Training Excel Basis

Home  / Trainingen / Excel Basis

In de cursus Excel Basis ga je aan de slag met het meest gebruikte spreadsheet-programma ter wereld. Binnen Microsoft Excel kun je gegevens omzetten in zinvolle informatie. Met het gebruik van functies en formules kunnen eenvoudig analyses gemaakt worden. Tijdens de Excel Basis Cursus leer je tabellen maken, gegevens berekenen en deze te analyseren. Na afloop zul je versteld staan van de mogelijkheden die Excel je in je dagelijkse werk kan bieden. 

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de cursus Excel Basis. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

Kennismaken met Excel

 • De onderdelen op het scherm
 • Nieuwe werkmappen maken, werkbladen toevoegen
 • Invoeren, wijzigen, wissen en verwijderen van gegevens
 • Meerdere werkmappen openen, openstaande werkmappen activeren, automatisch opslaan

Berekeningen maken

 • Formules maken, optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen
 • Welke adressering wanneer gebruiken, voorbeeld van een formule
 • Eenvoudige functies zoals Som, Gemiddelde, Max en Min
 • Syntax van functies
 • Berekening over meerdere bladen, groeperen van werkbladen, groepering activeren

Bewerkingen

 • Selecteren van gegevens
 • Knippen, kopiëren en plakken van gegevens, doorvoeren
 • Rijen en kolommen toevoegen en verwijderen
 • Kolombreedte aanpassen, breedte van meerdere kolommen aanpassen
 • Excel werkbladen beoordelen en overzichtelijk afdrukken
 • Werken met grote lijsten, sorteren en filteren
 • Grafieken maken, opmaak van gegevenspunten, grafiekonderdelen toevoegen en opmaken
 • Geldigheid controle, beveiligen tegen overschrijven, kolommen, rijen of werkbladen verbergen

Opmaak

 • Tekst opmaak, uitlijning en randen
 • Getallen opmaken, instellingen voor valuta, decimaal scheidingsteken, decimalen en eigen getalnotaties
 • Datum en tijd notaties
 • Opmaken als tabel, celstijlen maken en aanpassen

Resultaat

Je leert tijdens de cursus Excel Basis de basisvaardigheden van het programma te gebruiken en hoe je spreadsheets op moet zetten. Je kunt na de afloop van de Excel Basis Cursus verschillende lay-outs ontwikkelen en werkbladen opmaken. Daarnaast leer je ook grafieken maken, bewerken en opmaken.

Doelgroep

De doelgroep voor de training Excel Basis zijn (toekomstige) gebruikers van het spreadsheetprogramma Excel, die de meest gebruikte mogelijkheden willen leren kennen en gebruiken. De Excel cursus is uitermate geschikt voor beginners.

Voorkennis

Voor de Basiscursus Excel is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Aan de hand van een intakeformulier voor de training Excel Basis worden de persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht en is het mogelijk voor ExplainiT om een gedetailleerd afgestemde training te verzorgen. Tevens is het mogelijk om sjablonen, bestanden en andere voorbeelden die gebruikt worden in het dagelijkse werk te integreren in de Excel Basis Training Hierdoor zal er een Basiscursus Excel ontstaan die nauw aansluit bij de situatie op de werkplek.

 

Office versies

De Excel Basis Training kan gegeven worden in de Microsoft Office versie 2007, 2010, 2013 en 2016. Weet je niet zeker met welke versie je werkt? Neem contact met ons op en wij helpen je graag op weg om de juiste Excel Cursus voor Beginners te ontwerpen.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 679,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele cursus Excel Basis hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Excel Basis?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Excel Basis wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Excel Basis een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.