Cursus Access

Ben je op zoek naar een Cursus Access voor jezelf of je organisatie? We bieden cursussen voor verschillende kennisniveaus en voorkeuren. Ook bieden we incompany en/of maatwerk mogelijkheden.

Access Basis
Ontdek hoe je in Access eenvoudig een bruikbare database maakt en overzichtelijke rapportages met behulp van gegevens uit tabellen creëert.

899

,-

2

dag

dagen

Access Gevorderden
Ontwikkel kennis en vaardigheden om aan de slag te kunnen met relaties tussen tabellen, complexe formulieren, beveiliging, macro’s en integraties.

899

,-

2

dag

dagen

Access VBA
Leer om met Visual Basic for Applications (VBA) zelfstandig te programmeren in Access en maak kennis met het Data Access Model (DAO) objectmodel.

1099

,-

2

dag

dagen

Access Basis

Ontdek hoe je in Access eenvoudig een bruikbare database maakt en overzichtelijke rapportages met behulp van gegevens uit tabellen creëert.

899

,-

2

dag

dagen

Access Gevorderden

Ontwikkel kennis en vaardigheden om aan de slag te kunnen met relaties tussen tabellen, complexe formulieren, beveiliging, macro’s en integraties.

899

,-

2

dag

dagen

Access VBA

Leer om met Visual Basic for Applications (VBA) zelfstandig te programmeren in Access en maak kennis met het Data Access Model (DAO) objectmodel.

1099

,-

2

dag

dagen

Geen zoekresultaten

Jouw zoekopdracht leverde helaas geen resultaten op.
Probeer het opnieuw of neem contact met ons op.

Incompany & Maatwerk

Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Incompany & Maatwerk
Ontdek onze mogelijkheden voor de specifieke wensen van jouw organisatie.

€ op aanvraag

in overleg

Ontbreekt de training die je zoekt?

Neem vrijblijvend contact op voor het vinden of samenstellen van de juiste training. Al meer dan 20 jaar zijn we specialist in maatwerk en incompany trainingen. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Databases creëren en beheren met Access

Microsoft Access helpt je om databases te creëren en beheren. Gebruik de grafische interface van Access om jouw databank te bouwen en te onderhouden. Denk hierbij aan het opzetten van een ledenadministratie of het bijhouden van een muziekverzameling of boekencollectie. Leer naast het creëren van een database ook het maken van overzichtelijke rapportages. Na afloop van de cursus Access ben jij in staat om direct te profiteren van de verhoogde productiviteit tijdens het werken met Access.

Kies de passende cursus Access

Het kiezen van de juiste cursus is de eerste stap bij het ontwikkelen van je vaardigheden. Is Access nieuw voor je? Dan raden we je de Training Access Basis aan. De Training Access Gevorderden gaat meer de diepte in en behandelt geavanceerde functies. Ten slotte leer je in de Training Access VBA zelfstandig programmeren met een Data Access Model.

Behaal een Access certificaat

Ben je van plan om één of meerdere Access certificeringen te behalen? Bij ons krijg je afloop van een Access cursus altijd het officiële ExplainiT certificaat. Met het ExplainiT certificaat van een Access cursus bewijs je dat je de cursus succesvol hebt afgerond en dat je over desbetreffende kennis van Access beschikt.

De kosten voor een cursus Access

Per cursus Access hanteren we verschillende aantrekkelijke prijzen. Deze prijzen gelden voor individuele deelnemer inclusief locatie, trainingsmateriaal, lunch, koffie, thee en water. Voor incompany en maatwerk cursussen hanteren we volledig in overleg met je organisatie voordelige groepsprijzen.

Veelgestelde vragen

Wat is Access en waarvoor wordt het gebruikt?

Microsoft Access is een relationeel databasebeheersysteem dat wordt gebruikt om gegevens te beheren en te organiseren. Het systeem biedt een gebruiksvriendelijke interface om tabellen, query's, formulieren en rapporten te maken, waardoor gebruikers gegevens op een efficiënte manier  kunnen opslaan, bewerken en ophalen.

Met Access kunnen gebruikers ook rapporten genereren op basis van de opgeslagen gegevens en formulieren maken die gebruikers kunnen gebruiken om gegevens in te voeren en te bewerken. Access wordt voornamelijk gebruikt door zakelijke gebruikers en ontwikkelaars die gegevens willen beheren en analyseren zonder de noodzaak van uitgebreide programmeervaardigheden. Het systeem is een krachtig hulpmiddel voor gegevensbeheer en kan op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.

Wat is het verschil tussen Access en Excel?

Microsoft Access en Excel hebben ze verschillende functies. Excel is een spreadsheetprogramma dat voornamelijk wordt gebruikt voor numerieke gegevens. Excel stelt gebruikers in staat om gegevens in cellen en kolommen in te voeren en vervolgens formules toe te passen om deze gegevens te verwerken en te analyseren. Gebruikers kunnen grafieken, diagrammen en rapporten maken op basis van de ingevoerde gegevens.

Access is daarentegen een relationeel databasebeheersysteem. Gebruikers kunnen gegevens in meerdere tabellen organiseren en relaties tussen deze tabellen definiëren. Access biedt meer geavanceerde mogelijkheden om gegevens te beheren en te analyseren dan Excel, waaronder het definiëren van complexe query's en het maken van formulieren en rapporten.

Excel is dus voornamelijk bedoeld voor numerieke gegevens en formules, terwijl Access beter geschikt is voor het beheren en analyseren van grote hoeveelheden gegevens met complexe relaties en het genereren van rapporten en formulieren op basis daarvan.

Wat zijn de voordelen van Access?

Access maakt het bijvoorbeeld zeer gemakkelijk om gegevens op te zoeken en te analyseren. Bovendien kunnen gebruikers met Access aangepaste rapporten, formulieren en query's maken op basis van de opgeslagen gegevens. Hierdoor hebben ze snel en gemakkelijk toegang tot de informatie die ze nodig hebben, zonder dat ze door grote hoeveelheden gegevens hoeven te zoeken.

Een ander voordeel van Access is dat het gebruikers in staatstelt om taken en processen te automatiseren, zoals gegevensinvoer en rapportage. Bovendien kan Access naadloos integreren met andere Microsoft Office-toepassingen, zoals Excel en Outlook, wat het gemakkelijk maakt om gegevens te importeren en te exporteren.

Nog een belangrijk voordeel van Access is dat het schaalbaar is voor zowel kleine als grote databases. Terwijl Access geschikt is voorkleine tot middelgrote databases, kan het ook worden gebruikt voor groteredatabases met behulp van SQL Server als backend. Dit betekent dat gebruikers niet hoeven over te stappen op een ander databasesysteem als hun gegevensbehoeften groeien.

Al met al biedt Microsoft Access gebruikers dus een uitgebreid databasebeheersysteem dat hen in staat stelt om gegevens te organiseren, analyseren en rapporteren, terwijl het ook flexibel, schaalbaar en eenvoudig te integreren is met andere Microsoft-producten.

Is het leren werken met Microsoft Access moeilijk?

Leren werken met Access kan voor sommige mensen een uitdaging zijn, vooral als ze nog niet bekend zijn met databases of als ze niet veel ervaring hebben met andere Microsoft Office-toepassingen.

Het kan een tijdje duren om de verschillende functies en concepten van Access te begrijpen, zoals het maken van tabellen, relaties, query's, formulieren en rapporten. Het vereist ook een begrip van databases, zoals hoe gegevens zijn georganiseerd en hoe je ze kunt analyseren en rapporteren.

Aan de andere kant heeft Access een gebruiksvriendelijke interface en biedt het veel documentatie, tutorials en online bronnen om gebruikers te helpen bij het leren van de software. Moet je de basiskennis nog onder de knie krijgen? Dan raden we je onze Training Access Basis aan.

Welke Access training is geschikt voor mij?

Welke Access training geschikt voor je is, hangt af van je huidige kennisniveau en vaardigheden in het gebruik van Access en wat je ermee wilt bereiken. We hebben verschillende Access trainingen, variërend van basis-tot gevorderde cursussen en gespecialiseerde trainingen voor bijvoorbeeld VBA.

Als je nog geen of weinig ervaring hebt met het gebruik van Access, dan is een Training Access Basis geschikt voor jou. Hier leer je de basisbeginselen van het werken met Access, zoals het opzetten van tabellen, query's en formulieren en het maken van rapporten. Als je al wat ervaring hebt met Access, dan is een Training Access Gevorderden misschien meer geschikt voor jou. Hier leer je geavanceerde functies van Access, zoals het maken van complexe query's, macro's en het ontwerpen van relationele databases. Als je specifieke vaardigheden wilt ontwikkelen voor het gebruik van Access, zoals het zelfstandig programmeren om meer uit het programma te halen, dan is een Training Access VBA zeer geschikt.

Hoe profiteer je in de praktijk van een Cursus Access?

Het volgen van een cursus Access kan voor verschillende praktijksituaties van grote waarde zijn. Hieronder beschrijven we drie voorbeelden van dergelijke praktijksituaties: 

  • Ontwikkelen van aangepaste databases: Medewerkers hebben behoefte aan een gestructureerde en op maat gemaakte database voor het opslaan en beheren van bedrijfsgegevens. Een cursus Access kan zich richten op het ontwerpen en ontwikkelen van aangepaste databases in Access. Medewerkers leren hoe je zonder kennis van databases een gestructureerde database opzet en hoe je hier rapportages van maakt. Een Training Access Basis is hier geschikt voor.
  • Verbeteren van gegevensanalyse: Professionals moeten gegevens analyseren en rapporten genereren om zakelijke beslissingen te ondersteunen. Een cursus Access kan gebruikers leren hoe ze complexe rapporten kunnen maken in Access om zinvolle inzichten uit de gegevens te halen. Een Training Access Gevorderden is geschikt voor gebruikers met basiskennis van Access die willen leren werken met geavanceerde functionaliteiten, zoals het opstellen van complexe rapporten.
  • Automatiseren van bedrijfsprocessen: Medewerkers willen terugkomende taken automatiseren en bedrijfsprocessen efficiënter maken. Een cursus Access kan zich richten op het gebruik van macro’s en Visual Basic for Applications (VBA) om geautomatiseerde processen binnen de database te creëren. Dit helpt bij het automatiseren van taken zoals het bijwerken van records. Het volgen van een Training Access VBA is hiervoor zeer nuttig.
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV