Training Effectief Samenwerken

Home  / Trainingen / Effectief Samenwerken

Binnen het team verloopt de samenwerking nog niet optimaal. De contacten lopen niet soepel, afspraken worden niet nagekomen en in het team zijn jullie op zoek naar meer enthousiasme en wederzijdse ondersteuning. Je wil een passende rol hebben binnen je team om zo een waardevolle bijdrage te kunnen leveren, zodat het team beter en prettiger functioneert. In deze training Effectief Samenwerken leer je hoe je als team op een krachtige, duurzame en succesvolle manier kan samenwerken.  

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Effectief Samenwerken. Op basis van je persoonlijke intakegesprek is het mogelijk om het programma op je eigen praktijksituatie af te stemmen.

Wat maakt een team effectief?

  • De kritische succesfactoren van teamwerk

De doelen van samenwerken

  • Doelen SMART formuleren
  • Duidelijke werkafspraken en protocollen

Efficiënte en effectieve rol- en taakverdeling

  • Teamrollen en groepsdynamica
  • Je persoonlijke voorkeursrol(en)
  • Zelfanalyse: persoonlijke kwaliteiten en valkuilen in teamwerk

Communicatie binnen het team

  • De stijlen van communicatie
  • Je eigen communicatiestijl en het effect op anderen
  • Omgaan met conflicten
  • Omgaan met kritische situaties en dilemma’s als teamlid

Resultaat

Je kent de kritische succesfactoren van teamwerk, waardoor je effectiever kunt samenwerken. Je weet welke teamrollen er nodig zijn in een goed functionerend team. Je kent je persoonlijke voorkeursrol(len) binnen je team. Je kent de verschillende communicatiestijlen en je eigen stijl. Je leert verschillende communicatiestijlen te hanteren afhankelijk van situatie en persoon. Je bent je bewust van je eigen kwaliteiten en valkuilen in teamwerk. Je verbetert je wijze van samenwerken, je bijdrage en je plezier in teamwerk worden vergroot. Je bent effectiever en verbetert de resultaten van je team. Kortom, je kan effectief samenwerken!

Doelgroep

Voor iedereen team die op plezierige en effectieve wijze wil samenwerken. Daarnaast is de training ook geschikt voor managers die hun team willen helpen om op een plezierige en effectieve manier samen te werken.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Onder inspirerende leiding van een ervaren trainer leer je op aansprekende en interactieve wijze hoe je team effectief kan samenwerken. In de training is er veel aandacht aan het vertalen van de verworven inzichten naar de eigen werksituatie. Actuele praktijkvraagstukken en opdrachten vormen de kern van de training Effectief Samenwerken.

Naast dat je als deelnemer en team technieken, theoretische handvatten, inzichten en tips krijgt aangereikt, besteden wij tijdens onze trainingen ruim aandacht aan het vergroten van je persoonlijke kennis- en vaardigheidsniveau. De trainer/coach zorgt voor een veilig leerklimaat, een prettige sfeer en een goede dynamiek wat persoonlijke zelfreflectie en een optimaal leerproces stimuleert en vergroot.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Effectief Samenwerken?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Effectief Samenwerken wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Effectief Samenwerken een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.