Logo klant

Hoe Aveleijn ervoor zorgde dat alle medewerkers het maximale uit Windows 10 en Office 365 halen

Aveleijn stapte van Citrix, Windows 7 en Office 2010 over naar Windows 10 en Office 365. Omdat het een grote verandering betrof voor medewerkers werd er op basis van de leerbehoeften samen met ExplainiT een trainingstraject opgezet.

Organisatie:
Industrie:
Deelnemers:
Aveleijn
Zorg
1900

Download Klantcase

Bedankt voor je aanvraag. Je kunt de klantcase downloaden door te klikken op onderstaande knop:
Start download
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw.

Ik zou ExplainiT zeker aanbevelen, omdat het een heel prettige partij is om mee samen te werken. Samen hebben we een toch zeer uitdagend project tot een goed einde gebracht.

Tirza de Wilde

ICT-adviseur

Samenvatting

Opdrachtgever

Aveleijn is een Twentse zorgorganisatie met bijna 2000 medewerkers. De organisatie biedt al ruim 50 jaar zorg, ondersteuning, behandeling en advies aan mensen met een verstandelijke beperking of een lages ociale redzaamheid. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëert Avelijn ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit.

De opdracht

Aveleijn stapte over naar Windows 10 in combinatie met Office 365 omdat de organisatie graag in de cloud wilde werken en het af wilde van ouderwetse schijven en Office-pakketten. Omdat het voor de hele organisatie een grote verandering betrof, moesten ruim 1900 medewerkers getraind worden. Op basis van leerbehoeften van Aveleijn werd er samen met ExplainiT een trainingstraject opgezet.

De oplossing

Aveleijn vond het van belang dat medewerkers geen angst zouden hebben voor de aankomende veranderingen en effectief zouden gaan werken in de nieuwe omgeving. In een half jaar werden bijna 1900 medewerkers getraind in het gebruik van Office 365 en Windows 10. Op basis van rollen werden er verschillende trainingsgroepen gevormd. Tevens profiteerde Aveleijn van de inschrijfportalen van ExplainiT.

Het resultaat

Volgens Aveleijn heeft het trainingstraject van ExplainiT duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Na de trainingen was het merkbaar dat medewerkers zich eenvoudig aanpasten aan de nieuwe digitale werkomgeving. Uit de evaluaties bleek dat tijdens het trainingstraject de belangrijkste doelen waren behaald. Ook waren er vanuit het deelnemersbestand veel positieve reacties over de trainingen.

Uitgelichte klantcases:

Microsoft Teams migraties

TVM verzekeringen

TVM stapte van een VDI omgeving over op een VPN omgeving met Microsoft 365. Vooral Microsoft Teams zou na de overstap intensief gebruikt gaan worden door alle medewerkers en ExplainiT mocht ze daar op voorbereiden.

Scrum Toepassen

EY

EY organiseert jaarlijks in juli en augustus de firm-wide learning events, waarbij medewerkers trainingen kunnen volgen over allerlei onderwerpen. Als preferred supplier was ExplainiT verantwoordelijk voor het organiseren van de Scrum trainingen.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Han Eshuis
Accountmanager
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV