Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over de onderstaande onderwerpen:

Digitale Werkplek
Soft Skills
Projectmanagement
Leren & Ontwikkelen
Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...
Blog

Volg voordelig trainingen met subsidies

Het benutten van subsidies voor het volgen van trainingen is een slimme manier om professionele groei te stimuleren zonder de volledige kosten te dragen. Door gebruik te maken van de subsidiemogelijkheden kunnen zowel individuen als organisaties aanzienlijk besparen op opleidingskosten, bepaalde subsidies maken het namelijk mogelijk om tegen gereduceerde of zelfs gratis professionele ontwikkelingstrajecten te volgen. Deze subsidies dekken een breed scala aan onderwerpen, van digitale vaardigheden tot specifieke beroep gerelateerde trainingen en zijn beschikbaar voor verschillende sectoren. In deze blog geven we voorbeelden van populaire subsidies die je kunt benutten voor het volgen van uiteenlopende trainingen.

Door:
Robin Leijdekkers
Datum:
4/11/2024
Leestijd:
4
min
Volg voordelig trainingen met subsidies

Ontwikkelen van digitale vaardigheden

De subsidie ‘Ontwikkelen Digitale Vaardigheden’ biedt medewerkers van metalektrobedrijven de unieke kans om hun digitale competenties te versterken. Deze subsidie, aangeboden door A+O Metalektro, richt zich op het vergroten van nieuwe technologische ontwikkelingen. Medewerkers worden aangemoedigd en ondersteund in hun leerproces om bij te blijven met de recentste digitale trends en tools. Het gebruik maken van deze subsidie biedt een mogelijkheid voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling in de digitaliserende wereld.

De subsidie vergoedt maximaal € 1.250, - excl. BTW. De trainingen moeten gericht zijn op het gebied van digitalisering, zoals een Excel Cursus, een Microsoft 365 Training of een Training Office 365.

Verbeteren van basisvaardigheden

De subsidie ‘Basisvaardigheden’ is gericht op medewerkers in de metaalbewerkingssector, aangeboden door Stichting OOM. Deze subsidie heeft als doel om medewerkers in staat te stellen om hun digitale of persoonlijke basisvaardigheden te ontwikkelen, waardoor ze beter voorbereid zijn voor de huidige en toekomstige uitdagingen op de werkvloer. Het ondersteunt de voortdurende behoefte aan scholing en aanpassing aan nieuwe technologieën en werkmethoden op basisniveau. Zo biedt deze subsidie een belangrijke bijdrage aan de professionele groei en ontwikkeling van werknemers, werkzaam bij een bedrijf in de metaalbewerkingssector en aangesloten bij Stichting OOM.

De subsidie biedt de mogelijkheid om gratis één cursus of training te volgen voor de ontwikkeling van digitale of persoonlijke basisvaardigheden. De subsidie kan onder andere gebruikt worden voor een Communicatie Training, Cursus Word of Persoonlijke Effectiviteit Trainingen.

Bevorderen van duurzame inzetbaarheid

De subsidie ‘Doorzaam Scholingsvoucher’ is een initiatief van Doorzaam dat uitzendkrachten de kans biedt om hun duurzame inzetbaarheid te vergroten door het volgen van opleidingen, cursussen of trainingen. Deze voucher maakt het mogelijk voor tijdelijke werknemers om zich verder te ontwikkelen de positie op de arbeidsmarkt te versterken. Door te investeren in persoonlijke groei en vakbekwaamheid ondersteunt dit programma niet alleen de individuele werknemer, maar helpt het ook om mogelijkheden te bieden voor uitzendkrachten om gemakkelijk aanpassingen te maken voor het maken van belangrijke keuzes op de werkvloer.

De subsidie biedt een voucher tot een maximum van € 500,- excl. BTW. Deze subsidie kan voor alle trainingen naar keuze gebruikt worden.

De beschikbare subsidiemogelijkheden voor trainingen bieden een mooie kans voor zowel individuen als organisaties om bepaalde vaardigheden te ontwikkelen zonder de volledige kosten te betalen. Door actief gebruik te maken van deze kansen, kunnen deelnemers groeien op gebied van innovatie binnen bepaalde vakgebieden. Bekijk op onze subsidies pagina het volledige aanbod van de subsidiemogelijkheden.

Recente posts:

Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over o.a. Office 365, Projectmanagement, Soft Skills en Leren & Ontwikkelen rechtstreeks in je mailbox.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...

Wil je meer informatie over onze maatwerk trainingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Luc van der Molen
Sales Coördinator
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV