Logo klant

Hoe gemeente Bunschoten zonder problemen Office 365 in gebruik nam

Gemeente Bunschoten stelde het doel om met haar 120 medewerkers zonder problemen over te stappen naar Office 365. ExplainiT werd ingeschakeld om medewerkers te trainen en klaar te maken voor de overstap naar de nieuwe digitale werkomgeving.

Organisatie:
Industrie:
Deelnemers:
Gemeente Bunschoten
Overheid
120

Download Klantcase

Bedankt voor je aanvraag. Je kunt de klantcase downloaden door te klikken op onderstaande knop:
Start download
Oops! Something went wrong while submitting the form.

ExplainiT onderscheidde zich door écht naar boven te krijgen wat wij wilden. Je weet als opdrachtgever zeker dat het trainingstraject perfect uitgevoerd wordt.

Henk Korlaar

Beleidsadviseur

Samenvatting

Onze opdrachtgever

Bunschoten is een gemeente in het noordoosten van de Nederlandse provincie Utrecht en telt ruim 22.000 inwoners. De belangrijkste plaats van de gemeente is Bunschoten-Spakenburg, een samensmelting tussen de oude stad Bunschoten en Spakenburg. Iedere dag zetten 120 medewerkers zich met verantwoordelijkheid, ontwikkelvermogen en lef in voor het welzijn van de inwoners.

De opdracht

Gemeente Bunschoten stelde het doel om met haar 120 medewerkers zonder problemen over te stappen naar Office 365. ExplainiT werd ingeschakeld voor het trainen van medewerkers. Daarbij diende rekening gehouden te worden met de significante onderlinge niveauverschillen. Door de ondersteuning van ExplainiT wilde de gemeente zich volledig focussen op de technische kant van de Office 365 migratie.

De oplossing

Voorafgaand aan de trainingen vond er een uitgebreide inventarisatie plaats om de situatie van een organisatie te vertalen naar een concrete en passende trainingsaanpak. Uiteindelijk werd in de trainingsprogramma’s onderscheid gemaakt tussen beginners, gevorderden en experts. Zo waren er voor alle deelnemers relevante en passende trainingen om het kennisniveau van Office 365 op te krikken.

Het resultaat

De migratie naar Office 365 is voor gemeente Bunschoten uiteindelijk geruisloos verlopen en daarmee was het belangrijkste doel van de organisatie behaald. De trainingen van ExplainiT waren daarbij cruciaal, getuigende het lage aantal meldingen op de servicedesk. Daarnaast waren alle deelnemers erg enthousiast over de trainingsinhoud en de enthousiaste, unieke en interactieve trainingswijze.

Uitgelichte klantcases:

Overstap Windows 10 & Office 365

Aveleijn

Aveleijn stapte van Citrix, Windows 7 en Office 2010 over naar Windows 10 en Office 365. Omdat het een grote verandering betrof voor medewerkers werd er op basis van de leerbehoeften samen met ExplainiT een trainingstraject opgezet.

Scrum Toepassen

EY

EY organiseert jaarlijks in juli en augustus de firm-wide learning events, waarbij medewerkers trainingen kunnen volgen over allerlei onderwerpen. Als preferred supplier was ExplainiT verantwoordelijk voor het organiseren van de Scrum trainingen.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Han Eshuis
Accountmanager
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV