Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over de onderstaande onderwerpen:

Digitale Werkplek
Soft Skills
Projectmanagement
Leren & Ontwikkelen
Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...
Blog

Maximaliseer productiviteit en efficiëntie met Microsoft Copilot

In de wereld van AI ontwikkelen grote techbedrijven zich continu op het gebied van nieuwste en beste innovaties. Microsoft heeft daarom, om concurrenten voor te zijn, Microsoft Copilot gelanceerd. Het is een AI-gedreven productiviteitstool die je helpt met dagelijkse werkzaamheden in verschillende Microsoft 365-apps. In deze blog gaan we in op wat Microsoft Copilot is, de functies en de voordelen.

Door:
Robin Leijdekkers
Datum:
2/1/2024
Leestijd:
3
min
Maximaliseer productiviteit en efficiëntie met Microsoft Copilot

Wat is Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot is een AI-assistent die tekst en afbeeldingen kan creëren op basis van de input die je geeft. Je kunt Copilot zien als een slimme assistent die je helpt met dagelijkse werkzaamheden, zoals het stellen van vragen en geven van opdrachten. Copilot is verbonden met OpenAI, bekend van ChatGPT. Microsoft Copilot is in eerste instantie alleen bedoeld voor grote ondernemingen die het kunnen toevoegen aan hun abonnement. Er is ook een gratis versie, de Copilot in Windows. Deze variant is bedoeld voor particuliere gebruikers en is voor iedereen beschikbaar.

Waar kan je Microsoft Copilot voor gebruiken?

Microsoft Copilot kan je helpen met verschillende taken in verschillende Microsoft 365-apps. Enkele voorbeelden van wat je kunt doen met Copilot zijn:

  • In Teams kun je Copilot gebruiken om vergaderingen voor te bereiden, bij te wonen of op te volgen. Je kunt vragen om een agenda of een doelstelling te maken voor een vergadering of actiepunten of feedback vast te leggen na een vergadering.
  • In PowerPoint kun je Microsoft Copilot gebruiken om presentaties te maken, te bewerken of te verbeteren.  
  • In Excel kun je Copilot gebruiken door data te analyseren en deze data nauwkeurig samen te vatten.
  • In Dynamics 365 kun je Copilot gebruiken om bedrijfsprocessen te ondersteunen, te optimaliseren of te automatiseren. Copilot kan onder andere inzicht geven in klantgegevens of marketingstrategieën verbeteren.

Wat zijn de voordelen van Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot biedt verschillende voordelen voor zowel individuele gebruikers als organisaties. Enkele voordelen van Copilot zijn:

  • Verhoging van productiviteit door het besparen van tijd en moeite op routinematige of repetitieve taken. Je kunt sneller en efficiënter werken met behulp van Copilot.
  • Copilot verbetert de creativiteit binnen een organisatie, je kunt namelijk nieuwe en originele inhoud creëren met behulp van Copilot.
  • Bevorderen van vaardigheden door feedback en begeleiding te ontvangen van Copilot. Je kunt je vaardigheden ontwikkelen.

Microsoft Copilot is een innovatieve en handige tool die ervoor zorgt dat de productiviteit en efficiëntie van dagelijkse werkzaamheden verbetert. Het is een AI gerelateerde assistent die helpt bij verschillende taken in Microsoft 365-apps.

Recente posts:

Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over o.a. Office 365, Projectmanagement, Soft Skills en Leren & Ontwikkelen rechtstreeks in je mailbox.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...

Wil je meer informatie over onze maatwerk trainingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Luc van der Molen
Sales Coördinator
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV