Training Excel VBA

Home  / Trainingen / Excel VBA

Training Excel VBA gaat over Visual Basic for Applications (VBA), dit is een programmeertaal die bestemd is om Excel (en andere office programma’s) te automatiseren of uit te breiden. Hierdoor worden veelvoorkomende taken gemakkelijker uit te voeren. De syntaxis van VBA is ontleend aan Visual Basic. Hieraan zijn een aantal opdrachten voor communicatie met Excel toegevoegd. Na deze training bent je in staat om veel voorkomende handelingen in Excel te automatiseren en naar je hand te zetten met behulp van VBA. Met als resultaat: sneller en plezieriger werken met Microsoft Excel.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Excel VBA. Op basis van je persoonlijke intakegesprek is het mogelijk om het programma op je eigen praktijksituatie af te stemmen.

Macro’s en VBA

 • Relatief en absolute cellen
 • Nut van macro’s bij VBA
 • Interactief maken van een Macro
 • Vier manieren om een Macro te starten
 • Modules, projectverkenner

Variabelen

 • Variabelen begrijpen en gebruiken
 • Declareren van variabelen (types variabelen)

Objectenmodel

 • Hoe werkt het objecten model
 • Werken met objecten
 • Werken met eigenschappen
 • Werken met methodes
 • Werken met collecties

Structuren

 • If-then-else
 • For-next
 • Do-loop

Gebeurtenissen

 • Reageren op gebruikersacties
 • Gebeurtenissen per tabblad, per bestand

Functies in VBA

 • Eigen formulieren maken (userforms)
 • Ingebouwde functies vinden en gebruiken
 • Eigen functies definiëren
 • Foutafhandeling

Resultaat

Je leert tijdens deze training Excel VBA de basisvaardigheden van het programma. Ook leer je hoe je gebruik kunt maken van variabelen. Met de Excel Objecten kun je in macro’s alles met Excel doen en via de programmastructuren kun je alle Excel problemen oplossen met relatief kleine programma’s.

Doelgroep

Deze training Excel VBA is bestemd voor diegenen die Macro’s in Visual Basic gaan ontwikkelen of onderhouden in Excel. Daarom ben je een gevorderde Excel-gebruiker die met behulp van VBA meer mogelijk wil maken in Excel.

Voorkennis

Een goede en gedegen voorkennis van Excel heeft zeker de voorkeur om als voorkennis te hebben. Je bent een gevorderde Excel-gebruiker.

Werkwijze

Aan de hand van een intakeformulier worden de persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht en is het mogelijk voor ExplainiT om een gedetailleerd afgestemde training te verzorgen. Tevens is het mogelijk om sjablonen, bestanden en andere voorbeelden die gebruikt worden in het dagelijkse werk te integreren in de training. Hierdoor zal er een training ontstaan die nauw aansluit bij de situatie op de werkplek. Deze training kan gegeven worden in de Microsoft Office versies 2010, 2013, 2016 en 2019. Weet je niet zeker met welke versie je werkt? Neem contact met ons op en wij helpen je graag op weg.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1319,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Excel VBA?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Excel VBA wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Excel VBA een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.