Training SharePoint Migratie

Home  / Trainingen / SharePoint Migratie

SharePoint wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Een migratie is vaak een ingrijpende verandering voor medewerkers. Om deze verandering zo soepel mogelijk te laten verlopen biedt ExplainiT als SharePoint specialist maatwerk SharePoint migratie trainingstrajecten aan. Onze SharePoint consultants zijn in staat om een migratie trainingstraject samen te stellen voor alle versies van SharePoint: 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 en SharePoint (online) in Office 365. SharePoint wordt door alle organisaties anders ingezet, waardoor het onmogelijk om hier een standaard training voor te verzorgen. ExplainiT ontwikkelt daarom in samenspraak met de klant een op maat gemaakte training SharePoint migratie.

Resultaat

Staat jouw organisatie aan de vooravond van een organisatiebrede overstap naar SharePoint? Wil je alle medewerkers voorzien van de juiste SharePoint kennis om de SharePoint implementatie een succes te maken? En ben je daardoor op zoek naar SharePoint ondersteuning? Onze SharePoint consultants komen graag met je in contact om alle mogelijkheden rondom maatwerk, floorwalking, planning & mobiele lokalen voor een SharePoint training te bespreken. ExplainiT beschikt over diverse SharePoint consultants en wordt al jarenlang gezien als SharePoint specialist. In samenwerking met de klant ontwikkelen we een stappenplan voor de migratie naar een nieuwe versie van SharePoint. De klant wordt volledig ontzorgd tijdens het veelomvattende migratie traject.

Doelgroep

De cursus SharePoint Migratie is geschikt voor gebruikers van het pakket. Vaak vragen medewerkers, die nog onvoldoende bekend zijn met SharePoint zich af: “Hoe werkt SharePoint?” De cursus SharePoint Migratie is dan ook voor gebruikers, die op zoek zijn naar SharePoint ondersteuning en de meest voor de hand liggende mogelijkheden willen leren kennen en gebruiken. ExplainiT biedt daarnaast SharePoint consultancy aan organisaties, die aan de vooravond staan van een SharePoint migratie. De SharePoint consultants van ExplainiT bieden SharePoint advies over o.a. het inrichten van SharePoint, de implementatie van SharePoint en hoe je zonder problemen kunt migreren naar een nieuwe versie van SharePoint.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Hoe gaan we te werk?

Allereerst wordt bepaald welke SharePoint versie gemigreerd wordt. Veel organisaties ondervinden moeite bij de keuze SharePoint on-premise, SharePoint online of juist een hybride variant. ExplainiT, SharePoint specialist, adviseert organisaties hierin en zal aan de hand van de uiteindelijke keuze een trainingsprogramma opstellen.

Intakegesprekken voor training SharePoint Migratie

  • Voor ieder opleidingstraject bij ExplainiT begint met een intakegesprek, zo ook de migratie training. Tijdens deze intake nemen onze SharePoint consultants de planning, wie waar verantwoordelijk voor is, wie wat en wanneer aanlevert, namen, e-mailadressen en telefoonnummers met je door. Er wordt een globale planning voor de migratie training gemaakt, wanneer welke migratie training SharePoint wordt aangeboden hoe vaak en waar. Tijdens de inventarisatiegesprekken wordt de inhoud van de verschillende migratie trainingen bepaald.

Inventarisatiegesprekken voor de training SharePoint Migratie

  • Tijdens de inventarisatiegesprekken wordt de migratie trainingsinhoud bepaald. Door deze gesprekken moet duidelijk worden wie de doelgroep is en op welk niveau er getraind moet worden. Ook zal tijdens deze gesprekken gevraagd worden naar praktijkvoorbeelden, deze zullen tijdens de cursus SharePoint Migratie gebruikt worden.

Kennisniveau bepaling migratie training SharePoint

  • Wanneer de migratie trainingen zijn beschreven dan volgt de inventarisatie van de cursisten. Van iedere cursist is het noodzakelijk om het kennisniveau inzichtelijk te hebben om deze in homogene groepen te kunnen voorzien van de Office migratie training. Om het kennisniveau te bepalen worden intakeformulieren gebruikt. De verschillende niveaus van de migratie training worden beschreven op deze formulieren. De cursist vult op dit intakeformulier ook in welke dagen hij/zij niet beschikbaar is om de migratie training te volgen.

Planning migratie training SharePoint

  • Wanneer de formulieren terug zijn bij ExplainiT wordt de planning uitgewerkt voor de migratie training SharePoint. Dit wordt door ons bedrijfsbureau gefaciliteerd. Je krijgt een coördinator toegewezen als vast aanspreekpunt. Je coördinator verzorgt de gehele trajectplanning, ook alle wijzigingen worden door de coördinator vastgelegd voor een gedegen migratie training. Middels een planningssysteem wordt de gehele planning bijgehouden.

Uitnodiging en communicatie

  • Iedere cursist krijgt een persoonlijke uitnodiging voor zijn/haar migratie training wanneer de klant akkoord gaat met de planning. Van alle migratie trainingen worden presentielijsten, conform ESF richtlijnen, bijgehouden die na afloop aan de klant worden gegeven.

SharePoint migratietrainingen

  • Vervolgens zullen de migratie trainingen plaatsvinden, of op locatie van de klant, of op locatie van ExplainiT. Na afloop van de migratie trainingen krijgt iedere cursist een certificaat van deelname uitgereikt. Daarnaast vult elke cursist een evaluatieformulier in, welke na afloop met de klant worden besproken.
  • De SharePoint migratie trainingen kunnen op een locatie van ExplainiT plaatsvinden of in-company. Mocht je de migratie trainingen in-company willen en wel de beschikking hebben over een geschikte ruimte maar niet over (voldoende) pc’s, dan kan ExplainiT zorgen voor een mobiel lokaal. Een mobiel trainingslokaal bestaat uit 10 computers. Voorafgaand aan de migratie trainingen wordt het lokaal geïnstalleerd en klaar gemaakt voor gebruik. Wanneer de migratie trainingen zijn afgerond wordt het trainingslokaal weer opgehaald.

Eindevaluatie migratie training SharePoint

  • Als het traject is afgelopen zal er een eindevaluatie worden gemaakt door de trainers die hebben deelgenomen aan de migratie training SharePoint. De eindevaluatie zal besproken worden door de accountmanager met de klant. De accountmanager zal ook de tussen-evaluaties bespreken om zo de migratie training te begeleiden.

 

Helpdeskondersteuning

Wanneer je gemigreerd bent naar de nieuwe versie van Microsoft SharePoint, kunnen er meer vragen komen op de ICT-helpdesk. ExplainiT biedt als SharePoint specialist helpdeskondersteuning om deze vragen op een juiste manier af te kunnen handelen.

Een medewerker van ExplainiT beantwoordt alle vragen ten aanzien van de migratie naar de nieuwe versie Microsoft SharePoint. Dit kan telefonisch, per mail of middels floorwalking. Het is mogelijk om in samenspraak met de klant een FAQ-list bij te houden. De helpdeskondersteuner verzamelt alle vragen en antwoorden en worden bijvoorbeeld op intranet geplaatst. Zo ontstaat er een bedrijfsspecifiek FAQ-systeem.

Office Migratie

ExplainiT kan je naast Microsoft SharePoint tevens ondersteunen bij de migratie van Microsoft Office 2013 of 2016. De migratie trainingen voor Office kunnen verzorgd worden voor alle medewerkers die de nieuwe features en mogelijkheden van Microsoft Office willen leren.

Investering

De investering voor deze training bedraagt Op aanvraag per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training SharePoint Migratie?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training SharePoint Migratie wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training SharePoint Migratie een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.