Training PowerPoint

Home  / Trainingen / PowerPoint

Een presentatie ondersteund met de juiste visuele hulpmiddelen zorgt er voor dat de inhoud beter onthouden wordt. Van oorsprong is PowerPoint een begrip als het gaat om het samenstellen van een presentatie. Het is belangrijk dat de presentatie er verzorgd uitziet, zonder dat het een drukke en onoverzichtelijke diashow wordt met alle mogelijke opties. In deze training leer je dan ook eenvoudig mooie en professionele presentaties te maken met dit geweldige Microsoft Office programma.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training PowerPoint. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

Presentaties opzetten en indelen

 • Schermonderdelen
 • De verschillende weergaves
 • Effectief presentaties maken
 • Aanmaken van dia’s
 • Dia indelingen hanteren
 • Dia-volgorde aanpassen
 • Sprekersnotities toevoegen
 • Presentaties indelen met behulp van secties

Onderdelen invoegen

 • Tabellen
 • (Online)afbeeldingen en schermopnames invoegen en bewerken
 • Objecten op de voor- en achtergrond, draaien en spiegelen
 • (Online)video en videoschermopnames
 • Grafieken maken, opmaken, gegevens importeren
 • SmartArt, organigrammen
 • Tekengereedschappen, autovormen, objecten manipuleren
 • Koppelingen

Presentaties opmaken

 • Dia-overgangen, tijdsinstellingen
 • Animaties, opbouw voor onderdelen van de dia
 • Dia-model, hand-outmodel, het notitiemodel
 • Ontwerpen en kleurencombinaties
 • Sjabloon toepassen

Presenteren

 • Presentatieopties
 • De presentatorweergave

Resultaat

Je leert tijdens deze training PowerPoint de basisvaardigheden van het programma. Je kunt gebruik maken van grafische objecten. Je weet na deze training PowerPoint hoe je moet werken met hulpprogramma’s en standaards. Je kunt PowerPoint integreren in Office en internet.

Doelgroep

Deze training PowerPoint is geschikt voor gebruikers die bij het maken van presentaties gebruik maken van Microsoft Office PowerPoint.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Aan de hand van een intakeformulier worden de persoonlijke leerdoelen in kaart gebracht voor de training PowerPoint. Hierdoor is het mogelijk voor ExplainiT om een gedetailleerd afgestemde training PowerPoint te verzorgen. Tevens is het mogelijk om sjablonen, bestanden en andere voorbeelden die gebruikt worden in het dagelijkse werk te integreren in de training. Hierdoor zal er een training ontstaan die nauw aansluit bij de situatie op de werkplek.

 

Office versies

De training PowerPoint kan gegeven worden in de Microsoft Office versie 2010, 2013, 2016 en 2019. Weet je niet zeker met welke versie je werkt? Neem contact met ons op en wij helpen je graag op weg.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 679,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training PowerPoint?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training PowerPoint wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training PowerPoint een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.