Cursus Grafische Vormgeving

Home  / Trainingen / Grafische Vormgeving

Wil jij leren hoe je eenvoudig professioneel kunt vormgeven? Heb jij geen grafische achtergrond maar wil je wel mooie content maken? Content maken in grafische programma’s zoals Photoshop, Ilustrator of InDesign is niet voor iedereen weggelegd. Vaak schakelen bedrijven hiervoor designers in. En eerlijk is eerlijk: professioneel leren ontwerpen doe je niet even. Maar hoe fijn zou het zijn als je niet alles uit hoeft te besteden en je zelf ook je eigen content kan maken? In deze basis training Grafisch Vormgeven leer je met behulp van de tools Canva en Adobe Spark je eigen posters, uitnodigingen, visitekaartjes, social media posts en andere mooie marketingmaterialen maken.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Grafisch Vormgeven. Op basis van je intake is het mogelijk om het programma op jouw praktijksituatie af te stemmen.

Introductie grafische vormgeving

 • Wat is goede vormgeving
 • Basisprincipes van grafische vormgeving
 • Typografie / Keuze lettertypes
 • Kleurenleer / Hoe kies je de juiste kleuren

Online tools

 • Introductie van Canva & Adobe Spark (Wat kun je ermee en wat niet)
 • Andere online grafische tools
 • Gratis versie & betaalde versies
 • Bronnen voor rechtenvrije foto’s en illustraties

 Ontwerpen

 • Van idee naar ontwerp
 • Hoe begin je met een ontwerp
 • Een huisstijl implementeren
 • Gebruik van templates of compleet eigen ontwerp
 • Ontwerpen van een webbanner, poster, advertentie, flyer, folder, infographic, instagram graphic, facebook header
 • Webprestentaties maken met Adobe Spark
 • Video’s maken met Adobe Spark
 • Bestanden exporteren en geschikt maken voor drukker of online gebruik

Resultaat

Na afloop van de training ken je de basis principes van grafisch vormgeven. Je weet hoe je professionele bestanden voor een drukker of web maakt. Ook weet je hoe je met effectieve vormgeving een groter publiek voor je boodschap kunt bereiken.

Doelgroep

De training Grafisch Vormgeven is geschikt voor iedereen die professionele mooie en doeltreffende grafische content wil leren maken. Ook is de training zeer geschikt voor Marketing & Communicatie professionals die verantwoordelijk zijn voor de marketing uitingen van hun bedrijf of organisatie.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Aan de hand van een intakeformulier worden de persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht en is het mogelijk voor ExplainiT om een gedetailleerd afgestemde training Grafisch Vormgeven te verzorgen. Tevens is het mogelijk om sjablonen, bestanden en andere voorbeelden die gebruikt worden in het dagelijkse werk te integreren in de training Grafisch Vormgeven. Hierdoor zal er een training Grafisch Vormgeven ontstaan die nauw aansluit bij de situatie op de werkplek.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 679,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Grafische Vormgeving?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Grafische Vormgeving wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Grafische Vormgeving een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.