Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over de onderstaande onderwerpen:

Digitale Werkplek
Soft Skills
Projectmanagement
Leren & Ontwikkelen
Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...
Blog

Excel updates voor 2019 & 2020

Microsoft Excel is voor zowel studie als op het werk een veelzijdige tool om te gebruiken. Echter is niet iedereen bekend met de mogelijkheden van Excel. Beginnende gebruikers kunnen Excel bijvoorbeeld als een hel ervaren door het uitgebreide aantal knoppen en functies. Door de jaren heen is Excel constant geüpdatet door Microsoft. We nemen je graag mee in de belangrijkste Excel updates voor 2019 en 2020.

Door:
Mart Velthuis
Datum:
11/27/2019
Leestijd:
3
min
Excel updates voor 2019 & 2020

Nieuwe Excel functies

Excel heeft onlangs een aantal nieuwe functies geïntroduceerd:

 • SAMENV. Niet te verwarren met TEKST.SAMENVOEGEN. De nieuwe functie is korter en ondersteunt naast celverwijzingen ook bereikverwijzingen.
 • VOORWAARDEN. Deze functie test je geschetste voorwaarden in de door jou gemaakte volgorde. Het is ook mogelijk een voorwaarde te creëren waarbij alles wordt afgevangen als aan geen van de voorwaarden wordt voldaan.
 • ALS.VOORWAARDEN. Deze functie geeft de grootste waarde in een bereik die aan één of meerdere criteria voldoet.
 • ALS.VOORWAARDEN. Deze functie geeft de kleinste waarde in een bereik die aan één of meerdere criteria voldoet.
 • COMBINEREN. Deze functie combineert tekst van meerdere bereiken. Ieder item wordt gescheiden door een scheidinsteken dat je opgeeft.

Nieuwe Excel grafieken

In totaal zijn er twee nieuwe grafieken geïntroduceerd:

 • De kaartgrafiek. Met deze grafiek kun je waarden vergelijken en categorieën weergeven in verschillende geografische regio’s. Het is uiteraard vereist dat uw gegevens geografische regio’s bevatten.
 • Het trechterdiagram. Met deze grafiek kun je waarden weergeven over verschillende fases. Bijvoorbeeld de trechter leads->verkoopkansen->offertes->orders.

Nieuwe Excel draaitabel functies

De draaitabel wordt in Excel veelvuldig toegepast. Reden voor Excel om de functionaliteiten van de draaitabel uit te breiden:

 • De standaardindeling aan persoonlijke voorkeuren aanpassen.
 • Automatische detectie van relaties.
 • Namen automatisch aanpassen in bijvoorbeeld het werkblad.
 • Zoeken in de draaitabel.
 • Zoomknoppen voor draaigrafieken.

Nieuwe visuele elementen in Excel

Om je Excel werkblad aantrekkelijker te maken zijn de volgende visuele opties toegevoegd:

 • Scalable Vector Graphics (SVG). Hiermee maak je je Excel werkblad visueel aantrekkelijker door SVG in te voegen waarop filters zijn toegepast.
 • SVG omzetten in Office-vormen. Door je SVG om te zetten in een Office-vorm kun je de kleur, de grootte en het patroon aanpassen.
 • 3D-modellen. Door de toepassing van 3D-modellen in Excel versterk je de visuele aantrekkelijkheid van je werkblad en is het mogelijk om alle hoeken weer te geven. Je kunt 3D-modellen uiteraard 360 graden draaien.

Bestanden opslaan, wijzigen en koppelen

De nieuwe Excel functie ‘snel opslaan in recente mappen’ laat direct de mappen zien, die je recent hebt geopend. Via Bestand > Opslaan als > Recent sla je je bestand snel op in een recent geopende map. Het is tevens mogelijk om te zien wie er wijzigingen aan een Excel werkblad hebben aangebracht. Ben je niet tevreden met de aanpassingen? Via versiebeheer zet je eenvoudig een eerdere versie van het bestand terug. Naast recent geopende mappen, kun je ook eenvoudig een koppeling aanbrengen naar een recent geopend bestand. Via Invoegen > Koppeling selecteer je een recent geopend bestand waar je een koppeling naar wilt aanleggen.

Algemene Excel updates

De volgende algemene Excel updates zijn ook doorgevoerd:

 • Nauwkeurig selecteren. Hef eenvoudig de selectie van overbodige cellen op zonder dat je alles opnieuw hoeft te selecteren.
 • Verbeterd automatisch aanvullen. Excel voorspelt nauwkeuriger en sneller waar je naar op zoek bent. Dat scheelt tijd wanneer je de precieze naam van bijvoorbeeld een formule niet meer weet.
 • Microsoft Translator. Met Microsoft Translator vertaal je eenvoudig woorden, woordgroepen of zinnen in een vreemde taal.
 • Geen waarschuwing bij opslaan CSV bestand. Herinner je je de waarschuwing nog bij het opslaan van een CSV bestand? Dat is verleden tijd!
 • Bestanden publiceren naar Power BI. Als je een Power BI abonnement hebt kun je bestanden die lokaal zijn opgeslagen publiceren naar Power BI.

Excel training volgen

ExplainiT is specialist op het gebied van Microsoft Office trainingen. Bekijk het ruime aanbod Excel trainingen om jouw vaardigheden verder te ontwikkelen.

Recente posts:

Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over o.a. Office 365, Projectmanagement, Soft Skills en Leren & Ontwikkelen rechtstreeks in je mailbox.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...

Wil je meer informatie over onze maatwerk trainingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Luc van der Molen
Sales Coördinator
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV