Training Access Basis

Home  / Trainingen / Access Basis

Microsoft Access helpt je om databases te maken en beheren. Een database is eigenlijk niet meer dan een verzameling gegevens die op gestructureerde wijze wordt opgeslagen. Hiervoor gebruikt Access een grafische interface, waardoor het voor iedere gebruiker mogelijk is een databank te bouwen en te beheren. Deze verzamelde gegevens kunnen verband houden met eenzelfde onderwerp of kunnen worden gebruikt om een bepaald project te realiseren. Denk daarbij aan het opzetten van een ledenadministratie van een club of het bijhouden van een muziekverzameling of boekencollectie. Tijdens de training Access Basis leer je hoe je een eenvoudige en bruikbare database maakt, evenals het maken van overzichtelijke rapportages met behulp van de gegevens uit de tabellen.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Access Basis. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma voor de training Access Basis op je praktijksituatie af te stemmen.

Inleiding tot Access

 • Kennismaking met de applicatie
 • Opbouwen van een database
 • Bestaande database wijzigen
 • Werken met gegevens in een tabel
 • Eenvoudig afdrukken

Ontwerpen van tabellen

 • Database en tabellen maken
 • Veldeigenschappen instellen
 • Het ontwerp van een database wijzigen
 • Werken met driedimensionale werkbladen

Relationele databases en queries

 • Definiëren van relaties door middel van relationale databases
 • Selectiecriteria en meerdere soorten queries

Formuleren en rapporteren

 • Formulieren en ontwerpweergave
 • Besturingselementen wijzigen en toevoegen
 • Het werken met hoofd- en subformulieren
 • Rapporten en rapportontwerpweergave
 • Het maken van grafieken en etiketten

Resultaat

Na afloop van de training Access Basis heb je de basisbeginselen van Access onder de knie en ben je in staat om zelfstandig te werken met de applicatie.

Doelgroep

De training Access Basis is ingericht op gebruikers van Microsoft Access, die gegevens in databases willen invoeren, bewerken en analyseren.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Aan de hand van een intakeformulier worden de persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht en daardoor is het voor ExplainiT mogelijk om een gedetailleerd afgestemde training te verzorgen. Tevens is het mogelijk om sjablonen, bestanden en andere voorbeelden die gebruikt worden in het dagelijkse werk te integreren in de training. Hierdoor zal er een training ontstaan die nauw aansluit bij de situatie op de werkplek.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1069,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training Access Basis.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Access Basis?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Access Basis wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Access Basis een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.