Projectmanagement Trainingen

Ben je op zoek naar projectmanagement trainingen voor jezelf of je organisatie? We bieden trainingen voor verschillende rollen en voorkeuren. Ook bieden we incompany en/of maatwerk mogelijkheden.

Projectmatig Werken
Maak kennis met de basis van projectmatig werken en ontwikkel de vereiste vaardigheden om succesvol deel te nemen aan allerlei typen projecten.

1099

,-

2

dag

dagen

Projectmanagement
Leer hoe je alle projecten van begin tot eind succesvol laat verlopen door een optimale voorbereiding, inrichting, structuur en beheersing.

1699

,-

3

dag

dagen

IPMA-D
Leer als beginnende projectmanager je projectmanagement competenties te ontwikkelen om projecten tot een succes te maken.

2199

,-

4

dag

dagen

Projectmatig Werken

Maak kennis met de basis van projectmatig werken en ontwikkel de vereiste vaardigheden om succesvol deel te nemen aan allerlei typen projecten.

1099

,-

2

dag

dagen

Projectmanagement

Leer hoe je alle projecten van begin tot eind succesvol laat verlopen door een optimale voorbereiding, inrichting, structuur en beheersing.

1699

,-

3

dag

dagen

IPMA-D

Leer als beginnende projectmanager je projectmanagement competenties te ontwikkelen om projecten tot een succes te maken.

2199

,-

4

dag

dagen

Geen zoekresultaten

Jouw zoekopdracht leverde helaas geen resultaten op.
Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.

Incompany & Maatwerk

Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Incompany & Maatwerk
Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Ontbreekt de training die je zoekt?

Neem vrijblijvend contact op voor het vinden of samenstellen van de juiste training. Al meer dan 20 jaar zijn we specialist in maatwerk en incompany trainingen. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Effectief projecten managen

Projectmanagement is een zeer belangrijk fenomeen in de dagelijkse gang van zaken binnen vrijwel alle organisaties. Werkzaamheden als het organiseren, voorbereiden, plannen, uitvoeren en afronden van projecten zijn hierbij belangrijke thema’s. Bij ExplainiT bieden we verschillende trainingen op het gebied van projectmanagement.

Kies de passende projectmanagement training

Het kiezen van de juiste training is de eerste stap bij het ontwikkelen van je vaardigheden. In de Training Projectmatig Werken ontwikkel je vaardigheden om deel te nemen aan allerlei projecten. De Training Projectmanagement is juist geschikt voor (potentiële) projectmanagers. Ten slotte biedt de Training IPMA-D je de handvatten van de gerenommeerde projectmanagement methode IPMA-D.

Behaal een Projectmanagement certificaat

Ben je van plan om één of meerdere Projectmanagement certificeringen te behalen? Bij ons krijg je afloop van een van onze Projectmanagement trainingen altijd het officiële ExplainiT certificaat. Met het ExplainiT certificaat van een Projectmanagement training bewijs je dat je de training succesvol hebt afgerond. Na het afronden van de Training IPMA-D heb je de mogelijkheid om het officiële examen af te leggen voor het behalen van de wereldwijd erkende ‘IPMA-D’ certificering.

De kosten voor een Projectmanagement training

Per Projectmanagement training hanteren we verschillende aantrekkelijke prijzen. Deze prijzen gelden voor een individuele deelnemer en inclusief locatie, trainingsmateriaal, lunch, koffie, thee en water. Voor incompany en maatwerk trainingen hanteren we volledig in overleg met je organisatie voordelige groepsprijzen.

Veelgestelde vragen

Wat is projectmanagement?

Projectmanagement is de praktijk van het plannen, uitvoeren, bewaken en beheren van projecten om specifieke doelen te bereiken binnen een bepaald tijdsbestek, budget en kwaliteitsniveau. Projectmanagement omvat het gebruik van methodologieën, technieken en tools om projecten te initiëren, te plannen, uit te voeren en te beheren, en om de betrokken stakeholders te coördineren.

Het doel van projectmanagement is om projecten op een efficiënte en effectieve manier uit te voeren en tot een goed einde te brengen, met als resultaat het realiseren van de gewenste resultaten en het bereiken van de beoogde doelen. Projectmanagement is van toepassing op een breed scala van disciplines en wordt gebruikt om complexe en uitdagende projecten te beheren.

Welke soorten project management trainingen zijn er allemaal?

Er zijn verschillende soorten projectmanagement trainingen beschikbaar, elk gericht op specifieke vaardigheden, methodologieën en industrieën. Binnen ons trainingsaanbod onderscheiden we de Training Projectmatig Werken, de Training projectmanagement en de Training IPMA-D.

De keuze van de meest geschikte training hangt af van de specifieke behoeften van de organisatie en de individuele deelnemers, evenals de aard en complexiteit van de projecten die moeten worden beheerd. Het volgen van een projectmanagement training kan organisaties helpen om projecten beter te plannen, uit te voeren en te voltooien, waardoor de efficiëntie en effectiviteit van het projectteam wordt verbeterd.

Welke voordelen biedt het volgen van een projectmanagement training?

Het volgen van een projectmanagement training biedt verschillende voordelen. Voorbeelden hiervan zijn het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om effectief projecten te managen, het bevorderen van samenwerking binnen het projectteam en het verbeteren van de algehele projectresultaten. Ook kan het ook leiden tot het verminderen van kosten, het verhogen van de klanttevredenheid en het verbeteren van de kwaliteit van projecten.

De aanwezigheid van gekwalificeerde projectmanagers kan bijdragen aan het verbeteren van de reputatie en het concurrentievermogen van een organisatie, waardoor de kans groter wordt dat ze succesvol zijn in het behalen van zakelijke doelen. Door het volgen van een projectmanagement training kan een individu of organisatie ook in staat zijn om te voldoen aan de vereisten van projectmanagementcertificeringen, die kunnen worden vereist door klanten of bepaalde branches. Dit kan bijdragen aan het vergroten van kansen en het openen van deuren naar nieuwe zakelijke mogelijkheden.

Hoe lang duurt het om projectmanagement onder de knie te krijgen?

Het hangt grotendeels af van het niveau van vaardigheid die je wil bereiken en welke specifieke aspecten van projectmanagement je wilt beheersen. Er is geen vaste tijdsduur om projectmanagement onder de knie te krijgen. Het kan variëren van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de individuele leerstijl en de mate van toewijding aan het leren en oefenen van projectmanagement.

Een projectmanagement training kan een goede start zijn voor het opbouwen van fundamentele kennis en vaardigheden. Na de training is het belangrijk om het geleerde in de praktijk te brengen en te blijven leren en verbeteren door middel van ervaringen en feedback. Door regelmatig te blijven oefenen en jezelf uit te dagen, kun je vaardigheden opbouwen en de kennis en expertise opdoen die nodig zijn om succesvolle projecten te leiden.

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een projectmanagement training?

Het voorbereiden op een projectmanagement training kan een grote rol spelen in de uitkomst van de training. Het eerste wat je kunt doen is zorgen voor een goede basis. Dit betekent dat je de belangrijkste concepten van projectmanagement alvast leert kennen en begrijpen voordat je aan de training begint. Dit kan bijvoorbeeld door middel van boeken of online artikelen. Ook is het belangrijk om te weten wat je precies wilt bereiken met de training. Zorg ervoor dat je je doelen duidelijk hebt voordat je aan de training begint, zodat je gericht kunt werken aan het ontwikkelen van de juiste vaardigheden.

Een andere manier om je goed voor te bereiden op een projectmanagement training is door praktische ervaring op te doen. Dit kan bijvoorbeeld door het uitvoeren van kleine projecten of het observeren van projecten binnen je organisatie. Door ervaring op te doen kun je de concepten en vaardigheden die je leert tijdens de training beter begrijpen en toepassen in de praktijk. Tot slot is het belangrijk om open te staan voor nieuwe ideeën en concepten. Projectmanagement is een vakgebied dat voortdurend in ontwikkeling is, dus het is belangrijk om jezelf open te stellen voor nieuwe ideeën en benaderingen.

Hoe profiteer je in de praktijk van een Projectmanagement training?

Het volgen van een Projectmanagement training kan voor verschillende praktijksituaties van grote waarde zijn. Hieronder beschrijven we drie voorbeelden van dergelijke praktijksituaties: 

  • Complexiteit van grote projecten: Een organisatie begint bijvoorbeeld aan een complex project met veel belanghebbenden en aanzienlijke risico’s die het project met zich meebrengt. Een Projectmanagement Training kan helpen bij het begrijpen en toepassen van projectmanagementtools, zoals plannen, risicobeheer en communicatie, waardoor de kans op succes bij complexe projecten toeneemt. Een Training Projectmanagement is hier zeer geschikt voor.
  • Verbetering van teamcoördinatie: Projectteams ervaren bijvoorbeeld uitdagingen bij het effectief samenwerken, communiceren en coördineren van taken. Een Projectmanagement training kan gericht zijn op teamdynamiek, communicatievaardigheden en het gebruik van projectmanagementsoftware. Dit draagt bij aan een soepelere uitvoering van projecten. Bij een Training Projectmatig Werken ontwikkel je bovenstaande kennis en vaardigheden om succesvol deel te nemen aan projecten.
  • Integratie van Agile-methodologieën: Als organisatie wil je bijvoorbeeld overschakelen naar een meer flexibele en Agile benadering van projectmanagement. Een training in Projectmanagement kan helpen bij het begrijpen van de principes en praktijken van Agile projectmanagement. Dit zorgt voor een vlottere overgang naar een flexibele projectmanagementaanpak.
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV