Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over de onderstaande onderwerpen:

Digitale Werkplek
Soft Skills
Projectmanagement
Leren & Ontwikkelen
Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...
Blog

Nieuwe Microsoft Teams features aangekondigd door Microsoft

Microsoft Ignite ging op maandag 4 november van start. Tijdens het evenement worden door Microsoft traditioneel nieuwe ontwikkelingen aangekondigd. In deze blog bespreken we nieuwe features van Microsoft Teams. Microsoft Teams wordt gezien als de ‘hub’ waarin alle informatie, communicatie en applicaties van een eindgebruiker samen wordt gebracht.

Door:
Robin Leijdekkers
Datum:
11/7/2019
Leestijd:
3
min
Nieuwe Microsoft Teams features aangekondigd door Microsoft

Privé kanalen

De functie ‘privé kanalen’ maakt het mogelijk om binnen een team kanalen toegankelijk te maken voor een selecte groep gebruikers. Hierdoor verdwijnt de noodzaak om extra teams te creëren. Beheerders van Microsoft Teams kunnen in het admin center bepalen wie er wel én wie er geen gebruik kan maken van de feature privé kanalen. De uitrol van deze feature vindt begin november 2019 plaats.

Meerdere schermen

Vanaf begin 2020 is het mogelijk binnen Microsoft Teams meerdere schermen te openen. Je kunt bijvoorbeeld chats, meetings, videogesprekken en documenten in aparte schermen openen. Dit vereenvoudigt het werken met Microsoft Teams doordat je bijvoorbeeld parallel kunt chatten.

Polls en enquêtes

Vanaf eind 2019 is het mogelijk om gebruik te maken van polls en enquêtes binnen Microsoft Teams tijdens het chatten met andere gebruikers. Binnen een team kun je door gebruik te maken van polls en enquêtes eenvoudig feedback verzamelen.

Het vastmaken van kanalen

Het vastmaken van kanalen stelt je in staat om je belangrijkste kanalen als eerste te laten zien wanneer je de applicatie gebruikt. Doordat je je belangrijkste kanalen als eerste ziet, ontdek je snel of er updates zijn bij je belangrijkste kanalen. De verwachting is dat deze functie eind 2019 definitief geïmplementeerd wordt.

Nieuwe integratie tussen Outlook en Microsoft Teams

De nieuwe integratie tussen Outlook en Microsoft Teams, naar verwachting in begin 2020 gelanceerd, maakt online samenwerken eenvoudiger ongeacht waar je communiceert met iemand. Een gebruiker kan een e-mail inclusief bijlagen in Outlook eenvoudig importeren in Microsoft Teams met een druk op de knop. Daarnaast kun je gesprekken in Microsoft Teams ook met een druk op de knop importeren in Outlook. Tot slot zullen ook de ‘gemiste activiteiten’ mails van Microsoft Teams verbeterd worden waardoor je direct vanuit Outlook een bericht in Microsoft Teams kunt plaatsen.

Taken in Microsoft Teams

Vanaf begin 2020 vind je in Microsoft Teams je taken van Microsoft To Do, Planner, Outlook en Microsoft Teams in een helder overzicht. Gebruikers kunnen zelf bepalen welk overzicht het beste werkt om taken te voltooien.

Microsoft Whiteboard en Yammer voor Microsoft Teams

Met het Whiteboard van Microsoft heb je een digitaal bord ter beschikking waar gebruikers ideeën kunnen delen ongeacht of ze op dezelfde locatie aanwezig zijn. De nieuwe Yammer app voor Microsoft Teams stelt gebruiker in staat om alles van Yammer rechtstreeks te gebruiken in Microsoft Teams. Beide integraties worden in het begin van 2020 verwacht.

Advisor voor Microsoft Teams

De feature Advisor voor Microsoft Teams helpt IT-beheerders om de inzet van Microsoft Teams voor hun organisaties succesvol te laten verlopen. Advisor voor Microsoft Teams verschaft aanbevolen plannen en een omgeving waar het Microsoft Teams beheerteam samen kan werken om alles gestroomlijnd te laten verlopen. Op dit moment is de feature in public preview beschikbaar.

Verbeterde beveiliging

Gebruikers zullen direct gewaarschuwd worden bij het delen van gevaarlijke links door de Advanced Threat Protection (ATP) van Office 365. Bij het versturen van een mogelijk gevaarlijke link krijgt de gebruiker de vraag of de link daadwerkelijk verstuurd dient te worden met de informatie dat de link mogelijk niet betrouwbaar is.

Recente posts:

Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over o.a. Office 365, Projectmanagement, Soft Skills en Leren & Ontwikkelen rechtstreeks in je mailbox.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...

Wil je meer informatie over onze maatwerk trainingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Luc van der Molen
Sales Coördinator
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV