Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over de onderstaande onderwerpen:

Digitale Werkplek
Soft Skills
Projectmanagement
Leren & Ontwikkelen
Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...
Blog

IT Trends in 2024 voor bedrijven

Nu we alweer een aantal weken in 2024 zitten, is het belangrijk om vooruit te blikken naar ontwikkelingen op het gebied van IT voor komend jaar. Wat zijn de ICT-trends voor 2024? Waar zal de IT-sector zich het komende jaar op focussen? In deze blog blikken we vooruit op de belangrijkste ICT-trends en ontwikkelingen voor 2024.

Door:
Robin Leijdekkers
Datum:
1/26/2024
Leestijd:
3
min
IT Trends in 2024 voor bedrijven

Artificial Intelligence (AI)

We krijgen steeds meer te maken met Artificial Intelligence (AI). Het jaar 2024 belooft een periode te worden waarin nieuwe AI-producten aanzienlijk zullen toenemen en naar verwachting zullen medewerkers van verschillende organisaties en sectoren steeds makkelijker gebruik maken van AI voor dagelijkse werkzaamheden. Waar het aanbod aan AI-producten toeneemt, neemt de behoefte aan kennisontwikkeling ook toe. Gelukkig speelt het toenemende aanbod in AI trainingen daarop in.

Faciliteren van het hybride werken

Hybride werken doen veel mensen al voor een langere periode. Vooral sinds de coronacrisis is het hybride werken niet meer weg te denken. Als gevolg is het thuiswerken van een aantal dagen voor veel werknemers een gewoonte geworden. Ook in 2024 zal het hybride werken meer regel dan uitzondering zijn. Als organisatie is het dus van belang om daarop in te spelen, onder meer op het gebied van beveiliging en het verbeteren van het gebruikersgemak binnen ICT-omgevingen.

Samenwerken via Online Platformen

Doordat we steeds meer vanaf afstand werken, wordt er steeds meer gebruik gemaakt van online platformen zoals Teams en SharePoint. Deze tools bevorderen de samenwerking met collega’s en klanten en zijn makkelijk te gebruiken. Ook deze platformen blijven zich ontwikkelen, waardoor het up-to-date houden van kennis een belangrijk aandachtspunt blijft.

Medewerkers werken massaal in de cloud

Tegenwoordig is het werken in de cloud niet meer weg te denken. Ook voor 2024 zullen medewerkers in toenemende mate gebruikmaken van cloud-oplossingen. Het werken in de cloud heeft een flink aantal voordelen, waaronder:

  • Je hebt als gebruiker altijd en overal toegang tot benodigde gegevens.
  • Er wordt dagelijks een back-up gemaakt van de data zodat niks verloren gaat.
  • Het werken in de Cloud bevordert de veiligheid van de ICT-omgeving.

Toename van Cybercriminaliteit

Het afgelopen jaar hebben talloze organisaties de harde realiteit van cybercriminaliteit ervaren, variërend van doelgerichte hacks, tot het ongewenst lekken van cruciale data. Het lijkt erop de deze dreiging in 2024 niet zal afnemen. Voor bedrijven blijft data- en cybersecurity een topprioriteit, en de behoefte om hun IT-omgeving te versterken neemt alleen maar toe. Microsoft Security trainingen zijn daarom relevanter dan ooit.  

Kortom, terwijl we de IT-trend voor 2024 verkennen, is het duidelijk dat de sleutel tot succes ligt in adaptatie, kennisontwikkeling en proactieve beveiligingsmaatregelen. Alleen zo kunnen organisaties gedijen in een snel evoluerende technologische landschappen en die uitdagingen die deze met zich meebrengen.  

Recente posts:

Laat je net als 12.500+ professionals inspireren!

Schrijf je in en ontvang maandelijks het laatste nieuws over o.a. Office 365, Projectmanagement, Soft Skills en Leren & Ontwikkelen rechtstreeks in je mailbox.

Bedankt voor het aanmelden!
Oops! Er ging iets fout...

Wil je meer informatie over onze maatwerk trainingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren adviseurs, consultants en trainers helpen je graag.

Luc van der Molen
Sales Coördinator
📞 088-122 55 88
Copyright © 0000 ExplainiT | Onderdeel van INVINITIV