Training Communicatieve Vaardigheden

Home  / Trainingen / Communicatieve Vaardigheden

Wil jij graag je sociale en (mondelinge) communicatieve vaardigheden verbeteren? Dan is de cursus Communicatieve Vaardigheden geschikt voor jou. Je wil namelijk beter inspelen op je omgeving, beter luisteren/waarnemen en overtuigen om zo de boodschap tijdens het voeren van een gesprek effectiever over te brengen. Soepele communicatie op de werkvloer is essentieel voor bijvoorbeeld effectief feedback geven en ontvangen. Voor soepele communicatie op de werkvloer zijn communicatieve vaardigheden van de betrokkenen vereist. De Communicatieve Vaardigheden cursus zorgt ervoor dat jij als professional met uitstekende communicatieve vaardigheden de werkvloer op kunt.

Programma

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de cursus Communicatieve Vaardigheden. Op basis van de intake is het mogelijk om het programma op je praktijksituatie af te stemmen.

De competentie communicatie

 • Het belang van goede communicatieve vaardigheden
 • Communicatie op de werkvloer
 • Zakelijk communiceren
 • Communicatiemiddelen
 • Het communicatieproces
 • Effectieve communicatie

Soorten communicatie

 • Verbale communicatie (o.a. mondelinge communicatie)
 • Non-verbale communicatie (non-verbale signalen)
 • Paralinguale communicatie

Communicatie technieken en stijlen

 • Luistertechnieken (leren luisteren – actieve luisterhouding)
 • Vraagtechnieken (vragen stellen en doorvragen)
 • Gesprekstechnieken
 • Beïnvloedingstechnieken
 • Diverse communicatiestijlen
 • Diverse communicatietechnieken

Communicatie met je omgeving

 • Oorzaken van miscommunicatie
 • Waarnemen, interpreteren en evalueren
 • Jouw eigen communicatiestijl analyseren
 • Jouw eigen communicatiestijl ontwikkelen
 • Leren overtuigen
 • Feedback geven en ontvangen

Communicatie tijdens lastige situaties

 • Omgaan met weerstand
 • Omgaan met kritiek
 • Omgaan met klachten
 • Wederzijds begrip

Resultaat

Jij krijgt tijdens de cursus Communicatieve Vaardigheden inzicht in jezelf en word je bewust van jouw eigen verbale en non-verbale communicatie en het effect hiervan op anderen. Je leert wat effectieve communicatie inhoudt, hoe je zelf effectief kunt communiceren en bent beter in staat in te spelen op de omgeving zodat je jouw boodschap beter kunt overbrengen. Zo ontdek je dat er talloze manieren van communiceren bestaan. Je bent na de Communicatieve Vaardigheden cursus in staat communicatiedoelen op te stellen en verschillende gesprekstechnieken te gebruiken. Daarnaast kun je gedragingen en processen bij jezelf en anderen analyseren.

Doelgroep

De training Communicatieve Vaardigheden is voor iedereen die zijn communicatieve vaardigheden wil verbeteren en effectief wil communiceren om miscommunicatie te voorkomen. Je krijgt inzicht in je eigen communicatieproces om jezelf te leren kennen. Vervolgens ga je aan de slag om dit proces te optimaliseren. Middels deze Communicatieve Vaardigheden training leer je op een krachtige en overtuigende manier te communiceren door verschillende gesprekstechnieken en communicatiestijlen te gebruiken.

Voorkennis

Voor de cursus Communicatieve Vaardigheden is geen specifieke voorkennis vereist.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training Communicatieve Vaardigheden vindt een intake plaats. Hierin worden jouw leerdoelen in kaart gebracht. Onder leiding van een ervaren communicatie trainer wordt onder meer gewerkt met ervaringsuitwisseling, individuele opdrachten en groepsopdrachten (bijvoorbeeld in de vorm van een gesprek voeren). De opdrachten worden scherp geanalyseerd en nabesproken. Door individuele feedback krijgt je inzicht in de manier waarop je communiceert, de invloed hiervan op anderen en jouw persoonlijke verbeterpunten. Aan het eind van de Communicatieve Vaardigheden training ontwikkel je een persoonlijk actieplan.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 899,- per persoon.
Bovengenoemde prijs is een all-in prijs, inclusief
trainingsmateriaal
lunch
koffie, thee en water

De investering is excl. btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval vragen wij 10% opslag bovenop de investeringsprijs.
Lees meer over de btw-vrij regeling van ExplainiT

De factuur van deze training wordt na afloop van de training verstuurd. Wil je de factuur eerder ontvangen? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Examen & Certificering

Als je de gehele cursus Communicatieve Vaardigheden hebt gevolgd, ontvang je na afloop een certificaat dat je succesvol hebt deelgenomen aan de cursus.

Planning


Ervaringen

Aveleijn

“Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken en het zijn afspraken nakomt. Als door onvoorziene omstandigheden afspraken niet nagekomen kunnen worden, dan wordt er samen gekeken naar alternatieve mogelijkheden. De trainers van ExplainiT zijn vriendelijk, kundig en bereid om feedback ter harte te nemen.”

Bleckmann

“Trainingen van ExplainiT matchen altijd met onze verwachtingen. Onze medewerkers leren veel tijdens de trainingen. Daardoor krijgen we veel positieve reacties uit de evaluaties.”

Enexis

“We zouden ExplainiT aanbevelen bij andere organisaties voor ICT (migratie) trainingen. ExplainiT is een flexibele partner en je weet precies wat je kunt verwachten. Dat is als klant prettig. Zeker bij grote projecten.”

Wat maakt ExplainiT uniek?

ExplainiT, opgericht in 2000, heeft door de jaren heen kennis en ervaring opgebouwd in vrijwel iedere branche. Onze trainers beschikken altijd over praktijkervaring en de training zal gericht zijn op jouw praktijksituatie voor een optimaal rendement. ExplainiT erkent het belang van constant ontwikkelen en zorgt daarom dat haar medewerkers en trainers altijd over up-to-date expertise beschikken. Daarnaast maakt ExplainiT gebruik van efficiënte en innovatieve leervormen.

Zet de stap naar een wendbare organisatie

Schrijf je in

Helemaal klaar om meer te leren over de training Communicatieve Vaardigheden?
Kies een datum, geef je voorkeurslocaties op en schrijf je in.

Neem een optie

Weet je nog niet helemaal zeker of de training Communicatieve Vaardigheden wat voor je is? Reserveer een plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden de optie twee weken vast zodat je nog even na kunt denken of je je definitief aanmeld.

Vraag een offerte aan

Ben je op zoek naar een in-company training? Laat voor de training Communicatieve Vaardigheden een maatwerkprogramma samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met je wensen en behoeften.

Anderen bekeken ook onderstaande trainingen

Vragen of trainingsadvies op maat?

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Wil je weten of deze training bij je doelstellingen past? Neem dan contact op voor een persoonlijk advies. Bel 088 122 55 88 of mail naar info@explainit.nl. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en helpen je graag.