Training Teambuilding

Home  / Trainingen / Teambuilding

Elk team heeft af en toe een stevige prikkel, bijsturing of gewoon een vormende, spannende dag nodig. Na de training Teambuilding is de onderlinge communicatie verhelderd en maken de teamleden bewust gebruik van elkaars kwaliteiten en vaardigheden. Bovendien is het teamgevoel sterker en vertoont het team meer samenhang. Want niet elk team functioneert als een team.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Teambuilding. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

  • Hoe ziet je jezelf en hoe zien anderen jou?
  • Hoe ziet je dit team graag functioneren?
  • Persoonlijke drijfveren en motivatiebronnen van elk van de teamleden
  • Wat maakt dit team effectief?
  • Rollen en verantwoordelijkheden van teamleden
  • Groupthink, teams kunnen creativiteit/kwaliteit zowel schaden als stimuleren

Resultaat

Tijdens de training Teambuilding leer je de kunst van het teambuilden. Daarbij krijg je inzicht in de verschillende groepsrollen en hoe die samen een gebalanceerde eenheid vormen. Je leert je team door alle fasen van het groeiproces te leiden. Je leert vertrouwen en goede werkrelaties op te bouwen. Je leert gezonde besluitvorming binnen de groep te ontwikkelen. Tevens leer je verschillende effectieve technieken om in groepsverband te werken. Ook interventies komen tijdens de training Teambuilding uitgebreid aan bod zodat problemen geen kans krijgen wortel te schieten.

Doelgroep

De training Teambuilding is voor iedereen die zijn/haar team op een hoger plan wil brengen vanuit kennis en begrip, herkenning van situaties, bewustwording, oefening en ontwikkeling van vaardigheden. Groepsleiders, afdelingshoofden, directeuren en andere MT-leden die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse aansturing van medewerkers in een of meerdere groepen/teams.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

In een persoonlijk gesprek met de trainer bespreken jullie de achtergrond en beweegredenen om deel te nemen aan de training Teambuilding. Daarnaast worden er wederzijdse verwachtingen uitgesproken. Samen worden de leerdoelen geformuleerd, mogelijk met behulp van een online competentiescan. Jullie krijgen trainingsmaterialen mee en in veel gevallen ook een voorbereidende opdracht.

Investering

De investering voor deze training bedraagt Op aanvraag per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Teambuilding?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Teambuilding wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Teambuilding een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.