ITIL 4 Foundation training

ITIL® 4 Foundation Training

Home  / Trainingen / ITIL® 4 Foundation

De ITIL® 4 Foundation training biedt jou een raamwerk van processen en concrete handvatten om je IT-organisatie in te richten en te beheren. De procesmanagement methodiek bouwt voort op de huidige ITIL®-versies door een flexibele en praktische basis te bieden voor de ondersteuning van jouw organisatie in de moderne digitale wereld. ITIL® 4 is geen verzameling meer van vooraf gedefinieerde processen en is nu toepasbaar op meer dan de IT dienstverlening. De ITIL® 4 methodiek wordt gezien als richtlijn om aanpassingen te kunnen doen waar nodig. De kern van ITIL® 4 is het service-waardesysteem (Service Value System/SVS) en het vier-dimensiemodel (Four-Dimension Model) van waaruit elk onderdeel van het SVS wordt overwogen. De kerncomponenten van het SVS zijn de service-waardeketen (ITIL® Service Chain), de werkwijzen (ITIL® Practices), de leidende principes (ITIL® Guiding Principles), de besturing (Governance) en continue verbetering (Continual Improvement). Tijdens de ITIL® 4 Foundation training leer je dat ITIL® 4 uitstekend valt te combineren met raamwerken als Lean (Six Sigma), Agile en DevOps.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de ITIL® 4 Foundation training. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

Introductie

 • IT Service Management in de hedendaagse wereld
 • Waarom ITIL® 4
 • De basis van ITIL® 4
 • ITIL 4 ten opzichte van ITIL® v3

Dieper in ITIL 4

 • Kernbegrippen van IT Service management
 • Het Service Value System
 • Het Four-Dimension Model

Kerncomponenten Service Value System

 • ITIL® Service Chain
 • ITIL® Practices
 • ITIL® Guiding Principles
 • Governance
 • Continual Improvement

ITIL Management Practices

 • General management practices
 • Service management practices
 • Technical management practices

Resultaat

Door deze ITIL® 4 Foundation training te volgen, bereid je je optimaal voor op het ITIL® 4 Foundation examen. Je maakt tijdens de training kennis met de richtlijnen van ITIL® 4, het Service Value System, het vier-dimensiemodel en de link tussen ITIL® 4 en andere raamwerken zoals Lean (Six Sigma), Agile en DevOps. Het ITIL® 4 Foundation certificaat is vereist om opgeleid te kunnen worden tot ITIL® Master. Na afloop van de training kunnen deelnemers bijdragen aan het professionaliseren van de eigen IT organisatie door de belangrijkste principes van ITIL® toe te passen in de dagelijkse praktijk. Je bent na afloop van de ITIL® 4 Foundation training op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen het IT-servicemanagement beheer.

Doelgroep

Wil jij je (blijven) ontwikkelen in de wereld van IT Service Management? De ITIL® 4 Foundation training is geschikt voor iedereen die zichzelf wil blijven ontwikkelen in de wereld van IT Service Management. Tijdens de training ontwikkel je inzicht in het belang van een perfecte IT dienstverlening waarbij je ook handvatten krijgt om dit te realiseren. Tevens is de ITIL® 4 Foundation training geschikt voor personen die al bekend zijn met eerdere versies van ITIL®, die graag meer willen leren over ITIL® 4.

Voorkennis

Voor de ITIL® 4 Foundation training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Aan de hand van een intakeformulier worden voorafgaand aan de ITIL® 4 Foundation training je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht. Daardoor is het voor ExplainiT mogelijk om een gedetailleerd afgestemde training te verzorgen. Tevens is het mogelijk om voorbeelden die gebruikt worden in het dagelijkse werk te integreren in de ITIL® 4 Foundation training. Hierdoor zal er een training ontstaan die nauw aansluit bij de situatie op de werkplek.

Investering

De investering voor de ITIL® 4 Foundation training bedraagt € 949,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Je kunt bij ExplainiT terecht voor zowel de officiële ITIL® 4 Foundation training als het geaccrediteerde ITIL® 4 Foundation examen. De kosten voor het officiële ITIL® 4 Foundation examen zijn op aanvraag beschikbaar. Onze trainingsadviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Als je de gehele ITIL® 4 Foundation training hebt gevolgd, ontvang je na afloop altijd het officiële ExplainiT certificaat “ITIL® 4 Foundation”.

Planning


Ervaringen

Maddy de Boer

De trainer legde de ITIL Foundation lesstof op een heldere en begrijpbare wijze uit. Dit deed hij met o.a. slides en duidelijke praktijk voorbeelden. Daarnaast vond ik de interactie tussen de trainer en de groep erg goed. Tenslotte was de hospitality tijdens de drie cursusdagen zeer goed geregeld.

Klaas Verhagen

De opbouw van de ITIL 4 Foundation was overzichtelijk waarbij gebruik gemaakt is van duidelijke theorie- en praktijkvoorbeelden met bijbehorende oefeningen. Tijdens de cursusdagen hing er een prettige sfeer de en mensen waren gemotiveerd waardoor de focus automatisch hoger bleef.

Jimmy Janssen

Goed verzorgde ITIL 4 Foundation training met zeer vaardige docent met goede praktijk voorbeelden. Wist de boodschap goed over te brengen waardoor taaie stof goed op te nemen was. Al met al veel van geleerd en tevens een leuke ervaring!

Maureen Verhulst

Een absolute toptrainer die ons blijvend wist te boeien en dit ondanks de soms wat saaie onderwerpen van ITIL. In de praktijk goed toepasbaar. Bedankt voor een leuke en prettige training.

Waarom je bij ExplainiT een optimaal leerrendement behaalt

ExplainiT, opgericht in 2001, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Maak je keuze uit verschillende data en trainingslocaties door heel Nederland. Schrijf je vervolgens in om de ITIL® 4 Foundation training te volgen.

Neem een optie

Met een optie kun je nog twee weken rustig nadenken of de ITIL® 4 Foundation training écht wat voor je is. Wij houden de optie vrijblijvend voor je vast!

Vraag een offerte aan

We stellen graag een maatwerkprogramma samen voor de ITIL® 4 Foundation training waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook de onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.