Logo klant

Hoe de DOWR-gemeenten succesvol overstapten naar SharePoint Online

Om de overstap naar Office 365 succesvol te laten verlopen hebben de DOWR gemeenten een aantal ‘kleinere’ projecten gedefinieerd om de kans van slagen te maximaliseren. Eén van de projecten was de overstap van SharePoint 2010 naar SharePoint Online.

Organisatie:
Industrie:
Deelnemers:
DOWR Gemeenten
Overheid
1600

Download Klantcase

Bedankt voor je aanvraag. Je kunt de klantcase downloaden door te klikken op onderstaande knop:
Start download
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We zijn erg tevreden over de opgestelde trainingsprogramma’s. De belangrijkste punten uit de inventarisatie kwamen hierin netjes terug. In onze ogen leg je hiermee de basis voor het succes van een trainingstraject.

Jochem Vreeke

Implementatiemanager

Samenvatting

Onze opdrachtgever

Tot de DOWR behorende gemeente Deventer, gemeente Olst-Wijhe en gemeente Raalte. Deze gemeenten werken intensief samen op het gebied van bedrijfsvoering. Zo beogen zij met name kosten te besparen en betere kwaliteit te leveren. Ook krijgen medewerkersmeer kansen voor kennis- en loopbaanontwikkeling. In totaal zijn er 1600 medewerkers werkzaam voor de DOWR-gemeenten.

De opdracht

De DOWR-gemeenten definieerden de overstap naar SharePoint Online als één van de projecten om een moderne werkplek te creëren voor al haarmedewerkers. ExplainiT werd ingeschakeld voor het organiseren van maatwerktrainingen om medewerkers verschillen ten opzichte van SharePoint 2010, taken van sitebeheerders en intelligente functies van SharePoint Online bij te brengen.

De oplossing

Alle 250 sitebeheerders hebben een maatwerk migratie training gevolgd. Daarnaast heeft een selecte groep sitebeheerders deelgenomen aan een verdiepingstraining voor het beheren van complexe en maatwerk sites. Om opgedane kennis te borgen, kregen deelnemers Quick Reference Cards en zijn er opfristrainingen ingepland. Tijdens het project profiteerden de DOWR-gemeenten van een inschrijfportaal en mobiele ICT-lokalen.

Het resultaat

De projectleiders en alle deelnemers waren erg gecharmeerd van de trainers van ExplainiT. Hun tevredenheid over de trainingen resulteerde in uitstekende evaluatiescores. Ook werd de inhoud van de trainingen als zeer positief ervaren. De dienstverlening van ExplainiT heeft een enorme bijdrage geleverd aan het inmiddels succesvolle gebruik van SharePoint binnen de DOWR-gemeenten.

Uitgelichte klantcases:

Overstap Windows 10 & Office 365

Aveleijn

Aveleijn stapte van Citrix, Windows 7 en Office 2010 over naar Windows 10 en Office 365. Omdat het een grote verandering betrof voor medewerkers werd er op basis van de leerbehoeften samen met ExplainiT een trainingstraject opgezet.

Scrum Toepassen

EY

EY organiseert jaarlijks in juli en augustus de firm-wide learning events, waarbij medewerkers trainingen kunnen volgen over allerlei onderwerpen. Als preferred supplier was ExplainiT verantwoordelijk voor het organiseren van de Scrum trainingen.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Han Eshuis
Accountmanager
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV