebeveiliging en leer alles over veilig werken in een tijd waarin medewerkers steeds meer online werken.

549

,-

1

dag

dagen

Information Security Management Expert

Leer om risicoanalyses te maken, de invoering van een informatiebeveiligingsbeleid te implementeren en een team van security specialisten aan te sturen.

2199

,-

3

dag

dagen

Geen zoekresultaten

Jouw zoekopdracht leverde helaas geen resultaten op.
Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.

Incompany & Maatwerk

Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Incompany & Maatwerk
Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Ontbreekt de training die je zoekt?

Neem vrijblijvend contact op voor het vinden of samenstellen van de juiste training. Al meer dan 20 jaar zijn we specialist in maatwerk en incompany trainingen. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Effectieve Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging is tegenwoordig een essentieel onderdeel in de dagelijks gang van zaken binnen de meeste organisaties. Betrouwbaarheid, vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie zijn hierbij belangrijke thema’s die aan bod komen. Bij ExplainiT bieden we verschillende cursussen op het gebied van informatiebeveiliging.

Kies de passende cursus Informatiebeveiliging

Het kiezen van de juiste training is de eerste stap bij het ontwikkelen van je vaardigheden. Ben je nog niet ervaren op het gebied van informatiebeveiliging? Dan zijn de Training Information Security Foundation en de Training Security Awareness geschikt. De Training Information Security Management Professional en Training Information Security Management Expert bieden op hun beurt meer diepgang.

Behaal een Informatiebeveiliging certificaat

Na het afronden van de meeste van onze een cursussen Informatiebeveiliging heb je de mogelijkheid om het officiële examen af teleggen voor het behalen van een wereldwijd erkende certificering op het gebied van Informatiebeveiliging. Wij zijn geaccrediteerd voor het verzorgen van officiële cursussen en het afnemen van officiële examens.

De kosten voor een cursus Informatiebeveiliging

Per cursus Informatiebeveiliging hanteren we verschillende aantrekkelijke prijzen. Deze prijzen gelden voor een individuele deelnemer en inclusief locatie, cursusmateriaal, lunch, koffie, thee en water. Voor incompany en maatwerk cursussen hanteren we volledig in overleg met je organisatie voordelige groepsprijzen.

Veelgestelde vragen

Wat is informatiebeveiliging?

Informatiebeveiliging kan worden beschreven als het beschermen van informatie tegen ongeautoriseerde toegang, gebruik, openbaarmaking, vernietiging, wijziging of verstoring. Het wordt beschouwd als een zeer belangrijk onderdeel van risicobeheer voor organisaties die gevoelige informatie beheren, zoals persoonsgegevens, financiële informatie of intellectueel eigendom. Informatiebeveiliging omvat niet alleen technische maatregelen, zoals firewalls en encryptie, maar ook beleid, procedures en training van medewerkers om ervoor te zorgen dat informatie veilig wordt behandeld. Het doel van informatiebeveiliging is om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie te waarborgen.

Welke soorten cursussen informatiebeveiliging zijn er beschikbaar?

ExplainiT biedt verschillende soorten cursussen en trainingen op het gebied van informatiebeveiliging.  Onze cursusaanbod is gebaseerd op verschillende kennisniveaus en rollen. Zo leer in de Training Information Security Foundation meer over de basisbeginselen van informatiebeveiliging, terwijl je in de Training Information Security Management Professional inzichten krijgt in de organisatorische, fysieke en technische aspecten van informatiebeveiliging. Bekijk ons trainingsoverzicht en kies de training die het beste bij de leerbehoeften van jou of je organisatie past.

Hoe kan ik informatiebeveiliging toepassen in mijn organisatie?

Om informatiebeveiliging toe te passen in jouw organisatie, is het belangrijk om een duidelijke strategie te ontwikkelen en deze te integreren in de aanwezige bedrijfsprocessen. Door middel van risicoanalyses en audits kun je de zwakke plekken in de beveiliging van jouw organisatie identificeren en deze vervolgens aanpakken. Het is daarnaast belangrijk om medewerkers bewust te maken van het belang van informatiebeveiliging en ze te trainen op het gebied van veiligheidsprocedures en -protocollen.

