Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over de onderstaande onderwerpen:

Digitale Werkplek
Soft Skills
Projectmanagement
Leren & Ontwikkelen
Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...
Blog

Waarom Skype voor Bedrijven wordt vervangen door Microsoft Teams

Skype voor Bedrijven zal op 31 juli 2021 buitengebruik gesteld worden door Microsoft. Dat betekent dat huidige klanten tot die tijd profiteren van ondersteuning voor de applicatie. Nieuwe Office 365 klanten kunnen echter, sinds 1 september 2019, niet eens meer kiezen voor Skype voor Bedrijven. Deze klanten hebben Microsoft Teams als geweldig alternatief.

Door:
Mart Velthuis
Datum:
10/22/2019
Leestijd:
2
min
Waarom Skype voor Bedrijven wordt vervangen door Microsoft Teams

Waarom Microsoft Teams?

Het aantal verschillende applicaties dat binnen een organisatie gebruikt wordt, neemt steeds meer toe. Dat is tegen het zere been van beheerders én eindgebruikers. Microsoft kiest daarom voor Microsoft Teams als compleet communicatiemiddel binnen Office 365. Microsoft Teams is een geïntegreerde app dat bestanden, chats en apps samenbrengt. Met Microsoft Teams kunnen teams en organisaties sneller en efficiënter samenwerken. Alle functionaliteiten van Skype zullen op den duur geïmplementeerd worden in Microsoft Teams.

Hoe zit het met huidige gebruikers van Skype voor Bedrijven?

Zoals eerder beschreven vindt de definitieve buitengebruikstelling van Skype voor Bedrijven plaats op 31 juli 2021. Tot die tijd kunnen gebruikers van Skype voor Bedrijven Online nieuwe seats toevoegen aan hun tenant. Het is wel belangrijk om in het achterhoofd te houden dat op termijn de overstap naar Microsoft Teams gemaakt dient te worden. Het is namelijk niet wenselijk om eindgebruikers plots te confronteren met een nieuwe applicatie waarbij niet terug gevallen kan worden op de oude applicatie. In het geval dat je als organisatie gebruik maakt van de Skype voor Bedrijven Server, raadt Microsoft aan om Teams naast Skype voor Bedrijven Server te implementeren. De basisondersteuning voor Skype voor Bedrijven Server 2019 staat gepland tot en met 9 januari 2024.

Hoe stap je succesvol over van Skype voor Bedrijven naar Microsoft Teams?

Microsoft moedigt iedere organisatie aan om zo snel mogelijk Microsoft Teams te gaan implementeren en vervolgens gebruiken. Zoals iedere overstap heeft de overstap naar Microsoft Teams ook een flinke impact op de organisatie. Een juiste projectplanning om succesvol over te stappen is noodzakelijk. Microsoft tracht organisaties te helpen door hulpmiddelen en richtlijnen aan te bieden om het project succesvol uit te voeren. ExplainiT heeft als Microsoft partner al een groot aantal organisaties mogen begeleiden in de overstap naar Microsoft Teams.

De mogelijkheden van Microsoft Teams

Met Microsoft Teams is het mogelijk om zowel individuele als teamgesprekken te voeren. Om teamgesprekken te voeren maak je een zogeheten ‘kanaal’ aan. In een kanaal communiceer je eenvoudig en snel, deel je je bestanden en profiteer je van integraties met bijvoorbeeld Power BI en andere Office 365 apps. Om aan je vergaderbehoeften te voldoen, biedt Microsoft Teams mogelijkheden als teamvergadering, live streaming en inbellen. Tot slot is het mogelijk om telefoongesprekken te plaatsen, te ontvangen en door te verbinden. Uiteindelijk zal Microsoft Teams dé intelligente communicatietool worden waar je niet meer zonder kunt.

Recente posts:

Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over o.a. Office 365, Projectmanagement, Soft Skills en Leren & Ontwikkelen rechtstreeks in je mailbox.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...

Wil je meer informatie over onze maatwerk trainingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Luc van der Molen
Sales Coördinator
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV