Training IPMA-D

Home  / Trainingen / IPMA-D

IPMA heeft een projectmanagement methode ontwikkeld onder dezelfde afkorting (IPMA). Hiervoor kan men gecertificeerd worden. De criteria hiervoor kunnen per land verschillen maar moeten sinds 1999 wel voldoen aan de door IPMA opgestelde International Competence Baseline (ICB). Hierin worden 20 technische competenties, 15 gedragscompetenties en 11 contextuele competenties beschreven.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training IPMA-D. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

 • Projectmanagement
 • Omgeving, organisatie, kwaliteit, informatie en risico
 • Project-, programma- en portfolio-implementatie
 • Contractkader en ondersteuning
 • Projectuitvoering
 • Sociale vaardigheden
 • Communicatie
 • Leiderschap
 • Betrokkenheid en motivatie
 • Resultaatgerichtheid
 • Overleg en advies
 • Onderhandelen
 • Omgaan met conflicten
 • Werken in een team
 • Doorvoeren van veranderingen
 • Probleemoplossing
 • Mensen en middelen
 • Inkoop en contracten
 • Omgaan met wijzigingen
 • Beheersing en rapportage

Resultaat

Na het behalen van de IPMA-D certificering beheers je de basisprincipes van projectmanagement en projectteams. Je kent de projectfasen, beheerst methoden en technieken voor de projectplanning en kan de kwaliteit bewaken. Ook heb je de juiste kennis van budgettering en financiën om een project tot een succes te maken..

Doelgroep

De training IPMA-D is zeer geschikt voor beginnende projectmanagers of ervaren projectmedewerkers die meer theoretische onderbouwing zoeken.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist. Wel verwachten wij enige projectmanagement ervaring en minimaal HBO denk- en werkniveau.

Werkwijze

De training IPMA-D leidt op voor het gelijknamige examen van IPMA-D en gaat in op de basisprincipes van projectmanagement en de bijbehorende competenties. De theorie wordt afgewisseld met groepsopdrachten en ondersteunende cases. Door de opdrachten en de examentraining word je grondig voorbereid op het examen. De training IPMA-D wordt verzorgd door een ervaren projectmanager met een brede praktijkervaring met de IPMA eisen.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 2199,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Door de IPMA-D training te volgen, bereid je je voor op het officiële IPMA-D examen van IPMA Certificeren Nederland. In Nederland is het verplicht dat de cursist het examen zelf aanvraagt. Uiteraard helpen onze trainingsadviseurs je hier graag mee op weg. Na het succesvol afleggen van het officiële examen behaal je de erkende IPMA-D certificering. Mocht je de IPMA-D training willen volgen zonder examen, dan ontvang je altijd het officiële ExplainiT certificaat “IPMA-D”.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training IPMA-D?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training IPMA-D wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training IPMA-D een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.