Training Praktijk DTP met Adobe

Home  / Trainingen / Praktijk DTP met Adobe

In de training Praktijk DTP met Adobe leer je stap voor stap de vaardigheden die je nodig hebt als je graag zelf grafische ontwerpen wilt maken. Je leert bijvoorbeeld hoe je een InDesign publicatie opzet en hoe je beeldmateriaal in Photoshop bewerkt. De kracht van deze training is dat meerdere Adobe programma’s zijn gecombineerd. Deze training is praktisch zodat je het snel kan toepassen binnen je eigen vakgebied.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Praktijk DTP met Adobe. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

Adobe Photoshop

 • Kleurcorrecties en uitsneden toepassen op foto’s;
 • Foto’s vrijstaand maken en maskeren;
 • Het werken met lagen;
 • Het maken van eenvoudige fotomontages.
 • Drukklaar aan leveren bij uw drukker
 • Aanleveren voor online publicatie.

Adobe Indesign

 • Het vervaardigen van documenten met meerdere pagina’s;
 • Het werken met stijlen / typogrammen;
 • Het werken met stramienen en basispagina’s;
 • Het maken van een simpele brochure, boekje of flyer;

Andere zaken die aan bod komen zijn:

 • Welk programma zet ik in voor welk doel;
 • Wat kan ik zelf en wanneer kan ik beter externe partijen inschakelen;
 • Stukje grafische vormgeving, (basisprincipes en tips);
 • Ook aan bod komen veelgebruikte termen in de grafische wereld.

Mocht het voor jouw specifieke situatie nodig zijn dat ook Adobe Illustrator wordt behandeld, dan kan dit in het maatwerktraject worden meegenomen. De training is voornamelijk een praktijktraining, dus het is wenselijk als je projecten uit je dagelijkse praktijk meeneemt. Wil je bijvoorbeeld een advertentie maken voor je bedrijf dan kunnen we dit in de training doen.

Resultaat

Na deze training kun je zelf een documenten voor print en online vervaardigen. Daarnaast kun je beter communiceren met je drukker en/of reclamebureau.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor marketing en communicatiemensen die in de praktijk te maken hebben met de grafische pakketten van Adobe en ze beter in willen zetten. Je bespaart tijd en geld doordat je niet alles hoeft uit te besteden.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de DTP training met Adobe bieden wij de deelnemer de mogelijkheid om een intakeformulier in te vullen. Door het intakeformulier krijgt ExplainiT een duidelijk beeld van de leerdoelen en wensen van de deelnemer. Vervolgens is het voor de trainer mogelijk om de training hierop aan te passen, zodat deze perfect aansluit op de leerdoelen en wensen van de deelnemer.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 879,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Praktijk DTP met Adobe?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Praktijk DTP met Adobe wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Praktijk DTP met Adobe een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.