Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over de onderstaande onderwerpen:

Digitale Werkplek
Soft Skills
Projectmanagement
Leren & Ontwikkelen
Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...
Blog

Waarom organisaties Microsoft Power Apps moeten gebruiken

Als één van de vier tools van het Microsoft Power Platform stelt Microsoft Power Apps gebruikers van organisaties in staat om apps met weinig code te bouwen. Forrester is van mening dat Microsoft met de tool grote veranderingen teweeg zal brengen. Daarnaast blijkt in de praktijk dat organisaties enorme voordelen ervaren door het gebruik van Microsoft Power Apps. Lees waarom je als organisatie gebruik moet maken van Microsoft Power Apps.

Door:
Robin Leijdekkers
Datum:
6/17/2021
Leestijd:
3
min
Waarom organisaties Microsoft Power Apps moeten gebruiken

Wat is Microsoft Power Apps?

Met Microsoft Power Apps bouw je apps met weinig code, waardoor iedereen binnen je organisatie in staat is om bijvoorbeeld processen eenvoudig kunt moderniseren door middel van apps met de vereiste geavanceerde functionaliteiten. Voorheen was dit alleen mogelijk met de kennis van professionele ontwikkelaars. Microsoft Power Apps maakt samen met Power BI, Power Automate en Power Virtual Agents onderdeel uit van het krachtige, innovatieve en eenvoudig te integreren Microsoft Power Platform.

Types Microsoft Power Apps

Binnen Microsoft Power Apps wordt er onderscheid gemaakt tussen drie types apps:

Canvas

Canvas apps zijn aanpasbare interfaces voor web-, mobiel- en tablettoepassingen, waarbij je start met een leeg canvas en verbinding kunt maken met meer dan 200 gegevensbronnen.

Modelgestuurd

Modelgestuurde apps zijn bedoeld om gegevens en processen te modelleren in formulieren, weergaven en andere onderdelen, waarbij je start met een gegevensmodel en een interface die optimaal reageert op verschillende apparaten.

Portals

Portals zijn externe websites, waarbij gebruikers buiten een organisatie zich kunnen aanmelden of anoniem inhoud kunnen doorzoeken.

Kosten vs. opbrengsten van Microsoft Power Apps

Het is niet mogelijk om gratis gebruik te maken van Microsoft Power Apps. Betaalde premium licenties zijn beschikbaar per app of per gebruiker. Voor organisaties die meerdere apps per gebruiker willen inzetten, is het verstandig om een licentie per gebruiker af te nemen. Dat de kosten voor Microsoft Power Apps zich ruimschoots terugbetalen blijkt uit de ‘Total Economic Impact’ studie van Forrester Consulting: 188% ROI in drie jaar, 74% afname van kosten voor app-ontwikkeling en gemiddeld 3,2 uur per week verbetering in productiviteit van werknemers.

Standaard Microsoft Power Apps templates

Microsoft biedt kant-en-klare templates aan om direct aan de slag te gaan met het bouwen en lanceren van apps. Hierdoor bespaar je als veel tijd bij het opzetten van een app en zorg je voor een snelle implementatie. Tijdens het aanpassen van de standaard template profiteer je van een intuïtieve sleepfunctionaliteit. Na de livegang voer je eenvoudig optimalisaties door.

Microsoft Power Apps voorbeelden

De toepassingsmogelijkheden van Microsoft Power Apps zijn enorm. Afhankelijk van bestaande bedrijfsprocessen en gebruikte applicaties bepaal je zelf waar Microsoft Power Apps tijd, geld en papier bespaard. Een aantal voorbeelden van Microsoft Power Apps zijn:

Onboarding app

Zorg ervoor dat onboarding van nieuwe werknemers efficiënt, effectief en consistent gebeurt.

Budget app

Houd de budgetten voor bijvoorbeeld projecten nauwlettend in de gaten.

Verlof app

Maak het eenvoudig voor werknemers om verlof aan te vragen en voor managers om dit te beheren.

Microsoft Power Apps & Office 365

Als onderdeel van Office 365, de moderne digitale werkomgeving, heb je de mogelijkheid om Microsoft Power Apps met andere Office 365 applicaties te combineren. Voorbeelden hiervan zijn: een canvas app maken vanuit Excel, een modelgestuurde app insluiten als tabblad in Teams en een app maken voor een lijst in SharePoint.

Waarde van een Microsoft Power Apps training

Een vliegende start maken bij het starten met Microsoft Power Apps of de best practices ontdekken? We helpen je als specialist graag met een 1-daagse basistraining Microsoft Power Apps of ondersteuning op maat.

Recente posts:

Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over o.a. Office 365, Projectmanagement, Soft Skills en Leren & Ontwikkelen rechtstreeks in je mailbox.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...

Wil je meer informatie over onze maatwerk trainingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Luc van der Molen
Sales Coördinator
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV