Cursus Microsoft Project

Ben je op zoek naar een cursus Microsoft Project voor jezelf of je organisatie? We bieden cursussen voor verschillende behoeftes. Ook bieden we incompany en/of maatwerk mogelijkheden.

Microsoft Project
Leer om zelfstandig uitgebreide planningen en overzichtelijke rapportages te maken voor uiteenlopende projecttypes met de inzet van Microsoft Project.

999

,-

2

dag

dagen

Tasks voor Planner en To Do
Leer om op efficiënte en effectieve wijze om te gaan met taken door persoonlijke taken in To Do en Outlook te combineren met teamtaken in Planner.

489

,-

1

dag

dagen

Microsoft Project

Leer om zelfstandig uitgebreide planningen en overzichtelijke rapportages te maken voor uiteenlopende projecttypes met de inzet van Microsoft Project.

999

,-

2

dag

dagen

Tasks voor Planner en To Do

Leer om op efficiënte en effectieve wijze om te gaan met taken door persoonlijke taken in To Do en Outlook te combineren met teamtaken in Planner.

489

,-

1

dag

dagen

Geen zoekresultaten

Jouw zoekopdracht leverde helaas geen resultaten op.
Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.

Incompany & Maatwerk

Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Incompany & Maatwerk
Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Ontbreekt de training die je zoekt?

Neem vrijblijvend contact op voor het vinden of samenstellen van de juiste training. Al meer dan 20 jaar zijn we specialist in maatwerk en incompany trainingen. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Effectief werken met Microsoft Project

Microsoft Project is een applicatie voor het beheren van projecten en portfolio’s. De applicatie ondersteunt gebruikers bij het stellen van realistische doelen onder andere door de mogelijkheden om benodigdheden toe te wijzen, budgetten te beheren en taken bij te houden. Maak je keuze uit ons cursusaanbod om meer uit Microsoft Project te halen.

Kies de passende cursus Microsoft Project

Het kiezen van de juiste training is de eerste stap bij het ontwikkelen van je vaardigheden. Onze standaard Training Microsoft Project is perfect als je de mogelijkheden van het programma wil verkennen. De Training Tasks voor Planner en To Do leert je meer over taken in To Do en Outlook en deze vervolgens te combineren in Planner.

Behaal een Microsoft Project certificaat

Ben je van plan om één of meerdere Microsoft Project certificeringen te behalen? Bij ons krijg je afloop van een Microsoft Project cursus altijd het officiële ExplainiT certificaat. Met het ExplainiT certificaat van een Microsoft Project cursus bewijs je dat je de cursus succesvol hebt afgerond en dat je over desbetreffende kennis van Microsoft Project beschikt.

De kosten voor een cursus Microsoft Project

Per cursus Microsoft Project hanteren we verschillende aantrekkelijke prijzen. Deze prijzen gelden voor individuele deelnemer inclusief locatie, trainingsmateriaal, lunch, koffie, thee en water. Voor incompany en maatwerk cursussen hanteren we volledig in overleg met je organisatie voordelige groepsprijzen.

Veelgestelde vragen

Wat is Microsoft Project?

Microsoft Project is een projectmanagementsoftware die wordt gebruikt om projecten te plannen, beheren en volgen. Het biedt gebruikers verschillende tools en functies om projectmanagers te helpen bij het opzetten van taken, het toewijzen van middelen, het bijhouden van voortgang en het analyseren van projectgegevens.

Met Microsoft Project kunnen gebruikers taken maken en deze toewijzen aan verschillende teamleden, de timing van taken en de afhankelijkheden ertussen beheren, middelen toewijzen en hun werklast plannen, de voortgang van het project volgen en rapporteren, en nog veel meer.

Het is een van de meest populaire projectmanagementtools die beschikbaar zijn en wordt gebruikt door individuele projectmanagers en grote organisaties over de hele wereld om projecten op tijd en binnen budget te voltooien.

Wat zijn de belangrijkste functies van Microsoft Project?

Microsoft Project biedt verschillende functies en tools voor projectmanagement, zoals:

  • Taakbeheer: Taken kunnen worden gemaakt, toegewezen en bijgewerkt met informatie over begin- en einddatums, duur en afhankelijkheden.
  • Resourcebeheer: Middelen, zoals werknemers, apparatuur en materialen, kunnen worden toegewezen aan taken en hun werklast kan worden beheerd om ervoor te zorgen dat ze beschikbaar zijn wanneer dat nodig is.
  • Kostenbeheer: Budgetten kunnen worden toegewezen aan takenen projecten, en de kosten kunnen worden bijgehouden en gerapporteerd.
  • Tijdsbeheer: Projecttijdlijnen kunnen worden gemaakt en bijgehouden om ervoor te zorgen dat het project op schema blijft en dat taken op tijd worden voltooid.
  • Rapportage: Verschillende rapporten kunnen worden gegenereerd om de voortgang van het project te volgen, inclusief diagrammen, resourcegebruik, kostenrapporten en meer.

Wat is het verschil tussen Project, Tasks voor Planner en To Do?

Tasks voor Planner en To Do zijn eenvoudige tools voor taakbeheer, terwijl Microsoft Project een uitgebreide oplossing is voor complexe projecten met meer geavanceerde functies voor projectmanagement. Planner is gericht op teams die agile of Scrum-methodologieën gebruiken, To Do is gericht op individueel gebruik en Project is geschikt voor projectmanagers die complexe projecten beheren en behoefte hebben aan een diepgaande en uitgebreide oplossing. Voor zowel Microsoft Project als Tasks voor Planner en To Do bieden we specifieke trainingen.

Is Microsoft Project moeilijk om te leren?

Het hangt af van je kennis en ervaring met projectmanagement en andere Microsoft-software. Als je ervaring hebt met projectmanagement en bekend bent met andere Microsoft-software zoals Excel en PowerPoint, kan het leren van Microsoft Project relatief eenvoudig zijn.

Microsoft Project heeft echter een diepere leercurve dan sommige andere Microsoft applicaties en kan wat tijd en moeite vergen om volledig onder de knie te krijgen. Het kan ook enige training en begeleiding vereisen om de verschillende functies en tools te begrijpen en effectief te gebruiken.

Hoe lang duurt het om Microsoft Project onder de knie te krijgen?

Het leren van Microsoft Project hangt af van verschillende factoren, zoals je ervaring met projectmanagement en bekendheid met andere Microsoft-software. Het kan enkele weken tot maanden duren om het programma volledig onder de knie te krijgen, afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt en hoeveel tijd en moeite je bereid bent te investeren. Naast onze praktijkgerichte cursus voor Microsoft Project biedt Microsoft verschillende hulpbronnen en trainingen om je te helpen het programma te leren gebruiken.

Hoe profiteer je in de praktijk van een Cursus Microsoft Project?

Het volgen van een cursus Microsoft Project kan voor verschillende praktijksituaties van grote waarde zijn. Hieronder beschrijven we drie voorbeelden van dergelijke praktijksituaties: 

  • Projectplanning en -beheer: Een projectmanager moet een gedetailleerd projectplan maken, taken toewijzen aan teamleden en de voortgang van het project volgen. Een cursus Microsoft Project kan zich richten op het gebruik van Microsoft Project voor het maken van projectplannen, het beheren van resources en het bijhouden van taken. Bij een Training Microsoft Project leer je om de applicatie in te zetten voor het maken van uitgebreide planningen.
  • Resourcebeheer en capaciteitsplanning: Een team moet de beschikbaarheid van resources optimaliseren en capaciteitsplanning verbeteren voor lopende en toekomstige projecten. Een cursus Microsoft Project kan professionals leren hoe ze resources effectief kunnen beheren, plannen en toewijzen met behulp van Microsoft Project. Dit helpt bij het voorkomen van overbezetting en het optimaliseren van de beschikbaarheid van teamleden.
  • Projectrapportage en communicatie: Projectteams moeten regelmatig rapporteren aan belanghebbenden over de voortgang en prestaties van een bepaald project. Een cursus Microsoft Project kan zich richten op het genereren van projectrapporten, het maken van dashboards en het communiceren van belangrijke projectinformatie met behulp van Microsoft Project. Bij een Training Microsoft Project leer je om de applicatie in te zetten voor het maken van overzichtelijke rapportages voor projecten.
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV