Training Correct Nederlands

Home  / Trainingen / Correct Nederlands

De training Correct Nederlands helpt je om je communicatie te verbeteren. Handig voor in een zakelijke omgeving, maar ook privé. In deze praktische training leer je foutloos Nederlands schrijven: herken struikelblokken en voorkom veelgemaakte fouten. Correct Nederlands is een brede algemene training om jouw Nederlandse taalvaardigheid te verbeteren. Desgewenst maken we het programma van de training Correct Nederlands op maat aan de hand van intakes en eigen voorbeelden.

Programma

ExplainiT hanteert onderstaande onderwerpen voor de training Correct Nederlands. Op basis van je persoonlijke intake is het mogelijk om het programma af te stemmen op je eigen werksituatie.

De spelling van werkwoorden

 • De d’s en t’s: hij betaald of hij betaalt, word je of wordt je?
 • Het voltooid deelwoord: het is gebeurd of het is gebeurt, de verbrede weg of de verbreedde weg?
 • Engelse werkwoorden: ge-updated of geüpdatet, geappt of geappd, geleast of geleasd, hij deletete, hij deletede, hij deleette?

Foutloos Nederlands: veel gemaakte fouten

 • Aan elkaar of los: management assistent of managementassistent?
 • De tussen-n: krantebericht of krantenbericht, gedachtengang of gedachtegang?
 • Streepjes: arbo-dienst of arbodienst, sms-en of sms’en?
 • Hoofdletters en kleine letters: Afdeling HRM/afdeling HRM/afdeling hrm? minister of Minister?
 • Afkortingen: is het btw of BTW, adsl of ADSL?

Lastige taalkwesties

 • Is het hen of hun, dat of wat, ervan uit of er vanuit?
 • Enkelvoud of meervoud: de reizigers wordt/worden verzocht
 • Het juiste verwijswoord: het bedrijf en haar/zijn medewerkers?
 • De puntjes op de i: waar zet je komma’s, aanhalingstekens, punten?

Resultaat

Na afloop van de training Correct Nederlands:

 • Kun je correcte Nederlandse teksten produceren.
 • Fris je in korte tijd je kennis van de Nederlandse taal en grammatica weer helemaal op.
 • Schrijf je met meer zelfvertrouwen betere teksten.
 • Maak je geen storende spelfouten meer.

Doelgroep

Deze opfristraining Correct Nederlands is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zijn schriftelijke Nederlandse taalgebruik wil verbeteren en perfectioneren.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voor aanvang van de schriftelijke training vindt er een intake plaats om jouw persoonlijke doelen vast te stellen, jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling staan centraal. Tijdens de bijeenkomsten is er veel ruimte om te oefenen en om ervaringen uit te wisselen met de medecursisten en de trainer. Naast enkele noodzakelijke, beknopte en theoretische inleidingen ga je actief aan de slag met de talrijke, zeer gerichte oefeningen. Deze worden uiteraard uitvoerig met jou besproken en geëvalueerd. Je ontvangt praktische inzichten die je direct kan toepassen in je eigen werkomgeving.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Correct Nederlands?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Correct Nederlands wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Correct Nederlands een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.