Logo klant

Hoe gemeente Hengelo digitale vaardigheden van medewerkers verbetert met een IT-skills week

Gemeente Hengelo organiseert de IT-skills week om digitale vaardigheden van medewerkers te verbeteren. ExplainiT ondersteunde de gemeente bij de organisatie en leverde trainers voor verschillende IT-gerelateerde onderwerpen.

Organisatie:
Industrie:
Deelnemers:
Gemeente Hengelo
Overheid
320

Het afdelingshoofd ICT was ook erg enthousiast over de IT-skills week van ExplainiT. Dat bleek ook wel toen hij voorstelde om vergelijkbare sessies te organiseren voor afnemers van de ICT-dienstverlening van gemeente Hengelo.

Karlijn Veltjen

Junior Strateeg

Samenvatting

Onze opdrachtgever

Bij gemeente Hengelo zetten 750 medewerkers zich samen met bewoners in voor een leefbare stad. Daarbij wordt het cruciaal geacht dat de organisatie betrouwbaar en professioneel is. De digitale vaardigheden van medewerkers zijn daarbij een aandachtspunt. Om deze te verbeteren organiseert gemeente Hengelo de IT-skills week.

De opdracht

Gemeente Hengelo organiseert de IT-skills week om digitale vaardigheden van medewerkers te verbeteren. Medewerkers kunnen in deze week kiezen uit veel verschillende trainingen. Er werd gehoopt op 200 aanmeldingen, maar dat werden er meer dan 1250. ExplainiT ondersteunde gemeente Hengelo bij de organisatie van de skills-week en leverde trainers voor verschillende onderwerpen.

De oplossing

De trainingen op het gebied van Excel, Word, Outlook en iPhone werden gedurende de week verzorgd door trainers van ExplainiT. ExplainiT stelde conceptprogramma’s op, waarna in samenspraak de definitieve programma’s werden vastgesteld. Voor het plannen van de trainingen maakte gemeente Hengelo gebruik van het ExplainiT planningsportaal. Ook kon er gebruik gemaakt worden van laptops van ExplainiT.

Het resultaat

Na afloop van de IT-skills week kijkt gemeente Hengelo op een succesvolle week. Digitale vaardigheden van medewerkers zijn verbeterd, handigheid in het gebruik van algemene applicaties is gerealiseerd en kennis voor het gebruik van specifieke applicaties in ontwikkeld. Maar liefst 320 medewerkers namen deel aan de trainingen en waren enorm enthousiast over de trainingen van ExplainiT.

Uitgelichte klantcases:

Overstap Windows 10 & Office 365

Aveleijn

Aveleijn stapte van Citrix, Windows 7 en Office 2010 over naar Windows 10 en Office 365. Omdat het een grote verandering betrof voor medewerkers werd er op basis van de leerbehoeften samen met ExplainiT een trainingstraject opgezet.

Microsoft Teams Migratie

TVM Verzekeringen

TVM stapte van een VDI omgeving over op een VPN omgeving met Microsoft 365. Vooral Microsoft Teams zou na de overstap intensief gebruikt gaan worden door alle medewerkers en ExplainiT mocht ze daar op voorbereiden.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Han Eshuis
Accountmanager
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV