Training Excel Basis

Training Excel Basis

Home  / Trainingen / Excel Basis

In de training Excel Basis ga je aan de slag met het meest gebruikte spreadsheet-programma ter wereld. Dien je op het werk over Excel basisvaardigheden te beschikken of heb je het gevoel dat je meer uit Excel kunt halen? Tijdens de training Excel Basis leer je als beginner om effectief en efficiënt te werken met de basisfuncties van Excel. Je leert gegevens invoeren, tabellen en grafieken maken, gegevens berekenen en deze gegevens vervolgens te analyseren. Met het gebruik van functies en formules in Excel kun je eenvoudig analyses maken. Je zult versteld staan van de mogelijkheden die Excel je te bieden heeft. Na afloop van de training Excel Basis beschik jij over de basisvaardigheden om zelfstandig aan de slag te gaan met het programma.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Excel Basis. Sluit dit niet volledig aan bij je wensen en behoeften? De ervaren trainingsadviseurs van ExplainiT ontwikkelen graag in samenspraak met jou een trainingsprogramma op basis van je praktijksituatie met als doel een optimaal leerrendement.

Werken met Excel
 • Indeling van Excel
 • Werkmappen en werkbladen toevoegen
 • Gegevens invoeren, wijzigen en verwijderen
 • Cellen selecteren, kopiëren, verplaatsen en verwijderen
 • Vulgreep
Rekenmodel opzetten
 • Formules maken en kopiëren
 • Absolute en relatieve celverwijzingen
 • Namen gebruiken
 • De meest gebruikte Excel functies toepassen
Opmaak
 • Excel werkblad opmaken
 • Voorwaardelijke opmaak
Tabellen
 • Tabel maken
 • Titels blokkeren
 • Titels afdrukken
 • Sorteren en filteren (zoeken)
 • Rijen en kolommen aanpassen, toevoegen en verwijderen
Grafieken
 • Gegevens selecteren
 • Grafieken maken
 • Verschillende grafiektypes
 • Grafieken wijzigen
Afdrukken
 • Afdrukbereik wijzigen
 • Kop- en voetteksten toevoegen
 • Afdrukvoorbeeld

Resultaat

Je leert tijdens de training Excel Basis als beginnend Excel gebruiker de basisvaardigheden van het programma te gebruiken. Je kunt na de afloop van de training gegevens in spreadsheets invoeren, bewerken en analyseren. Door tabellen en grafieken te gebruiken kun je gegevens overzichtelijk weergeven. Tot slot krijg je tijdens de training Excel Basis praktische tips van ervaren Excel trainers.

Doelgroep

De doelgroep voor de training Excel Basis zijn (toekomstige) gebruikers van het spreadsheetprogramma. In het bedrijfsleven wordt veel gebruikt gemaakt van Excel. Daarom valt de training Excel Basis voor alle beginners aan te bevelen. Je leert werken met de meest gebruikte functies van Excel. Meer ervaren gebruikers wordt één van de trainingen voor gevorderden aanbevolen. ExplainiT beschikt onder meer over de volgende trainingen voor ervaren gebruikers: Excel Gevorderden, Excel Draaitabellen, Formules en Functies, Excel Macro’s en Koppelingen en Excel Power Pivot.

Voorkennis

Voor de training Excel Basis is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Aan de hand van een intakeformulier voor de training Excel Basis worden je persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht en is het mogelijk voor ExplainiT om een gedetailleerd afgestemde training te verzorgen. Tevens is het mogelijk om sjablonen, bestanden en andere voorbeelden die gebruikt worden in het dagelijkse werk te integreren in de training Excel Basis. Hierdoor zal er een training ontstaan die nauw aansluit bij de situatie op de werkplek.

Office versies

De training Excel Basis kan gegeven worden in de Microsoft Office versies 2010, 2013, 2016 en 2019. Weet je niet zeker met welke versie je werkt? Neem contact met ons op en wij helpen je graag om uit te vinden met welke Excel versie je werkt.

Investering

De investering voor de training Excel Basis bedraagt € 679,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van de training Excel Basis wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training Excel Basis hebt gevolgd, ontvang je na afloop het officiële ExplainiT certificaat “Excel Basis”.

Planning


Ervaringen

Jasper Monnik

Prima training Excel. Geen spannende verrassingen. Gedaan waarom gevraagd werd. Dat is voor mij zeker heel veel waard. In de toekomst mogelijk verdere cursussen volgen. Hier ben ik in ieder geval tevreden over.

Jeroen van Hout

ExplainiT liet me praktijkvoorbeelden inzetten om te leren wat ik wilde. Het is daardoor een zeer nuttige training geweest. De lestijden zijn daarnaast prima en tevens effectief. Al met al voor herhaling vatbaar. Excel basis is aan te raden voor anderen.

Annie Verschuur

Ik ben zeer content met het verlopen proces bij ExplainiT. Vooraf werden de details goed besproken, en van nazorg was ook voldoende sprake. Al met al een zeer positieve ervaring met de organisatie

Marion Hoogveld

Ik vond het een fijne training Excel Basis, zou graag wat verdere ontwikkeling hebben dus ik ga een vervolg training doen.

Waarom je bij ExplainiT een optimaal leerrendement behaalt

ExplainiT, opgericht in 2001, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Maak je keuze uit verschillende data en trainingslocaties door heel Nederland. Schrijf je vervolgens in om de training Excel Basis te volgen.

Neem een optie

Met een optie kun je nog twee weken rustig nadenken of de training Excel Basis écht wat voor je is. Wij houden de optie vrijblijvend voor je vast!

Vraag een offerte aan

We stellen graag een maatwerkprogramma samen voor de training Excel Basis waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook de onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.