Training Timemanagement

Home  / Trainingen / Timemanagement

Hoe hard je ook werkt, je agenda blijft overvol. Soms heb je het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten. En je wil daar verandering in brengen. Je wil namelijk efficiënt werken. In de 2-daagse cursus Time Management leer je beter doelen te stellen, te plannen en heldere prioriteiten te bepalen om slimmer te werken. Je krijgt inzicht in de blokkades die jou hinderen in je eigen timemanagement. Er wordt geoefend in vaardigheden die nodig zijn om effectief om te gaan met je tijd, zoals ‘nee’-zeggen, delegeren en omgaan met deadlines en effectieve communicatie.

Programma

Samen met de trainer bepalen we op basis van jouw doelen en praktijksituatie de inhoud van de cursus Time Management. Je ontwikkelt jouw eigen aanpak, werkmethodiek, besluitvorming en denkpatronen zodat je grip op je werk krijgt. ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de Time Management cursus. Op basis van jouw intake is het mogelijk om het programma op jouw praktijksituatie af te stemmen.

100% overzicht en rust in je hoofd
Je gaat actief aan de slag met een bewezen denk-, beslis- en werkmethodiek die je aanpast op jouw werk, jouw werkplek en jouw voorkeuren. 100% overzicht en controle over alles in je werk. Dat zorgt voor rust in je hoofd.
– Verwerken van alles dat op je afkomt en waar jij nog iets mee wilt of moet
– 100% overzicht over al je taken, mail, telefoontjes, aantekeningen en notities
– Productiviteitswinst in het uitvoeren van taken

Prioriteren en plannen vanuit jouw doelen
Je leert hoe jij vanuit jouw doelen de juiste prioriteiten stelt op een werkdag voor maximale effectiviteit.
– Vanuit je doelen de juiste prioriteiten en activiteiten kiezen voor meer resultaat
– 10% tijdwinst door terugdringen van ‘tijdstelers’
– 80-20 regel voor timemanagement

Een dag- en weekplanning die wel werkt
Hoe vertaal je jouw werk, projecten, doelstellingen naar een realistische dag- en/of weekplanning? Hoe houd je grip op je agenda? En hoe zorg je dat het je lukt om je planning ook echt te realiseren? Zodat succes voorspelbaar wordt.
– De kunst van het plannen. Evenwicht tussen structuur en flexibiliteit
– Van doelen en gewenste uitkomsten naar een praktische planning
– Realistisch inschatten van de tijd die je nodig hebt voor taken

Terugdringen van onderbrekingen en afleiding
Bewust en meer in controle over jouw eigen planning en jouw werkdag. Zodat je aan jouw eigen werk toekomt, lekker ‘in flow’ komt en daardoor aantoonbaar meer gedaan krijgt en met een voldaan gevoel je dag afsluit.
– Bewuster van jouw ‘tijdrovers’ door de bril van effectiviteit
– Het zelf terugdringen van onderbrekingen en afleiding – bewuster gedrag
– Invloed uitoefenen op collega’s – samenwerkingsafspraken maken

Je eigen invloed vergroten | Effectief in samenwerking
Effectief werken door actief invloed uit te oefenen op de samenwerking met anderen. Minder misverstanden. Heldere afspraken. Alles in 1 keer goed. Sneller schakelen. En alle informatie op tijd.
– Vanuit gezamenlijk belang communiceren – win-win
– Jouw ‘verbeter-wensen’ in samenwerking met anderen realiseren
– Nee leren zeggen met behoud van goede onderlinge relaties
– Grenzen stellen, effectief delegeren, smart-afspreken en beloftes.

Slim gebruik maken van je hulpmiddelen
Hoe jij je email-/organisatiesysteem kunt inzetten als slimme organisator. Je maakt de werkmethodiek toepasbaar op jouw werkplek(ken) EN in je mailsysteem zodat je de methodiek eenvoudig vast kunt houden.
– 100% overzicht over al je mails, taken, deadlines, projecten en alles in je werk
– Iedere dag je inbox leeg – moeiteloos archiveren en terugvinden
– Slimme toepassingen voor aantoonbaar tijdwinst

Resultaat

Er zijn diverse timemanagement leerdoelen tijdens de Time Management cursus van 2 dagen. Het resultaat van de cursus is dat je beter inzicht krijgt in je manier van werken. Na afloop ben je beter in staat prioriteiten te stellen. Dankzij de cursus Time Management ben je in staat om je werkzaamheden beter in te richten aan de hand van time management tips en trucks.

Dit is wat het brengt:
• Volledig overzicht en controle over echt alles in je werk
• Je communiceert bewuster en effectiever op kritieke momenten
• Rust in je hoofd – meer focus! – minder druk en stress
• Je stelt gemakkelijker en betere prioriteiten
• Je krijgt echt meer gedaan! – aantoonbaar tijdwinst
• Je leert hoe efficiënt om te gaan met je mailbox
• Werk en privé zijn gemakkelijker te combineren
• Je hebt grip op je werk en onderbrekingen
• Inzicht in de 80-20 timemanagement regel
• Een voldaan gevoel over je werkdag
• Je bent in staat om slimmer te werken
• Je bent in staat om effectief te functioneren
• Je voelt niet constant tijdgebrek
• Inzicht in diverse time management technieken

Doelgroep

Wil je graag efficiënt werken om geen tijdgebrek meer te hebben? De training Timemanagement is geschikt voor iedereen die graag wil werken aan effectiviteit of uiteindelijk effectief te functioneren.

Voorkennis

Voor de Time Management training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Onder inspirerende leiding van een ervaren trainer leer je tijdens de cursus Time Management om op aansprekende en interactieve wijze modern timemanagement in de praktijk te brengen. In het eerste deel ligt de nadruk op bewustwording en op inzicht in eigen gedrag. In het tweede deel van de training ligt het accent op het vergroten van jouw effectiviteit en jouw manier van communiceren. Er wordt veel aandacht besteed aan het vertalen van de verworven inzichten naar de eigen werksituatie.

Naast dat de deelnemer time management technieken, theoretische handvatten en time management tips krijgt aangereikt tijdens de cursus Time Management, besteden wij tijdens onze cursussen ruim aandacht aan het persoonlijke kennis- en vaardigheidsniveau van de deelnemer. De trainer/coach zorgt voor een veilig leerklimaat, een prettige sfeer, een goede dynamiek wat persoonlijke zelfreflectie en een optimaal leerproces stimuleren en vergroten.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,-  per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele Time Management training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Timemanagement?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Timemanagement wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Timemanagement een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.