Training Lean Six Sigma Master
Black Belt

Home  / Trainingen / Lean Six Sigma Master Black Belt

De Lean Six Sigma methodiek combineert de Lean-methodiek en de Six Sigma-methodiek om vanuit vanuit de “Define, Measure, Analyze, Improve & Control (DMAIC)” structuur processen systematisch te innoveren.  De kosten worden gereduceerd, de klanttevredenheid wordt verhoogd, en de doorlooptijd wordt verkort. Het speciale aan Lean Six Sigma is dat processen worden verbeterd door de mensen met de meeste kennis ervan: de eigen medewerkers van een organisatie. De training Lean Six Sigma Master Black Belt is een 10-daagse training en een toevoeging op de reguliere Black Belt training. Ervaring als Black Belt is vereist om door te kunnen groeien naar Master Black Belt. De training Lean Six Sigma Master Black Belt leidt je op tot een Lean Six Sigma expert, die beschikt over diepgaande kennis.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Lean Six Sigma Master Black Belt. Op basis van je intake is het mogelijk om het programma op jouw praktijksituatie af te stemmen.

  • Strategische rol van Lean Six Sigma
  • Processen (blijvend) optimaliseren
  • Geavanceerde statistische methodes
  • Het leiden van een complex Lean Six Sigma project
  • Het selecteren van projecten
  • Het bepalen van doelen
  • Presentatie van het plan voor jouw eigen organisatie

Resultaat

Na afloop van de training Lean Six Sigma Master Black Belt beschik je over diepgaande kennis over de Lean Six Sigma methodiek. Een Master Black Belt leidt de meest complexe verbeterprojecten. Tevens is een Master Black Belt bevoegd om Yellow, Green en Black Belts te begeleiden.

Doelgroep

De training Lean Six Sigma Master Black Belt is geschikt voor mensen met uitgebreide voorkennis van de Lean Six Sigma methodiek, die voorafgaand aan de training Lean Six Sigma Master Black Belt al beschikken over een Black Belt certificaat.

Voorkennis

Deze cursus is op HBO/WO niveau. Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Lean Six Sigma Master Black Belt vindt er een intake plaats om uw persoonlijke doelstellingen vast te stellen. Tijdens de training worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld en is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen van de andere cursisten. Door de oefeningen, die gebaseerd zijn op concrete voorbeelden, leer je om Lean Six Sigma vaardigheden toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 4499,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Lean Six Sigma Master Black Belt?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Lean Six Sigma Master Black Belt wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Lean Six Sigma Master Black Belt een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.