Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over de onderstaande onderwerpen:

Digitale Werkplek
Soft Skills
Projectmanagement
Leren & Ontwikkelen
Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...
Blog

Alles over het nieuwe Windows 11 besturingssysteem

Het nieuwe Windows 11 besturingssysteem biedt gebruikers een frissere, intuïtievere en veiligere ervaring ten opzichte van eerdere versies. De aankondiging van Windows 11 door Microsoft roept natuurlijk direct verschillende vragen op bij zowel consumenten als organisaties. In dit artikel bespreken we alles wat tot nu toe bekend is over de release date, kosten, features, specificaties, gebruik in de cloud en trainingen.

Door:
Mart Velthuis
Datum:
7/15/2021
Leestijd:
3
min
Alles over het nieuwe Windows 11 besturingssysteem

Wat is de verwachte Windows 11 release date?

De verwachting is dat de release date van Windows 11 ergens in oktober van 2021 ligt. Deze verwachting is door Microsoft gecreëerd met hints in video’s, livestreams en screenshots. Daarnaast wordt Windows 11 in plaats van de ‘Windows 10 oktober update’ uitgebracht. Vooralsnog heeft Microsoft echter nog geen definitieve datum gecommuniceerd. Wat al wel bekend is dat voor huidige Windows 10 gebruikers de overgang naar Windows 11 pas zal starten in 2022.

Is Windows 11 gratis?

Microsoft heeft aangekondigd dat alle Windows 10 gebruikers met hun apparaat gratis in aanmerking komen voor de Windows 11 update. Uiteraard is het hierbij zaak om per apparaat te checken of deze voldoet aan de minimale systeemvereisten.

Welke features zijn nieuw in Windows 11?

In de blog van Microsoft bekijk je de eerste prachtige screenshots van nieuwe features in Windows 11. Hieronder lichten we vijf belangrijke nieuwe features toe:

  1. Microsoft Teams wordt standaard meegeleverd met Windows 11.
  2. Windows 11 beschikt over een nieuw startmenu met handige zoekfunctie.
  3. Android applicaties zijn beschikbaar in de app-store voor Windows 11.
  4. In Windows 11 werk je overzichtelijk door vensters en desktops naast elkaar te gebruiken.
  5. Widgets voeg je naar eigen keuze toe aan het startscherm van Windows 11.

Welke specificaties heeft een PC nodig voor Windows 11?

Om Windows 11 te kunnen draaien, worden door Microsoft diverse nieuwe systeemeisen gesteld. Voorbeelden hiervan zijn een UEFI-bios, een GPT-bootpartitie en TPM 2.0. Echter zullen deze nieuwe systeemeisen geen probleem zijn voor moderne PC’s. De reden waarom Microsoft de nieuwe systeemeisen communiceert is simpel. Fabrikanten van nieuwe PC’s moeten er namelijk voor zorgen dat deze voldoen aan de systeemeisen om Windows 11 te kunnen draaien. Met de gratis ‘PC Health Check App’ van Microsoft check je eenvoudig of je PC geschikt is voor Windows 11.

Kan ik Windows 11 in de cloud gebruiken met Windows 365?

Vanaf 2 augustus is Windows 365 beschikbaar. Met Windows 365 is het mogelijk om Windows 10 en 11 te openen vanaf een applicatie of webbrowser middels een internetverbinding. Organisaties betalen per gebruiker een maandbedrag afhankelijk van de benodigde rekenkracht, geheugen en opslag. Het voordeel van Windows 365 is dat gebruikers verder kunnen gaan met hun werk vanaf waar ze gebleven waren, ongeacht of ze van apparaat wisselen.

Is er al een Windows 11 training beschikbaar?

Het is tot op heden nog niet mogelijk om Windows 11 volledig te ervaren. Wanneer dit mogelijk is zullen er bij ExplainiT twee verschillende trainingen beschikbaar zijn:

  1. Training Windows 11 Migratie: eindgebruikers voorzien van de vereiste kennis en vaardigheden om nieuwe features in Windows 11 succesvol te kunnen gebruiken.
  2. Training Windows 11 Basis: eindgebruikers voorzien van de vereiste kennis en vaardigheden om alle features in Windows 11 succesvol te kunnen gebruiken.

Recente posts:

Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over o.a. Office 365, Projectmanagement, Soft Skills en Leren & Ontwikkelen rechtstreeks in je mailbox.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...

Wil je meer informatie over onze maatwerk trainingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Luc van der Molen
Sales Coördinator
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV