Training Scrum in de Praktijk

Home  / Trainingen / Scrum in de Praktijk

Scrum houdt in dat je werkt in een multidisciplinair, zelf-organiserend team dat op een effectieve, flexibele manier projecten uitvoert, met als resultaat een werkend eindproduct. Gestructureerd, op tijd en binnen het budget: dat is wat Scrum ook voor jouw organisatie kan betekenen. De Scrum werkwijze is voor allerlei soorten projecten en veranderingen toepasbaar. Tijdens de 1-daagse training Scrum in de Praktijk zul je kennis maken met de Scrum werkwijze en aan de hand van praktijkvoorbeelden leren wat de toegevoegde waarde van de Scrum werkwijze is. Deelnemers worden aangemoedigd om na te denken over een geschikte strategie voor de implementatie van Scrum binnen zijn/haar eigen organisatie.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Scrum in de Praktijk. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

Introductie

  • De Scrum werkwijze
  • Het Scrum team samenstellen
  • Omgaan met weerstanden

Scrum rollen invullen

  • Een Scrum Product Owner kiezen
  • Een Scrum Master kiezen

Het eindproduct

  • Een productvisie ontwikkelen
  • User Stories verzamelen
  • Kwaliteitseisen vaststellen
  • Acceptatiecriteria bespreken
  • De definitie van klaar (DoD)

De Product Backlog

  • Invullen
  • Verfijnen
  • Prioriteiten stellen

Planning

  • Timeboxen
  • De eerste Sprint plannen
  • Een Sprintdoel vaststellen
  • Het Scrum bord gebruiken
  • Planning Poker inzetten

Reviews

  • De dagelijkse Scrum houden
  • Testen volgens Scrum
  • Een Sprint Review organiseren
  • Een Sprint Retrospective organiseren
  • Een Burndown Chart maken

Communiceren

  • Feedback geven
  • Feedback verwerken

Resultaat

Het doel van de training is om praktijkervaring op te doen met de Scrum werkwijze. Alle stappen en rollen van de Scrum werkwijze zullen worden 1) doorlopen en 2) geoefend aan de hand van praktijkopdrachten. Aan het einde van de training weet je precies hoe Scrum in de praktijk werkt. Je leert daarnaast om goed in te schatten wat de toegevoegde waarde van Scrum voor je eigen organisatie is. Je zult beschikken over handvatten en aandachtspunten voor een succesvolle introductie van Scrum binnen je eigen organisatie.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen die betrokken is bij projecten waar nu of in de toekomst volgens de Scrum methode wordt gewerkt. Betrokkenheid bij een Scrum project kan zijn in de rol van bijvoorbeeld teamlid, projectleider of productvertegenwoordiger.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Aan de hand van een intakeformulier worden de persoonlijke leerdoelen van deelnemers in kaart gebracht. Hierdoor is het voor ExplainiT mogelijk om een gedetailleerd afgestemde Scrum in de Praktijk training te verzorgen. Tijdens de training Scrum in de Praktijk zal er worden afgewisseld tussen theorie en praktijk. Het doel is om praktijkervaring op te doen met de Scrum werkwijze, dus er zal meer focus op de praktijk liggen. Aan de hand van een casus en voorbeelden uit de praktijk zullen deelnemers (hun eerste) praktijkervaring met Scrum op doen. Er is voldoende ruimte voor eigen inbreng om de cursus Scrum in de Praktijk meer gericht op je eigen organisatie en praktijksituatie te maken.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 595,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Scrum in de Praktijk?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Scrum in de Praktijk wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Scrum in de Praktijk een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.