Ook is het aan te raden om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en deze te implementeren in jouw organisatie. Door regelmatig te evalueren en te verbeteren blijft de informatiebeveiliging van jouw organisatie up-to-date en effectief. Het inschakelen van externe experts op het gebied van informatiebeveiliging kan daarbij ook helpen.

Hoe lang duurt het om informatiebeveiliging te leren?

De duur van het leren van informatiebeveiliging hangt af van de specifieke cursus en het niveau van kennis waarover je reeds beschikt. Het is ook belangrijk om te onthouden dat informatiebeveiliging een voortdurend proces is en dat het belangrijk is om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en best practices in de sector. Dit kan betekenen dat je regelmatig bijscholing moet volgen om up-to-date te blijven.

Er zijn geen specifieke vereisten voor het leren van informatiebeveiliging, maar een basisniveau van technische kennis en ervaring kan nuttig zijn. Veel informatiebeveiligingscursussen zijn ontworpen om te worden gevolgd door professionals met verschillende achtergronden, waaronder IT, risicobeheer, compliance en management. Het is belangrijk om de vereistenen aanbevelingen van de specifieke cursus te controleren voordat je je inschrijft om er zeker van te zijn dat je over de nodige kennis en vaardigheden beschikt om de cursus met succes af te ronden. Op onze trainingspagina’s geven we per training aan over welke voorkennis je dient te beschikken.

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een cursus informatiebeveiliging?

Voorbereiden op een cursus informatiebeveiliging start met het bepalen van je leerdoelen en het selecteren van een geschikte training die past bij jouw kennisniveau en ervaring. Zorg ervoor dat je ook de benodigde voorkennis en vaardigheden hebt voordat je aan de training begint. Dit kan variëren van basisbegrippen van informatiebeveiliging tot meer geavanceerde kennis van specifieke tools en technieken. Ook kan het nuttig zijn om zelfstudie te doen en/of te oefenen met praktische casestudy's en scenario's om de theorie in de praktijk te brengen.

Een andere manier om je voor te bereiden is door samen te werken met een ervaren informatiebeveiliging professional of mentor die je kan helpen bij het opstellen van een leerplan en het bieden van begeleiding en advies tijdens je training. Ook het bijwonen van relevante evenementen en conferenties kan nuttig zijn om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends in informatiebeveiliging en om te netwerken met andere professionals.

Hoe profiteer je in de praktijk van een cursus Informatiebeveiliging?

Het volgen van een cursus Informatiebeveiliging kan voor verschillende praktijksituaties van grote waarde zijn. Hieronder beschrijven we drie voorbeelden van dergelijke praktijksituaties: 

  • Implementatie van nieuwe informatiesystemen: Een organisatie implementeert bijvoorbeeld nieuwe informatiesystemen, zoals een financieel beheersysteem of een klantenbasesysteem. Een cursus Informatiebeveiliging kan helpen bij het begrijpen van de beveiligingsrisico’s die ontstaan bij nieuwe systemen en bij het integreren van beveiligingsmaatregelen. Door het volgen van een Training Information Security Foundation ontwikkel je kennis over risico’s en dreigingen die systemen met zich mee kunnen brengen.
  • Toenemende dreigingen van cyberaanvallen: Als organisatie kun je een stijging van cyberdreidingenen aanvallen merken. Een cursus Informatiebeveiliging kunnen medewerkers en IT-professionals ontwikkelen op het gebied van het herkennen, voorkomen en beperken van deze cyberdreigingen. Een Training Information Security Management Expert is bedoeld voor IT-professionals die zich bezighouden met een Information Security Management Systeem.
  • Naleving van wet-en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming: Organisaties moeten voldoen aan strikte wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming. Een cursus Informatiebeveiliging kan organisaties helpen begrijpen aan welk ewettelijke vereisten ze moeten voldoen en hoe ze maatregelen kunnen implementeren om gegevens te beschermen. Hiervoor is een Training Security Awareness geschikt, de training is namelijk geschikt voor iedereen die in aanraking komt met informatie tijdens het werk.
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV