Training Lastige Gesprekken Voeren

Home  / Trainingen / Lastige Gesprekken Voeren

Functioneringsgesprekken, beoordelingsgesprekken, slecht-nieuwsgesprekken. Sommige gesprekken zijn knap lastig, omdat het onderwerp beladen is of omdat je gesprekspartner een ‘gebruiksaanwijzing’ heeft. In deze training Lastige Gesprekken Voeren leer je in twee dagen gesprekken te sturen en onder controle te houden.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Lastige Gesprekken Voeren. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

  • Voorbereiding lastige gesprekken
  • Gesprekstijlen en -modellen
  • Luisteren en samenvatten
  • Feedback geven en ontvangen
  • Omgaan met emoties

Resultaat

Na afloop van de training Lastige Gesprekken Voeren heb je geoefend met het voeren van gesprekken die moeilijk zijn omdat er emoties loskomen. Tijdens de oefengesprekken heb je geluisterd, aandacht gegeven en het gesprek afgestemd op je gesprekspartner. Je weet hoe je je eigen emoties – en die van de ander – op de juiste wijze kunt hanteren. Daardoor kun je ruimte geven aan gevoelens en je richten op de boodschap die je wil overbrengen. Je kunt het gespreksverloop onder controle houden.

Doelgroep

Deze training Lastige Gesprekken Voeren is bestemd voor iedereen die moeilijke gesprekken moet voeren in werksituaties. Je hebt gemerkt dat emoties zeer van invloed kunnen zijn op het verloop van het gesprek. Je wil aandacht schenken aan de gevoelens van de ander – en van jezelf – zonder het doel van het gesprek uit het oog te verliezen.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Lastige Gesprekken Voeren vindt er een intake plaats. Op basis hiervan stelt je je persoonlijke doelstellingen vast. In de training Lastige Gesprekken Voeren wordt met name geoefend met je eigen situaties. De training Lastige Gesprekken Voeren start met een schriftelijke intake. Hierin geef je je specifieke wensen en leerdoelen aan voor deze training. Tijdens de training Lastige Gesprekken Voeren worden theorie en praktijk in hoog tempo afgewisseld. Er worden gevarieerde en praktijkgerichte oefeningen en rollenspelen uitgevoerd.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Lastige Gesprekken Voeren?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Lastige Gesprekken Voeren wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Lastige Gesprekken Voeren een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.