Scrum in de Praktijk training

Scrum in de Praktijk Training

Home  / Trainingen / Scrum in de Praktijk

Ben je benieuwd hoe Scrum in de praktijk werkt en hoe de Scrum methode toegevoegde waarde kan hebben voor jouw organisatie? Tijdens de 1-daagse training Scrum in de Praktijk zul je kennis maken met de Scrum werkwijze en aan de hand van praktijkvoorbeelden leren wat de toegevoegde waarde van de Scrum werkwijze is. Scrum houdt in dat je werkt in een multidisciplinair, zelf-organiserend team dat op een effectieve, flexibele manier projecten uitvoert, met als resultaat een werkend eindproduct. Gestructureerd, op tijd en binnen het budget: dat is wat Scrum ook voor jouw organisatie kan betekenen. De Scrum werkwijze is voor allerlei soorten projecten en veranderingen toepasbaar. Deelnemers worden aangemoedigd om na te denken over een geschikte strategie voor de implementatie van Scrum binnen zijn/haar eigen organisatie.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de Scrum in de Praktijk training. Sluit dit niet volledig aan bij je wensen en behoeften? De ervaren trainingsadviseurs van ExplainiT ontwikkelen graag in samenspraak met jou een trainingsprogramma op basis van je praktijksituatie met als doel een optimaal leerrendement.

Introductie
 • Waarom Scrum
 • Scrum werkwijze
 • Scrum team samenstellen
 • Omgaan met weerstanden
Scrum rollen invullen
 • Scrum Product Owner kiezen
 • Scrum Master kiezen
 • Scrum ontwikkelteam benoemen
Het eindproduct
 • Productvisie ontwikkelen
 • User Stories verzamelen
 • Kwaliteitseisen vaststellen
 • Acceptatiecriteria bespreken
 • Definitie van klaar (DoD)
De Product Backlog
 • Invullen
 • Verfijnen
 • Prioriteiten stellen
Planning
 • Timeboxen
 • Eerste Sprint plannen
 • Sprintdoel vaststellen
 • Scrum bord gebruiken
 • Planning Poker inzetten
Reviews
 • Dagelijkse Scrum houden
 • Testen volgens Scrum
 • Sprint Review organiseren
 • Sprint Retrospective organiseren
 • Burndown Chart maken

Resultaat

Het doel van de training is om praktijkervaring op te doen met de Scrum werkwijze. Alle stappen en rollen van de Scrum werkwijze zullen worden doorlopen en geoefend aan de hand van praktijkopdrachten. Na afloop van de training weet je precies hoe Scrum in de praktijk werkt. Je leert daarnaast om goed in te schatten wat de toegevoegde waarde van Scrum voor je eigen organisatie is. Ook zul je beschikken over handvatten en aandachtspunten voor een succesvolle introductie van Scrum binnen je eigen organisatie.

Doelgroep

De Scrum in de Praktijk training is bestemd voor iedereen die betrokken is bij projecten waar nu of in de toekomst volgens de Scrum methode wordt gewerkt. Betrokkenheid bij een Scrum project kan zijn in de rol van bijvoorbeeld teamlid, projectleider of productvertegenwoordiger.

Voorkennis

Voor de Scrum in de Praktijk training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Aan de hand van een intakeformulier worden de persoonlijke leerdoelen van deelnemers in kaart gebracht. Hierdoor is het voor ExplainiT mogelijk om een gedetailleerd afgestemde Scrum in de Praktijk training te verzorgen. Tijdens de Scrum in de Praktijk training zal er worden afgewisseld tussen theorie en praktijk. Het doel is om praktijkervaring op te doen met de Scrum werkwijze, dus er zal meer focus op de praktijk liggen. Aan de hand van een casus en voorbeelden uit de praktijk zullen deelnemers (hun eerste) praktijkervaring met Scrum op doen. Er is voldoende ruimte voor eigen inbreng om de Scrum in de Praktijk training meer gericht op je eigen organisatie en praktijksituatie te maken.

Investering

De investering voor de Scrum in de Praktijk training bedraagt € 595,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele Scrum in de Praktijk training hebt gevolgd, ontvang je na afloop het officiële ExplainiT certificaat “Scrum in de Praktijk”. Voor de trainingen Agile Scrum Foundation, Scrum Master en Scrum Product Owner biedt ExplainiT je de mogelijkheid om je officieel te certificeren middels een geaccrediteerd EXIN (Nederlands) of Scrum.org (Engels) examen.

Planning


Ervaringen

Floor de Winter

Inhoudelijk zeer interessant. Goede presentaties en heldere uitleg van de trainers. Leuke en interessante discussies. Locatie was prima.

Gio Albers

Inspirerend. Eye openers. Leuk om te horen hoe andere bedrijven met Scrum in de Praktijk omgaan. Was een energie gever voor mij.

Jolande Spoor

Goede training die het Agile Scrum proces echt verduidelijkt en laat leven. Goed te koppelen aan de dagelijkse praktijk.

Sander van Mierlo

De Scrum in de Praktijk training was zeer interactief gemaakt waardoor iedereen ook veel leerde door te doen. De trainer had ook goed rekening gehouden met de wensen van de groep en het behandel van de essentiële zaken. Tevens was de trainer rustig en een communiceerde ze rustig en helder.

Waarom je bij ExplainiT een optimaal leerrendement behaalt

ExplainiT, opgericht in 2001, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Maak je keuze uit verschillende data en trainingslocaties door heel Nederland. Schrijf je vervolgens in om de Scrum in de Praktijk training te volgen.

Neem een optie

Met een optie kun je nog twee weken rustig nadenken of de Scrum in de Praktijk training écht wat voor je is. Wij houden de optie vrijblijvend voor je vast!

Vraag een offerte aan

We stellen graag een maatwerkprogramma samen voor de Scrum in de Praktijk training waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook de onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of de Scrum in de Praktijk training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.