Cursus Time Management

Cursus Time Management

Home  / Trainingen / Time Management

Heb je behoefte aan een cursus Time Management om zonder stress door het leven te gaan? Door je drukke agenda heb je namelijk het gevoel dat er te weinig uren in je dag zitten en daar wil je graag verandering in brengen. In deze 2 daagse cursus Time Management leer je doelen te stellen, prioriteiten te bepalen en vervolgens een heldere planning te maken om op een efficiënte wijze je dag te gebruiken. Je ontdekt wat op dit moment blokkades zijn in je eigen timemanagement en hoe je deze blokkades kunt overwinnen. Na afloop van de cursus Time Management beschik jij over de vaardigheden die nodig zijn om effectief en efficiënt om te gaan met je tijd. Je zult leren om ‘nee’ te zeggen wanneer noodzakelijk, te delegeren en om te gaan met deadlines.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de cursus Time Management. In overleg met de trainer is het echter mogelijk om jouw doelen in de cursus te verwerken op basis van je praktijksituatie. Het verwerken van je eigen doelen in de cursus Time Management helpt je om je eigen aanpak, besluitvorming en denkpatronen te optimaliseren zodat je grip op je werk krijgt.

Inzicht in je huidige timemanagement
 • Hoe bepaal je wat je doet
 • Wat zijn je tijdrovers
 • Onderbrekingen en afleiding
 • Effectiviteit en efficiëntie
 • Patronen en gewoonten
Bewezen timemanagement methodes
 • 80-20 regel
 • Mindfulness
 • 3 E’s: Effectiviteit, Efficiëntie en Energie
 • Prioriteitenmatrix
 • Getting Things Done methode
Je eigen timemanagement optimaliseren
 • Doelen bepalen
 • Prioriteiten stellen
 • Realistisch taken plannen en delegeren
 • Grenzen stellen en communiceren
 • Effectieve hulpmiddelen
Persoonlijk ontwikkelplan
 • Inzicht in je huidige timemanagement
 • Advies op basis van je huidige timemanagement
 • Stappenplan voor de optimalisatie van je timemanagement

Resultaat

Na afloop van de cursus Time Management heb jij inzicht ontwikkeld in je huidige werkwijze en hoe je deze werkwijze efficiënter kunt maken. De timemanagement tips en tricks van de ervaren trainers helpen je om volledige controle te krijgen over je bezigheden tijdens je dag. Doordat je volledige controle hebt creëer je rust in je hoofd en ervaar je aanzienlijk minder stress. Je kunt door de cursus Time Management heldere doelen bepalen en op basis hiervan bepalen welke werkzaamheden prioriteit hebben. Ook durf je ‘nee’ te zeggen tegen collega’s en effectief taken toe te wijzen aan anderen.

Doelgroep

Heb jij het gevoel dat je dagen te kort zijn en wil je graag efficiënter werken om dit gevoel te voorkomen? Dan is deze 2-daagse cursus Time Management uitermate geschikt voor jou. De cursus Time Management helpt jou om de juiste dingen (effectiviteit) op de juiste wijze (efficiëntie) te doen.

Voorkennis

Voor de cursus Time Management is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Onder inspirerende leiding van een ervaren trainer leer je tijdens de cursus Time Management om op aansprekende en interactieve wijze timemanagement in de praktijk te brengen. In het eerste deel ligt de nadruk op bewustwording en op inzicht in eigen gedrag. In het tweede deel van de training ligt het accent op het vergroten van jouw efficiëntie en effectiviteit om meer uit je dag te halen. Er wordt veel aandacht besteed aan het vertalen van de verworven inzichten naar de eigen werksituatie. Cursisten krijgen timemanagement technieken, theoretische handvatten en time management tips aangereikt ter bevordering van het persoonlijke kennis- en vaardigheidsniveau. De trainer zorgt voor een veilig leerklimaat, een prettige sfeer en een goede groepsdynamiek om een optimaal leerproces te stimuleren.

Investering

De investering voor de cursus Time Management bedraagt € 899,-  per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van de cursus Time Management wordt na afloop verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele cursus Time Management hebt gevolgd, ontvang je na afloop het officiële ExplainiT certificaat “Time Management”.

Planning


Ervaringen

Remco Klaver

Cursus time management – zeer leerzaam d.m.v. gebruik praktijkvoorbeelden. Inhoud was zo gedefinieerd dat het niet saai werd en boeiend bleef. Na afloop ben ik direct begonnen aan de vervolgstappen.

Miranda Hagelstein

Inspirerende ochtend met bruikbare tips. Daarnaast ook zaken die al bekend zijn, maar tegelijk ook goed om weer eens de aandacht op te vestigen. Het niveau slaat goed aan bij het niveau van onze groep. Met name de takenlijst is de moeite waard om direct in te stellen en te gebruiken.

Inge Snijders

Geweldige training, heb hier veel van opgestoken. Maar het meest was ik onder de indruk van de manier waarop de training werd gegeven, zo leuk en boeiend. Mijn complimenten hiervoor!!

Patrick Dijkman

Geweldig leuke, leerzame, praktische cursus time management! Je krijgt echt goede tips en leert meer over je eigen valkuilen. Ook grappig om te horen dat er zo veel overeenkomsten zijn bij mensen, ook al werken ze in andere branches. Absoluut een aanrader en verrijking voor ieder (werkend) mens.

Waarom je bij ExplainiT een optimaal leerrendement behaalt

ExplainiT, opgericht in 2001, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Maak je keuze uit verschillende data en trainingslocaties door heel Nederland. Schrijf je vervolgens in om de cursus Time Management te volgen.

Neem een optie

Met een optie kun je nog twee weken rustig nadenken of de cursus Time Management écht wat voor je is. Wij houden de optie vrijblijvend voor je vast!

Vraag een offerte aan

We stellen graag een maatwerkprogramma samen voor de cursus Time Management waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook de onderstaande cursussen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of de cursus Time Management bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.