Training Communicatieve Vaardigheden

Home  / Trainingen / Communicatieve Vaardigheden

Jij wilt werken aan je sociale en communicatieve vaardigheden. Je wilt beter inspelen op jouw omgeving en beter luisteren en waarnemen om zo de boodschap effectiever over te brengen. In het werk draait het veel om communicatie en daarom zijn goede communicatieve vaardigheden essentieel om verder te kunnen komen. De training Communicatieve Vaardigheden zorgt ervoor dat jij als professional de werkvloer op kunt.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Communicatieve Vaardigheden. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

Communicatie

  • Het communicatie proces
  • Sterkte/zwakte analyse
  • Ontdekken van jouw persoonlijke communicatiestijl
  • Effectieve interactie
  • Waarnemen, interpreteren en evalueren

Communicatie technieken/stijlen

  • Luistertechnieken (actieve luisterhouding aannemen)
  • Vraagtechnieken
  • Feedback geven en ontvangen
  • Verbale en non-verbale communicatie
  • Verschillende communicatiestijlen

 

Resultaat

Jij wordt je met de training Communicatieve Vaardigheden bewust van jouw eigen verbale en non-verbale manier van communiceren en ervaart het effect hiervan op anderen. Je communiceert effectiever en bent beter in staat in te spelen op de omgeving zodat jouw boodschap beter overkomt. Je bent na de training Communicatieve Vaardigheden in staat communicatiedoelen op te stellen en beïnvloedingstechnieken te gebruiken. Je analyseert gedragingen en processen bij jezelf en anderen.

Doelgroep

Iedereen die zijn communicatieve vaardigheden wil verbeteren en op een effectieve wijze wil leren communiceren. Middels deze training Communicatieve Vaardigheden leer je direct op een krachtige manier te communiceren.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Communicatieve Vaardigheden vindt een intake plaats. Hierin worden jouw leerdoelen in kaart gebracht. Onder leiding van een ervaren communicatie trainer wordt onder meer gewerkt met ervaringsuitwisseling, individuele opdrachten en groepsopdrachten. De opdrachten worden scherp geanalyseerd en nabesproken. Door individuele feedback krijgt je inzicht in de manier waarop je communiceert, de invloed hiervan op anderen en jouw persoonlijke verbeterpunten. Aan het eind van de training Communicatieve Vaardigheden maak je een persoonlijk actieplan.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw is mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele training hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de training.

Planning

Ervaringen

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Communicatieve Vaardigheden?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Communicatieve Vaardigheden wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Communicatieve Vaardigheden een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.