Training Excel Draaitabellen, Formules en Functies

Home  / Trainingen / Excel Draaitabellen, Formules en Functies

Wil je graag leren werken met Excel formules, draaitabellen en functies? Veel organisaties maken al van deze Excel functionaliteiten gebruik voor bijvoorbeeld de boekhouding, de administratie of het voorraadbeheer in Excel. In de cursus Excel Draaitabellen, Formules en Functies leer je in een dag werken met deze functionaliteiten. Deze cursus is een verdieping op de basiskennis. Daarom is het wenselijk dat je voorafgaand aan de cursus bekend bent met de basisfunctionaliteiten binnen Excel en zelfstandig met deze functionaliteiten kunt werken. Draaitabellen, formules en functies worden uitgebreid behandeld en met behulp van oefeningen en cases ontwikkel je je kennis op deze gebieden.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de cursus Excel Draaitabellen, Formules en Functies. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

Excel Draaitabellen

 • Wat is een draaitabel en wat kun je ermee
 • Een draaitabel maken
 • Slicers gebruiken
 • Data samenvatten
 • Gegevens analyseren

Excel Formules

 • Meest gebruikte formules
 • Formules opstellen
 • Berekeningen maken
 • Rekenen met tijd
 • Rekenen met datums
 • Formules controleren

Excel Functies

 • Datum- en tijdfuncties
 • Zoekfuncties
 • Database functies
 • Logische functies
 • Financiële functies
 • Statistische functies
 • Tekstfuncties
 • VLOOKUP functie

Slimme Excel trucs

 • Functies nesten
 • Duplicaten verwijderen
 • Filteren
 • Records
 • Gegevens groeperen
 • Absolute en relatieve celverwijzingen toepassen
 • OLAP vs niet-OLAP

Resultaat

Na afloop van de cursus Excel Formules, Draaitabellen en Functies kun je in Excel werken met formules, draaitabellen en functies. Je leert om aan de hand van formules, draaitabellen en functies binnen Excel effectiever en efficiënter te werken. Je zult door de training een gevorderde Excel gebruiker worden.

Doelgroep

Wil jij graag leren hoe je in eenvoudig een draaitabel maakt in Excel? Of hoe je bepaalde Excel functies of Excel Formules kunt gebruiken om bijvoorbeeld berekeningen te maken met valuta, datum of tijd? In de cursus Excel Draaitabellen, Formules en Functies leer je het allemaal binnen een dag. De cursus is uitermate geschikt voor gebruikers van het programma Excel, die effectiever willen werken door middel van formules, functies en draaitabellen in Excel.

Voorkennis

Om de cursus Excel Formules, Draaitabellen en Functies te volgen moet je beschikken over voorkennis op het niveau van de training Excel Basis. Je kunt bijvoorbeeld getallen invoeren, eenvoudige berekeningen maken en delen van werkbladen afdrukken. Beschik je nog niet over deze kennis? Volg dan onze basis training Excel.

Werkwijze

Aan de hand van een intakeformulier voor de cursus Excel Draaitabellen, Formules en Functies worden de persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht en is het mogelijk voor ExplainiT om een gedetailleerd afgestemde Excel cursus te verzorgen. Tevens is het mogelijk om sjablonen, bestanden en andere voorbeelden die gebruikt worden in het dagelijkse werk te integreren in deze cursus Excel Draaitabellen, Formules en Functies. Hierdoor zal er een cusus ontstaan die nauw aansluit bij de situatie op de werkplek.

 

Office versies

De cursus Excel Formules, Draaitabellen en Functies kan gegeven worden in de Microsoft Office versie 2010, 2013, 2016 en 2019. Weet je niet zeker met welke versie je werkt? Neem contact met ons op en wij helpen je graag op weg.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 389,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele cursus Excel Draaitabellen, Formules en Functies hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de cursus.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Excel Draaitabellen, Formules en Functies?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Excel Draaitabellen, Formules en Functies wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Excel Draaitabellen, Formules en Functies een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.