Cursus Computervaardigheden: Windows (10) & Microsoft Office

Cursus Computervaardigheden

Home  / Trainingen / Computervaardigheden

Zou je tijdens de cursus Computervaardigheden graag efficiënt willen leren werken met de computer, Windows (10) en de belangrijkste Office applicaties: Word, Outlook, Excel & PowerPoint? Tijdens de cursus Computervaardigheden leer jij in 2 dagen de basis van het werken met de computer. Doordat je aan het einde van de cursus het “Computervaardigheden” certificaat krijgt uitgereikt voor op je CV bewijs jij aan je (toekomstige) werkgever dat je de kennis en kunde bezit om met de computer aan de slag te gaan. Onder andere het opzoeken en verwijderen van bestanden op je computer, het typen van een brief in Word, het versturen van een e-mail met Outlook, het opzetten van een spreadsheet in Excel en het maken van presentaties met PowerPoint zal na afloop van de cursus Computervaardigheden geen probleem meer voor je zijn. Naast het reguliere programma is er uitgebreid de tijd om vragen te stellen aan de trainer over het werken met de computer.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de cursus Computervaardigheden. Sluit dit niet volledig aan bij je wensen en behoeften? De ervaren trainingsadviseurs van ExplainiT ontwikkelen graag in samenspraak met jou een trainingsprogramma op basis van je praktijksituatie met als doel een optimaal leerrendement.

Werken met een computer
 • Hoe werkt een computer?
 • Basis computervaardigheden
 • Werken met Windows (10)
 • Werking van de verkenner
 • Bestanden opslaan, kopiëren, verplaatsen en opzoeken
 • Internet gebruiken (internetten)
Werken met Word
 • Een Word document maken
 • Kopiëren, plakken en knippen
 • Opmaakfuncties
 • Documenten opslaan en delen
Werken met Outlook
 • Indeling van het programma
 • Een mailing (e-mail) versturen
 • E-mails ontvangen
 • Werking van de agenda
 • Bestanden versturen
Werken met Excel
 • Een Excel bestand maken
 • Het opzetten van een spreadsheet
 • Eenvoudige rekenfuncties gebruiken
 • Een grafiek maken in Excel
 • Opmaakfuncties
 • Excel bestanden opslaan en delen
Werken met PowerPoint
 • Het maken van een presentatie
 • Opmaakfuncties
 • Presentaties opslaan en delen

Resultaat

Je kunt na afloop van de cursus Computervaardigheden zelfstandig met de computer werken doordat je de meest functionele computervaardigheden beheerst. Doordat je de basis van Windows (10) weet en beschikt over kennis van de verschillende Office-programma’s ben jij klaar om efficiënt met de computer te werken. Je bent in staat om met de diverse Office programma’s bestanden aan te maken en weet deze eenvoudig later terug te vinden.

Doelgroep

Heb je thuis of op het werk (in de toekomst) te maken met computers? Dan is de cursus Computervaardigheden uitermate geschikt. De computercursus is daarnaast geschikt voor beginners met weinig of geen computervaardigheden die hun cv graag willen uitbreiden.

Voorkennis

Deelname aan de computercursus voor beginners vereist geen specifieke voorkennis.

Werkwijze

Voorafgaand aan de cursus Computervaardigheden vindt er een intake plaats. Hierin worden je persoonlijke leerdoelen voor de cursus Computervaardigheden in kaart gebracht. Onder leiding van een ervaren trainer leer je de praktische kant van het werken met de computer kennen. Dit doe je aan de hand van trainingsmateriaal en praktische oefeningen. Verder geeft de trainer tijdens de computercursus voor beginners nuttige tips over het werken met de computer.

Investering

De investering voor de cursus Computervaardigheden bedraagt € 679,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele cursus Computervaardigheden hebt gevolgd, ontvang je na afloop het officiële ExplainiT certificaat “Computervaardigheden”.

Planning


Ervaringen

Marjan de Waard – Servicedesk Medewerker

Samen met drie mensen van andere organisaties cursus Computervaardigheden mogen volgen via het open-inschrijvingen rooster. ExplainiT probeerde persoonlijke leerdoelen van alle vier de personen te verwerken in de training waar het kon. Die flexibiliteit maakte het een zeer leerzame dag voor alle deelnemers.

Ivo Prins

Ik moet nog veel leren. Ik heb nooit achter een computer gezeten. Maar zeker leerzame training, veel van opgestoken.

Jeroen Stegeman

Door de 1-op-1 aandacht was er alle ruimte om mijn wensen te voldoen en op specifieke situaties dieper in te gaan. De combinatie van theorie + persoonlijke aandacht stemde mij tevreden.

H. Driessen

Computervaardigheden zijn belangrijk om te hebben bij het werk. Het toepassen ervan bleek soms lastig voor mij. De 2-daagse cursus Computervaardigheden laat me nu soms lijken als een topper terwijl ik voorheen als traag werd gezien. Open-inschrijving gevolgd.

Waarom je bij ExplainiT een optimaal leerrendement behaalt

ExplainiT, opgericht in 2001, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Maak je keuze uit verschillende data en trainingslocaties door heel Nederland. Schrijf je vervolgens in om de cursus Computervaardigheden te volgen.

Neem een optie

Met een optie kun je nog twee weken rustig nadenken of de cursus Computervaardigheden écht wat voor je is. Wij houden de optie vrijblijvend voor je vast!

Vraag een offerte aan

We stellen graag een maatwerkprogramma samen voor de cursus Computervaardigheden waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook de onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.