Office Cursussen

Het volgen van een Microsoft Office cursus draagt uitstekend bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Microsoft Office is namelijk het meest gebruikte kantoorsoftware pakket ter wereld. Het is mogelijk om door middel van een algemene Microsoft Office cursus de verschillende applicaties te verkennen, maar om je te verdiepen in een specifieke applicatie is een losse training aan te bevelen. De ervaren trainers van ExplainiT kunnen werken met alle versies van Microsoft Office, 2007 t/m 2019. Onze trainingsadviseurs maken de Microsoft Office cursussen graag op maat voor je op basis van je praktijksituatie om een optimaal leerrendement te behalen.

Microsoft Access helpt je om databases te maken en beheren. Een database is eigenlijk niet meer dan een verzameling gegevens die op gestructureerde wijze wordt opgeslagen. In de training Access Basis leer je, met de grafische interface hoe je een databank bouwt en beheert.

 Trainingsvorm:
open-inschrijving, incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 1069,-

 Trainingsduur:
3 dagen


De training Access VBA gaat over Visual Basic for Applications (VBA). Dit is een programmeertaal die bestemd is om Access en andere office programma’s te automatiseren of uit te breiden. De syntaxis van VBA is ontleend aan Visual Basic en hieraan zijn een aantal opdrachten voor communicatie met de Excel toegevoegd.

 Trainingsvorm:
open-inschrijving, incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 1319,-

 Trainingsduur:
3 dagen


De training Access Vervolg gaat verder waar je met de training Access Basis bent gebleven. Ondertussen kun je met Access een database maken, maar je wilt meer functies van het programma beheren. In deze vervolgtraining maak je kennis met de geavanceerdere mogelijkheden die Microsoft Access te bieden heeft.

 Trainingsvorm:
open-inschrijving, incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 779,-

 Trainingsduur:
2 dagen


Dien je op het werk over Excel basisvaardigheden te beschikken of heb je het gevoel dat je meer uit Excel kunt halen? Tijdens de training Excel Basis leer je als beginner om effectief en efficiënt te werken met de basisfuncties van Excel. Je leert gegevens invoeren, tabellen en grafieken maken, gegevens berekenen en deze gegevens vervolgens te analyseren.

 Trainingsvorm:
open-inschrijving, incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 679,-

 Trainingsduur:
2 dagen


In deze Excel gevorderden training leer je in een dag werken met formules, functies en draaitabellen. Deze training is een verdieping van de basis kennis. Daarom is het wenselijk dat je bekend bent met de basisfunctionaliteit binnen Excel en deze zelfstandig kunt gebruiken voor aanvang van deze training.

 Trainingsvorm:
open-inschrijving, incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 389,-

 Trainingsduur:
1 dag


In deze gevorderden training maak je kennis met de geavanceerde mogelijkheden van Microsoft Excel en leer je bepaalde handelingen nog handiger en sneller uitvoeren. Daarnaast maak je na afloop van deze training duidelijke draaitabellen in een handomdraai.

 Trainingsvorm:
open-inschrijving, incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 679,-

 Trainingsduur:
2 dagen


In het gebruik van Excel moet vaak dezelfde handeling meerdere keren worden uitgevoerd, dit kost veel tijd. Gelukkig kunnen veel van deze handelingen geautomatiseerd worden met behulp van macro’s. In deze training leer je macro’s begrijpen en opzetten, waarmee handelingen aanzienlijk verminderd worden.

 Trainingsvorm:
open-inschrijving, incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 389,-

 Trainingsduur:
1 dag


Maak je veel (tijdrovende) rapportages in Excel waarbij gegevens uit verschillende bronnen worden gebruikt? Wil je hier aanzienlijk tijd op besparen? Dan is de Excel Power Pivot training de oplossing! Power Pivot is een invoegtoepassing voor Excel die je kunt gebruiken om krachtige gegevensanalyses en uitgebreide gegevensmodellen te maken.

 Trainingsvorm:
open-inschrijving, incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 389,-

 Trainingsduur:
1 dag


Je maakt zelf gebruik van Excel maar wil meer functionaliteiten van Excel benutten door gebruik te maken van Power Pivot, Power Query en Power View. Na afloop van de Microsoft Excel Self Service BI training ben je in staat om grote databestanden te analyseren en rapportages te maken.

 Trainingsvorm:
open-inschrijving, incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 499,-

 Trainingsduur:
1 dag


Training Excel VBA gaat over Visual Basic for Applications (VBA), dit is een programmeertaal die bestemd is om Excel (en andere office programma’s) te automatiseren of uit te breiden.

 Trainingsvorm:
open-inschrijving, incompany, maatwerk

  Prijs:
€ 1319,-

 Trainingsduur:
3 dagen


Leervormen

Groepstraining

Open inschrijving

Individuele training / Coaching

E-learning / Blended learning

Het Microsoft Office pakket

Nieuwste Microsoft Office versie

In 2018 is de nieuwste Microsoft Office versie gepresenteerd: Microsoft Office 2019. Microsoft Office 2019 is, in tegenstelling tot Office 365, een on-premise variant waarbij er niet in de cloud gewerkt wordt. Voor bedrijven, grote bedrijven en thuisgebruikers heeft Microsoft diverse prijzen gedefinieerd afhankelijk van de wensen van de klant.

Microsoft Office applicaties

Standaard maken Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Project, Visio, Access, Publisher en OneNote onderdeel uit van de on-premise variant van Microsoft Office. Daarbij is het belangrijk om te weten dat Project, Visio, Access, Publisher alleen beschikbaar zijn voor Windows terwijl OneNote alleen beschikbaar is voor Office 2019 klanten. Voor iedere applicatie is er een specifieke Microsoft Office cursus beschikbaar.

Microsoft Office 2019 gebruiken

Verschil tussen Office 2019, Office Online en Office 365

Office 365 is verkrijgbaar in abonnementsvorm waarbij je altijd over de meest recente versies van de diverse Office applicaties beschikt. Bij de abonnementen wordt er onderscheid gemaakt tussen thuisgebruikers, MKB bedrijven en grote bedrijven. In tegenstelling tot de Office 2019 on-premise variant werk je met Office 365 in de cloud. Office 2019 is als eenmalige aankoop verkrijgbaar, waarbij je vooraf betaalt en vervolgens de Office applicaties op je computer installeert. Office Online is een gratis versie die je in de webbrowser kunt gebruiken.

Microsoft Office voor Windows

Microsoft Office 2010 t/m 2019 is te gebruiken op de nieuwste Windows versie, Windows 10. Office 2007 wordt niet meer ondersteund op Windows 10. Microsoft Office cursussen kunnen aangepast worden aan de versie van Windows die jij gebruikt. Onze ervaren trainers zijn in staat om te schakelen in Office cursussen op basis van zowel je Office versie als Windows versie.

Microsoft Office voor MacOS

Voor de gebruikers van MacOS is er goed nieuws. Microsoft Office is namelijk ook te gebruiken op MacOS. Jarenlang maken mensen al gebruik van bijvoorbeeld Word, Excel en PowerPoint voor MacOS. Echter zijn deze applicaties niet standaard geïnstalleerd. Een gebruiker met MacOS dient de Microsoft Office applicaties zelf aan te schaffen.

Microsoft Office cursus volgen

Cursussen voor de bekendste Office applicaties

De bekendste Office applicaties zijn Access, Excel, PowerPoint en Word. ExplainiT beschikt over een ruim aanbod Office cursussen gebaseerd op jouw voorkeuren. Er zijn 9 verschillende Excel trainingen, 3 Access trainingen, een PowerPoint training en 3 Word trainingen beschikbaar. Kies de Office cursus die het beste bij jou past!

Ervaren Office trainers

ExplainiT verzorgt al sinds 2001 cursussen op het gebied van Microsoft Office applicaties. Door de jaren heen zijn trainers constant geëvalueerd waardoor je verzekerd bent van de beste en tevens ervaren Office trainers voor je Office cursus.

Passend advies op maat

Onze ervaren trainingsadviseurs staan je graag te woord om je geheel vrijblijvend een persoonlijk advies te bieden. Zo ontdek je bijvoorbeeld welke cursus(sen) en leervorm(en) het beste bij je passen. Je kunt onze ervaren trainingsadviseurs telefonisch (088 122 55 88) of per mail (info@explainit) bereiken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om het onderstaande contactformulier in te vullen. Binnen 24 uur zal er dan contact met je worden opgenomen.

Ik wil graag per mail op de hoogte gehouden worden van de nieuwste ontwikkelingen in de markt.