Training Gespreksvaardigheden

Home  / Trainingen / Gespreksvaardigheden

Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn in je dagelijkse werkzaamheden onontbeerlijk. Uiteraard moet je over de juiste gesprekstechnieken en -vaardigheden beschikken. Daarnaast moet je bijzonder goed kunnen luisteren. Je leert in deze training Gespreksvaardigheden wat sneller ‘to the point’ te komen tijdens gesprekken. Je leert jezelf helder en doelgericht uit te drukken. Dankzij de afwisselende werkvormen die wij daarvoor gebruiken leer je ook hoe je de ander kunt beïnvloeden en je wensen kenbaar maakt.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Gespreksvaardigheden. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

 • Leren effectief te communiceren
 • Het vaststellen van gespreksdoelen
 • Je stijl van communiceren en afstemmen
 • Problemen met interpersoonlijke communicatie oplossen
 • Verschillende gespreksstijlen en -modellen
 • Analyseren van je eigen gesprekstechnieken
 • Luistervaardigheden ontwikkelen en onderkennen
 • Het onderscheiden van goede en slechte luistergewoonten
 • Vraagtechnieken en samenvatten van vragen
 • Assertief communiceren
 • Het geven en ontvangen van feedback
 • Non-verbale communicatie

Resultaat

De dynamische training Gespreksvaardigheden scherpt je bewustzijn en vaardigheden aan op het gebied van communicatie. Je communiceert duidelijker, plezieriger én effectiever. Je weet wat actief luisteren is en je bent in staat je persoonlijke boodschap duidelijk over te brengen. Je bent in staat assertief te communiceren, feedback te geven en te ontvangen en een effectieve onderhandeling te voeren.

Doelgroep

De training Gespreksvaardigheden is bedoeld voor mensen die hun bewustzijn over het verloop van gesprekken willen vergroten en hun eigen rol daarin willen verkennen. Daarnaast wil je je vaardigheden op het gebied van gespreksvoering uitbreiden en ben je op zoek naar een basiskader voor communicatie en gespreksvaardigheden. De training Gespreksvaardigheden is bedoeld voor iedereen die in zijn dagelijkse werkzaamheden doelgerichte gesprekken wil voeren.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Gespreksvaardigheden vindt een intake plaats. Hierin worden je leerdoelen in kaart gebracht. Onder leiding van een ervaren communicatie trainer wordt onder meer gewerkt met ervaringsuitwisseling, individuele opdrachten en groepsopdrachten. Tijdens de training Gespreksvaardigheden worden theorie en praktijk voortdurend afgewisseld. Er wordt een reeks van gevarieerde en praktijkgerichte oefeningen en rollenspelen uitgevoerd. Je voert een aantal relevante gesprekken die op individueel niveau scherp worden geanalyseerd.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Gespreksvaardigheden?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Gespreksvaardigheden wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Gespreksvaardigheden een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.